ΑρχικήgamingSony: Επεκτείνει το mobile gaming φέρνοντας PlayStation games σε κινητά

Sony: Επεκτείνει το mobile gaming φέρνοντας PlayStation games σε κινητά

Απ’ ότι φαίνεται, η Sony προσπαθεί να επεκτείνει το gaming σε mobile συσκευές και λέγεται ότι σκοπεύει να προσαρμόσει πολλά δημοφιλή PlayStation franchises στο iPhone και στο iPad.

Sony PlayStation franchises

Η εταιρεία εξέδωσε μια ανακοίνωση για μια νέα θέση εργασίας στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Sony θέλει ένα άτομο για το ρόλο του “Head of Mobile, PlayStation Studios, Sony Interactive Entertainment“. Το άτομο που θα κερδίσει τη θέση θα “διευθετεί όλες τις πτυχές της επέκτασης της ανάπτυξης παιχνιδιών από κονσόλες και υπολογιστές σε mobile και live υπηρεσίες“, αλλά με έμφαση στην “επιτυχημένη προσαρμογή των πιο δημοφιλών franchises του PlayStation για κινητά“.

Δείτε επίσης: Legion Phone Duel 2: Το νέο ιδιαίτερο gaming phone της Lenovo

Επίσης, το άτομο που θα πάρει τη δουλειά, θα είναι υπεύθυνο για τη “δημιουργία μιας ομάδας και θα είναι ο επικεφαλής αυτής της νέας επιχειρηματικής μονάδας“.

Η παραπάνω ανακοίνωση δείχνει ότι η Sony βιάζεται να επεκτείνει το mobile gaming, αν και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να πετύχει αυτό που θέλει. Το Eurogamer αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστούν τρία με πέντε χρόνια.

Δείτε επίσης: Κλείνει η Sony τα PS3, Vita και PSP Stores το καλοκαίρι;

mobile gaming Sony

Το PlayStation Mobile publishing label υπάρχει ήδη και λειτουργεί και έχει φέρει μερικούς τίτλους για mobile συσκευές, όπως το “Run Sackboy! Run!” και “Uncharted: Fortune Hunter”.

Η Sony είχε και προηγουμένως μια σημαντική παρουσία στο mobile gaming, μέσω του Xperia Play smartphone και των φορητών κονσολών PlayStation Portable και PS Vita. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να παίξουν παιχνίδια του PlayStation μέσω iPhone ή iPad, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Remote Play. Ωστόσο, φαίνεται πως τώρα θέλει να επεκτείνει τις προσπάθειές της στη mobile gaming βιομηχανία.

Δείτε επίσης: Αυτό το exploit μπορεί να ξεκλειδώσει το PlayStation

Η Sony ακολουθεί το παράδειγμα της Nintendo, η οποία το 2017 άρχισε να κυκλοφορεί παιχνίδια για το iPhone, βασισμένα σε μεγάλα franchises όπως το “Super Mario Run” και το “Fire Emblem Heroes“. Η κίνηση αυτή άρεσε πολύ στο κοινό.

Πηγή: AppleInsider

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS