ΑρχικήgamingΓιατί η αγορά ενός PlayStation 5 (PS5) γίνεται ακόμα πιο δύσκολη;

Γιατί η αγορά ενός PlayStation 5 (PS5) γίνεται ακόμα πιο δύσκολη;

Το Νοέμβριο του 2020 κυκλοφόρησε το PlayStation 5 (PS5). Παρόλο που βρίσκεται στην αγορά ήδη ένα χρόνο, το PS5 εξακολουθεί να είναι δυσεύρετο και τώρα φαίνεται ότι το πρόβλημα θα γίνει πιο έντονο. Με βάση μια νέα έκθεση του Bloomberg, η Sony έχει αλλάξει τους στόχους της σχετικά με την παραγωγή του PS5 και έχει αποφασίσει να μειώσει την παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο μονάδες (από 16 εκατομμύρια μονάδες σε περίπου 15 εκατομμύρια). Προηγουμένως, η ιαπωνική εταιρεία είχε θέσει ως στόχο να πουλήσει 14,8 εκατομμύρια PS5 μέχρι τον Μάρτιο του 2022, ωστόσο αυτό θα είναι δύσκολο με τη μείωση της παραγωγής.

Δείτε επίσης: PlayStation history: Πώς φτάσαμε στο PlayStation 5;

PlayStation 5 PS5 αγορά

Η είδηση ​​φαίνεται να ταιριάζει με κάποιες δηλώσεις του Οικονομικού Διευθυντή της Sony, Hiroki Totoki, ο οποίος είπε στους επενδυτές τον περασμένο μήνα ότι οι ελλείψεις και τα ζητήματα εφοδιασμού έχουν αρχίσει να γίνονται πιο έντονα και ότι πιθανοί μελλοντικοί περιορισμοί που θα σχετίζονται με τον COVID-19, θα μπορούσαν να έχουν πρόσθετες επιπτώσεις στην παραγωγή του PS5.

Δείτε επίσης: Sony: PlayStation games σε mobile συσκευές από το Μάρτιο του 2022

Ωστόσο, παρά τα προβλήματα που δημιούργησε ο COVID-19 και την παγκόσμια έλλειψη chip, το PlayStation 5 κατάφερε να γίνει η κονσόλα της Sony με τις ταχύτερες πωλήσεις, έχοντας ξεπεράσει τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις τον Ιούλιο. Αυτό υποδηλώνει ότι τα ζητήματα εφοδιασμού της Sony μπορεί να σχετίζονται κυρίως με την εξωφρενική ζήτηση παρά με την περιορισμένη παραγωγή.

Ωστόσο, το τελευταίο τρίμηνο οι πωλήσεις έχουν μειωθεί.

Δείτε επίσης: Gaming: H Apple έχει περισσότερα κέρδη από τις Nintendo, Microsoft, Activision και Sony

Οι αγοραστές αντιμετώπιζαν από την αρχή δυσκολίες στην εύρεση του PlayStation 5 στην αγορά. Για ένα μεγάλο διάστημα, η δημοφιλής κονσόλα ήταν διαθέσιμη μόνο online και όταν έφτανε σε καταστήματα λιανικής, εξαφανιζόταν αμέσως.

Οι ελλείψεις σε βασικά εξαρτήματα και η μείωση της παραγωγής κατά 1 εκατομμύριο μονάδες θα κάνει σίγουρα πιο δύσκολη την αγορά ενός PS5. Αν λάβουμε υπόψη ότι πλησιάζει και εορταστική περίοδος και ότι πολλοί θα σπεύσουν να προμηθευτούν μια κονσόλα, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα.

Πηγή: Gizmodo

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS