ΑρχικήgamingSony: Προειδοποιεί για ελλείψεις στο PlayStation 5 (PS5) έως το 2022

Sony: Προειδοποιεί για ελλείψεις στο PlayStation 5 (PS5) έως το 2022

Sony PS5

Το τελευταίο διάστημα, η Sony έχει δει σημαντική αύξηση στις πωλήσεις της πιο πρόσφατης κονσόλας της, PlayStation 5 (PS5). Παρόλο που αυτό θα έπρεπε να θεωρείται καλό νέο, δημιουργεί και κάποια προβλήματα. Σύμφωνα με μια έκθεση του Bloomberg, η ιαπωνική εταιρεία προειδοποίησε τους αναλυτές ότι θα παρατηρηθούν ελλείψεις στο PS5 έως το 2022.

Δείτε επίσης: Το Xbox Series X είναι καλύτερο από το PS5 και εδώ είναι οι αποδείξεις

Η Sony πούλησε 7,8 εκατομμύρια κονσόλες έως τις 31 Μαρτίου και προβλέπει ότι θα πουλήσει περίπου 14,8 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους. Πολλοί υποθέτουν ότι η υψηλή ζήτηση θα σήμαινε αύξηση της παραγωγής και των πωλήσεων, αλλά υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλές εταιρείες τεχνολογίας και όχι μόνο. Δυστυχώς, η Sony (και άλλες εταιρείες) δεν μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην αυξημένη ζήτηση λόγω της παγκόσμιας έλλειψης chips και άλλων βασικών εξαρτημάτων. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι όλες αυτές οι εταιρείες που εξαρτώνται από ημιαγωγούς, δεν μπορούν να υπολογίσουν πότε θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Δείτε επίσης: Οι τιμές των Xiaomi ενδέχεται να αυξηθούν λόγω της έλλειψης τσιπ

ελλείψεις PS5 PlayStation 5

“Δεν νομίζω ότι η ζήτηση θα μειωθεί φέτος και ακόμη και αν εξασφαλίσουμε πολύ περισσότερες συσκευές και παράγουμε πολλές ακόμη κονσόλες PlayStation 5 τον επόμενο χρόνο, η προσφορά μας δεν θα μπορούσε να καλύψει τη ζήτηση“, φαίνεται να δήλωσε ο CFO της Sony, Hiroki Totoki, στους αναλυτές.

Δείτε επίσης: Δείτε τα καλύτερα video games για το PlayStation 5!

Η Sony δεν είναι ο μόνος κατασκευαστής gaming κονσολών που αντιμετωπίζει προβλήματα με ελλείψεις στο PS5 και αλλού. Η Nintendo προειδοποίησε, επίσης, για ελλείψεις εξαρτημάτων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την παραγωγή. Για τη Sony, τα πράγματα είναι άσχημα γιατί το PS5 είναι νέα κονσόλα και οι χρήστες είναι ακόμα πολύ ενθουσιασμένοι, γι’ αυτό και η ζήτηση είναι μεγάλη. Όμως, λόγω αυτών των ελλείψεων, η εταιρεία δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την επιτυχία της κονσόλας.

Πηγή: Engadget

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS