ΑρχικήUpdatesΤο Google Play Store έλαβε μια σημαντική ανανέωση στο UI

Το Google Play Store έλαβε μια σημαντική ανανέωση στο UI

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που το Google Play Store έλαβε μια σημαντική ανανέωση του UI. Η τελευταία σημαντική ανανέωση στο UI ήρθε το 2019 όταν η εφαρμογή έλαβε επανασχεδιασμό στο Material Theme. Έκτοτε, εκτός από ορισμένες μικρές τροποποιήσεις, η εφαρμογή έχει κολλήσει με τον ίδιο σχεδιασμό. Ωστόσο, η Google κυκλοφορεί τώρα ένα νέο UI που δίνει στο Play Store ένα μεγάλο facelift.

Google Play Store

Η πιο εντυπωσιακή αλλαγή είναι η κατάργηση του “χάμπουργκερ” μενού. Αυτό είναι μέρος της ανανεωμένης εστίασης της Google στην απαλλαγή από τα drawers πλοήγησης, καθώς τείνουν να έρχονται σε διένεξη με τα gestures πλοήγησης πλήρους οθόνης. Έχουμε ήδη δει την Google να αφαιρεί το μενού “χάμπουργκερ” στις Google Photos και στο Google Maps και το Play Store είναι το τελευταίο που θα το ξεφορτωθεί.

Δείτε επίσης: Το τελευταίο update του Google Play Music σας επιτρέπει να αποκρύψετε το app από το τηλέφωνό σας

Μεταβαίνοντας σε άλλες αλλαγές, θα παρατηρήσετε ότι όλα έχουν μετακινηθεί στην ενότητα προφίλ που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία. Εάν έχετε πολλούς λογαριασμούς, είναι πλέον κρυμμένοι κάτω από ένα αναπτυσσόμενο μενού. Κάτω από την καρτέλα του λογαριασμού, βλέπουμε πράγματα που κάποτε ήταν κάτω από το “χάμπουργκερ” μενού. Η βιβλιοθήκη αντικαθιστά τη Wishlist, ενώ τα Payments and subscriptions είναι τώρα μαζί. Οι εφαρμογές, τα παιχνίδια, το Play Protect, το Notification και οι προσφορές και οι ρυθμίσεις παραμένουν οι ίδια. Ορισμένοι χρήστες βλέπουν επίσης τα Play Pass και Play Points να παρατίθενται δίπλα σε αυτές τις επιλογές, αλλά στην δική μας συσκευή έλειπαν.

Δείτε επίσης: Κακόβουλες εφαρμογές του Google Play τοποθετούν Trojan σε συσκευές

Τέλος, και οι ρυθμίσεις λαμβάνουν μια ανανέωση. Όλες οι επιλογές και οι προτιμήσεις έχουν χωριστεί σε τέσσερις πτυσσόμενες κατηγορίες. Νωρίτερα όλα αυτά βρίσκονταν σε μια τεράστια λίστα.

Google Play Store

Η Google δοκιμάζει αυτήν την αλλαγή εδώ και αρκετό καιρό και ως μέρος αυτής της δοκιμής, ορισμένοι χρήστες είχαν ήδη διαθέσιμο αυτόν τον επανασχεδιασμό στις συσκευές τους. Ωστόσο, η Google κυκλοφορεί επιτέλους αυτό το UI σε όλους τους χρήστες.

Δείτε επίσης: Google Play: Αφαιρέθηκε Android barcode scanner app λόγω malware!

Το νέο UI κυκλοφορεί ευρέως στους χρήστες Android. Εάν δεν το βλέπετε ακόμα, δοκιμάστε να καθαρίσετε την cache και να κλείσετε την εφαρμογή του Play Store. Μπορείτε να το κάνετε μεταβαίνοντας στο Device Settings ή πατώντας παρατεταμένα το εικονίδιο της εφαρμογής Play Store και κάνοντας κλικ στις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Θα πρέπει να δείτε ένα νέο UI όταν ανοίξετε ξανά την εφαρμογή.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS