ΑρχικήinetGmail down: Οι χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρουν προβλήματα

Gmail down: Οι χρήστες του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρουν προβλήματα

Η υπηρεσία email της Google, το γνωστό σε όλους μας Gmail σταμάτησε να λειτουργεί σήμερα το πρωί, 12 Νοεμβρίου. Εκατομμύρια άνθρωποι δεν μπορούσαν να στείλουν και να λάβουν email.

Δείτε επίσης: Τα Gmail accounts χρησιμοποιούνται στο 91% των επιθέσεων baiting

Gmail

Δείτε επίσης: Χρήστες Gmail και Outlook πρέπει να διαγράψουν άμεσα αυτά τα email

Οι αναφορές για το ζήτημα άρχισαν να πλημμυρίζουν τα social media καθώς οι εξαγριωμένοι χρήστες διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν – πολλοί βασίζονταν στο Gmail για να κάνουν την δουλειά τους.

Ο ιστότοπος Downdetector, ο οποίος εντοπίζει τις διακοπές λειτουργίας για διαδικτυακές υπηρεσίες, άρχισε να λαμβάνει αναφορές για τη διακοπή μεταξύ 8.30 και 9 π.μ.

Η Google δεν έχει σχολιάσει τη διακοπή, αλλά οι έμπειροι χρήστες έχουν επισημάνει ότι το ζήτημα φαίνεται να σχετίζεται με το IMAP – ή το Internet Message Access Protocol. Αυτό χρησιμοποιείται όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν λογαριασμό email μέσω άλλης υπηρεσίας – όπως η εφαρμογή Mail της Apple.

Μια τρέχουσα λύση φαίνεται να είναι να μεταβείτε απευθείας στην έκδοση webmail του Gmail και να τη χρησιμοποιήσετε με αυτόν τον τρόπο.

“Λειτουργεί στον ιστό του GMail, αλλά δεν είναι δυνατή η αξιόπιστη αποστολή και λήψη μέσω mail client”, έγραψε ο χρήστης Chris King στο DownDetector.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν φαίνεται να είναι η μόνη χώρα που επηρεάζεται. Οι χρήστες του Gmail στη Γαλλία και την Ινδία αναφέρουν και αυτοί προβλήματα.

Άλλοι απλά ανέφεραν το πρόβλημα τους στα social media.

Δείτε επίσης: Google: Phishing εκστρατεία της APT28 στόχευε 14.000 χρήστες Gmail

Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν και προβλήματα με ευρύτερα προϊόντα Google – όπως τα Google Sheets και τα Google Docs.

Πηγή πληροφοριών: metro.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS