ΑρχικήinetGoogle: Αφαιρεί την εφαρμογή Google Shopping από iOS και Android

Google: Αφαιρεί την εφαρμογή Google Shopping από iOS και Android

Σύμφωνα με μία ανακοίνωση της Google, η εταιρεία σκοπεύει να τερματίσει την εφαρμογή Google Shopping σε συσκευές iOS και Android μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

εφαρμογή Google Shopping

Όσοι χρήστες το επιθυμούν, μπορούν να χρησιμοποιούν την web έκδοση τις εφαρμογής.

Δείτε επίσης: Google Phone app: Μπορείτε να καταγράφετε τις κλήσεις από άγνωστους αριθμούς

Πρώτη η XDA Developers ανακάλυψε την Πέμπτη ενδείξεις σχετικά με την επικείμενη αφαίρεση της εφαρμογής, από τον κώδικα στην τελευταία έκδοση του Google Shopping, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αγορές σε χιλιάδες καταστήματα και να αγοράσουν πράγματα χρησιμοποιώντας τους Google λογαριασμούς τους.

Τα νέα επιβεβαιώθηκαν αργότερα και από το 9to5Google, το οποίο ανέφερε ότι η εφαρμογή πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί, αλλά θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται μέχρι τον Ιούνιο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το Google Shopping θα αποσυρθούν εντελώς. Η web έκδοση και η καρτέλα Αγορές στην Αναζήτηση Google θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Δείτε ακόμα: VISA: Χάκερς χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο web shells για να κλέψουν στοιχεία πιστωτικών καρτών

εφαρμογή Google Shopping

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, δεν θα υποστηρίζουμε πλέον την εφαρμογή Shopping», δήλωσε εκπρόσωπος της Google στο 9to5Google. «Όλες οι λειτουργίες που προσφέρει η εφαρμογή στους χρήστες είναι διαθέσιμες στην καρτέλα Αγορές. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε λειτουργίες στην καρτέλα Αγορές και σε άλλες υπηρεσίες της Google, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής Google, οι οποίες θα διευκολύνουν τους χρήστες να βρουν και να αγοράσουν τα προϊόντα που τους αρέσουν.»

Ορισμένοι χρήστες, που αναβάθμισαν στην έκδοση 59 της εφαρμογής Google Shopping, έλαβαν ένα μήνυμα που τους ενημέρωσε ότι η εφαρμογή δεν ήταν διαθέσιμη για μερικές ημέρες.

Δείτε επίσης: Το Google Play Store έλαβε μια σημαντική ανανέωση στο UI

«Η εφαρμογή δεν είναι διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή, αλλά μπορείτε να συνεχίσετε τις αγορές σας στο shopping.google.com», αναφέρει το μήνυμα.

Παρά την αφαίρεση της εφαρμογής από τα iOS και Android, οι χρήστες δε θα χάσουν στην ουσία τις δυνατότητες που τους προσφέρει, αφού η web έκδοση της εφαρμογής είναι σχεδόν ίδια.

Η Google έχει σταματήσει κι άλλες δημοφιλείς εφαρμογές της στο παρελθόν, όπως το Hangouts, αφήνοντας αρκετούς χρήστες μετέωρους, αφού δεν γνωρίζουν ποια θα ήταν η καλύτερη εναλλακτική για την εν λόγω λειτουργία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS