ΑρχικήgamingSony: PlayStation games σε mobile συσκευές από το Μάρτιο του 2022

Sony: PlayStation games σε mobile συσκευές από το Μάρτιο του 2022

Η Sony Interactive Entertainment δεσμεύτηκε να φέρει πολύ σύντομα τα δημοφιλή PlayStation video game franchises της σε mobile συσκευές τρίτων κατασκευαστών.

Δείτε επίσης: Δείτε τα καλύτερα video games για το PlayStation 5!

Σύμφωνα με το VideoGamesChronicle, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Jim Ryan, ανέφερε χθες, ότι η Sony Interactive Entertainment σκοπεύει να λανσάρει μερικά από τα πιο μεγάλα PlayStation franchise της σε non-console πλατφόρμες, όπως τα κινητά.

Η είδηση αυτή είχε κυκλοφορήσει και πριν ένα μήνα, όταν η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι ζητούσε ένα άτομο για τη θέση του “Head of Mobile“, ο οποίος μεταξύ άλλων θα ήταν υπεύθυνος για την επιτυχημένη προσαρμογή των πιο δημοφιλών franchises του PlayStation στα κινητά.

Ο Ryan παρουσίασε τώρα μια έρευνα που δείχνει ότι η mobile gaming αγορά έφερε πολύ μεγαλύτερα κέρδη κατά το 2020, σε σχέση με την PC gaming αγορά και την console gaming αγορά.

Αυτή η παγκόσμια τάση φαίνεται να έπαιξε κάποιο ρόλο στην απόφαση της εταιρείας να στραφεί στο mobile gaming.

PlayStation Sony

Η Sony είχε και προηγουμένως μια σημαντική παρουσία στο mobile gaming, μέσω του Xperia Play smartphone και των φορητών κονσολών PlayStation Portable και PS Vita.

Δείτε επίσης: Sony: Προειδοποιεί για ελλείψεις στο PlayStation 5 (PS5) έως το 2022

Επίσης, οι χρήστες μπορούν να παίξουν μερικά παιχνίδια του PlayStation σε Android και iOS, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Remote Play.

Τώρα, όμως, η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητες στο mobile gaming.

Ξεκινάμε το ταξίδι μας για να φέρουμε PlayStation τίτλους εκτός κονσόλας. Ξεκινήσαμε πέρυσι κυκλοφορώντας δύο από τα παιχνίδια μας σε PC, το Horizon Zero Dawn και το Predator, και τα δύο ήταν κερδοφόρα. Σύντομα θα κάνουμε το ίδιο και για την mobile πλατφόρμα“.

Το PlayStation διαθέτει έναν τεράστιο κατάλογο τίτλων και η Sony σκοπεύει να κυκλοφορήσει πολλούς από αυτούς σε mobile συσκευές.

Ο Ryan είπε ότι αυτό θα γίνει σύντομα και ζήτησε στον κόσμο να μείνει συντονισμένος.

Η Sony Interactive Entertainment διαθέτει μερικά από τα καλύτερα video games, όπως τα “God of War“, “Killzone“, “The Last of Us“, “LittleBigPlanet“, “Until Dawn“, “Uncharted” και πολλά άλλα. Λαμβάνοντας υπόψη την πρόθεση της εταιρείας να δώσει περισσότερη έμφαση στο mobile gaming, μπορούμε να υποθέσουμε ότι κάποια από αυτά τα παιχνίδια θα είναι σύντομα διαθέσιμα σε iOS και iPadOS. Στο μεταξύ το PlayStation 5 DualSense controller της Sony λειτουργεί τώρα και με iOS και iPadOS. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη gaming εμπειρία σε mobile συσκευές.

Δείτε επίσης: Video games εθισμός: Συμπτώματα, συνέπειες και αντιμετώπιση

Πριν από έξι χρόνια, η Nintendo μια από τις πιο σημαντικές αντιπάλους της Sony, ανακοίνωσε την είσοδό της στο mobile gaming, σε iOS και άλλες πλατφόρμες.

Η Sony Interactive Entertainment σκοπεύει να φέρει τα PlayStation παιχνίδια της σε mobile συσκευές τον Μάρτιο του 2022.

Πηγή: MacRumors

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS