ΑρχικήsecurityClubhouse: Data χρηστών βρίσκονται σε hacking forum-Η εφαρμογή διαψεύδει ειδήσεις περί hack

Clubhouse: Data χρηστών βρίσκονται σε hacking forum-Η εφαρμογή διαψεύδει ειδήσεις περί hack

Δεδομένα περίπου 1,3 εκατομμυρίων χρηστών της iOS social media εφαρμογής Clubhouse έχουν δημοσιευτεί σε ένα hacking forum, αλλά οι προγραμματιστές της ισχυρίζονται ότι η πλατφόρμα δεν έχει παραβιαστεί και ότι τα συγκεκριμένα δεδομένα, που έχουν διαρρεύσει, ήταν έτσι κι αλλιώς διαθέσιμα στο κοινό.

Δείτε επίσης: ESET: Ψεύτικη εφαρμογή Clubhouse εγκαθιστά malware σε Android συσκευές

Η βάση δεδομένων SQL, που βρίσκεται στο hacking forum, περιλαμβάνει πολλές πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες της δημοφιλούς audio-based εφαρμογής.

Σύμφωνα με το Cybernews, πολλά από τα δεδομένα που έχουν διαρρεύσει, περιλαμβάνουν προσωπικές πληροφορίες, όπως: user ID για το Clubhouse account, όνομα του χρήστη, username, Twitter και Instagram handles, αριθμοί followers και following, ημερομηνία δημιουργίας λογαριασμού και τον χρήστη που προσκάλεσε το θύμα για να κάνει εγγραφή.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές είναι όντως στοιχεία που μπορούσαν να είναι διαθέσιμα και από άλλες πηγές. Η βάση δεδομένων που έχει διαρρεύσει, δεν περιλαμβάνει ευαίσθητες πληροφορίες, όπως κωδικούς πρόσβασης ή email διευθύνσεις, δηλαδή πληροφορίες που θα μπορούσαν να θέσουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο τους χρήστες.

Μέσα από μια δημοσίευση στο Twitter, η Clubhouse χαρακτήρισε τις αναφορές περί hack “παραπλανητικές και ψευδείς”. Η εφαρμογή επέμεινε ότι δεν είχε παραβιαστεί και ότι τα δεδομένα αυτά είναι “δημόσιες πληροφορίες προφίλ από την εφαρμογή μας, στις οποίες ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση μέσω της εφαρμογής ή του API μας“.

Clubhouse δεδομένα hacking forum

Όπως και να έχει, κάποιος συγκέντρωσε όλα αυτά τα δεδομένα και τα δημοσίευσε σε ένα hacking forum. Αυτό το μήνα έχουν αποκαλυφθεί πολλά παρόμοια περιστατικά. Στις 8 Απριλίου, διέρρευσαν δεδομένα 500 εκατομμυρίων χρηστών του LinkedIn.

Δείτε επίσης: LinkedIn: Data 500 εκατομμυρίων χρηστών πωλούνται σε hacking φόρουμ!

Στις 3 Απριλίου, δημοσιεύθηκε ένα παρόμοιο αρχείο με δεδομένα από περίπου 530 εκατομμύρια accounts του Facebook, το οποίο συνδέεται με μια παραβίαση του 2019. Στην περίπτωση του Facebook, τα δεδομένα περιελάμβαναν πιο ευαίσθητες πληροφορίες, όπως ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς τηλεφώνου και διευθύνσεις email.

Χρήσιμη πληροφορία: Facebook leak search: Δες αν διέρρευσε ο λογαριασμός σου εδώ!

Όσον αφορά στη Clubhouse, αυτή η διαρροή δεν είναι το πρώτο περιστατικό ασφαλείας με το οποίο έρχεται αντιμέτωπη. Τον Φεβρουάριο, αναβάθμισε την ασφάλειά της λόγω ανησυχιών ότι hackers στην Κίνα θα μπορούσαν ενδεχομένως να κατασκοπεύουν τους χρήστες.

Πηγή: AppleInsider

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS