ΑρχικήinetElon Musk: Έκραξε τους υπαλλήλους του Twitter επειδή είναι αντιρατσιστές;

Elon Musk: Έκραξε τους υπαλλήλους του Twitter επειδή είναι αντιρατσιστές;

Φαίνεται ότι ο Elon Musk κοροϊδεύει το ίδιο το προσωπικό του Twitter για τις αντιρατσιστικές του πρωτοβουλίες, καθώς και το Black Lives Matter.

Ο κ. Musk φάνηκε να γελάει με τα μπλουζάκια που είχε φτιάξει η εσωτερική επιχειρηματική ομάδα του Twitter για τους έγχρωμους υπαλλήλους.

Άσκησε κριτική στους διαδηλωτές του Black Lives Matter, λέγοντας ότι οι μπλούζες που φορούν οι υπάλληλοι προέρχονται από τις διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον του Μιζούρι. Συνέχισε δηλώνοντας την πεποίθησή του ότι οι συγκεκριμένες διαμαρτυρίες ήταν λανθασμένες.

Elon Musk: Έκραξε τους υπαλλήλους του Twitter επειδή είναι αντιρατσιστές
Elon Musk: Έκραξε τους υπαλλήλους του Twitter επειδή είναι αντιρατσιστές

Το “Ψηλά τα χέρια, μην πυροβολείτε” ήταν ένα κατασκεύασμα, είπε o Elon Musk πριν διαγράψει την ανάρτησή του. Στη συνέχεια την αντικατέστησε με έναν σύνδεσμο προς την έκθεση του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τον θάνατο του Μάικλ Μπράουν, απο όπου ξέσπασαν και οι διαμαρτυρίες.

Το ξέσπασμα του Elon Musk στο twitter ξεκίνησε όταν είδε μια σειρά από μπλουζάκια με την ένδειξη “#StayWoke” τυπωμένη πάνω τους.

Δείτε επίσης: Twitter Γαλλία: Το ‘αφεντικό’ Damien Viel αποχωρεί από την εταιρεία

Η ομάδα “Blackbirds” του Twitter έφτιαξε αυτά τα μπλουζάκια. Από την αρχή, η αποστολή της ομάδας Blackbirds ήταν να “υποστηρίξει και να προωθήσει την ποικιλομορφία στο Twitter, να δημιουργήσει ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς και να εμπλουτίσει τις κοινότητες εκτός Twitter”.

Το μήνυμα στο μπλουζάκι συμβούλευε ότι πρέπει να ενημερώνεστε για το τι συμβαίνει για τα τρέχοντα γεγονότα.

Μια ανάρτηση που επιτίθεται στα μπλουζάκια εμφανίστηκε στη σελίδα του Elon Musk λίγες ώρες αργότερα, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι ήταν “από τις διαδηλώσεις στο Φέργκιουσον” και να μοιράζεται ότι “το ίδιο το Υπουργείο Δικαιοσύνης του Ομπάμα το απέδειξε [και] αθώωσε τον αστυνομικό”

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι ο αστυνομικός Ντάρεν Γουίλσον πυροβόλησε τον Μάικλ Μπράουν σε αυτοάμυνα- ωστόσο, κατηγόρησε το αστυνομικό τμήμα για τους χειρισμούς του στις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη συνέχεια.

Δείτε επίσης: Elon Musk στους υπαλλήλους του Twitter: Δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις

Τα πρόσφατα tweets του Elon Musk έλαβαν συντριπτικά μεγάλο αριθμό συμμετοχών, περισσότερο από ό,τι συνήθως, ακόμη και σε ένα τόσο αμφιλεγόμενο Twitter feed όπως το δικό του. Μέσα σε λίγες ώρες από την ανάρτησή του Elon Musk, το tweet για τα μπλουζάκια είχε 55.000 retweets και 40.000 απαντήσεις.

Elon Musk: Έκραξε τους υπαλλήλους του Twitter επειδή είναι αντιρατσιστές
Elon Musk: Έκραξε τους υπαλλήλους του Twitter επειδή είναι αντιρατσιστές

Ένας μεγάλος αριθμός απαντήσεων ήταν πολύ συναισθηματικές.

“Υπογράψτε και πουλήστε τα! Συλλεκτικό αντικείμενο!” έγραψε ο David Sacks. Ωστόσο, ο δημοσιογράφος Mat Honan απάντησε: “Υποψιάζομαι ότι το να κοροϊδεύεις, να υπογράφεις και να πουλάς τα μπλουζάκια των Blackbirds δεν θα είναι τόσο καλό αστείο όσο νομίζεις”

Το 2016, ο Jack Dorsey, τότε Διευθύνων Σύμβουλος του Twitter, φωτογραφήθηκε φορώντας ένα από τα μπλουζάκια. Ο στόχος του για τα μπλουζάκια και το μήνυμά τους ήταν να ευαισθητοποιήσουν και να κρατήσουν τους ανθρώπους σε αμφισβήτηση. Ωστόσο, ο κόσμος ήταν επιφυλακτικός και σκέφτηκε ότι το χρησιμοποιούσε ως έναν τρόπο για να προωθήσει το Twitter.

Πηγή: independent.co.uk

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS