ΑρχικήUpdatesΤο τελευταίο update του Google Play Music σας επιτρέπει να αποκρύψετε το...

Το τελευταίο update του Google Play Music σας επιτρέπει να αποκρύψετε το app από το τηλέφωνό σας

Η εφαρμογή Google Play Music σε Android λαμβάνει μια τελική ενημέρωση που προσφέρει μια νέα επιλογή για να σας βοηθήσει να αποκρύψετε την εφαρμογή από τη λίστα των εφαρμογών του τηλεφώνου σας. Η ενημέρωση έρχεται λίγες μόνο εβδομάδες μετά την κατάργηση της Google από την επιλογή να επιτρέπεται στους χρήστες να κάνουν λήψη της βιβλιοθήκης Play Music με την χρήση του Google Takeout.

Google Play Music

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά από το 9to5Google, η τελευταία ενημέρωση του Google Play Music (v. 8.29.9112-1.W) έχει ήδη ξεκινήσει να κυκλοφορεί στους χρήστες μέσω του Play Store. Παρόλο που θα εξακολουθείτε να βλέπετε την οθόνη “Goοgle Play Music is no longer available” μετά την ενημέρωση, η εφαρμογή διαθέτει τώρα μια νέα ενότητα “Free up space” στο κάτω μέρος. Αυτή η ενότητα θα σας βοηθήσει να “διαγράψετε τα τοπικά δεδομένα του Google Play Music από τη συσκευή σας για να ελευθερώσετε χώρο”.

Δείτε επίσης: Κακόβουλες εφαρμογές του Google Play τοποθετούν Trojan σε συσκευές

Η νέα ενότητα Free up space στο Gοogle Play Music περιλαμβάνει τρεις επιλογές – Hide app, Delete all local data και Open app info. Η επιλογή Hide app σας επιτρέπει να αποκρύψετε την εφαρμογή από την αρχική οθόνη του τηλεφώνου σας και την λίστα με τις εφαρμογές, η επιλογή Delete all local data καταργεί τα αποθηκευμένα δεδομένα από τη συσκευή σας και η επιλογή Open app info εμφανίζει τη σελίδα “App info”. Η επιλογή Hide app είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο για το Gοogle Play Music, καθώς όχι μόνο αφαιρεί την εφαρμογή από το συρτάρι της εφαρμογής σας, αλλά σας εμποδίζει και να το ανοίξετε.

Δείτε επίσης: Google Play: Αφαιρέθηκε Android barcode scanner app λόγω malware!

Η νέα ενημέρωση του Google Play Music αντιμετωπίζει μια βασική ανησυχία όσων διαθέτουν συσκευές που έχουν την εφαρμογή προεγκατεστημένη. Σε τέτοιες συσκευές, το Google Play Music εγκαθίσταται ως εφαρμογή συστήματος και, ως εκ τούτου, μπορεί να απενεργοποιηθεί μόνο από τη σελίδα “App info”. Χάρη στην ενημέρωση, οι χρήστες θα μπορούν πλέον να καταργούν εύκολα την εφαρμογή και όλα τα τοπικά δεδομένα από τα τηλέφωνα τους.

Δείτε επίσης: Google Play Store: Εφαρμογές παραμένουν ευάλωτες σε παλιά ευπάθεια

Η ενημέρωση δεν κάνει καμία διαφορά για συσκευές που συνοδεύτηκαν από προεγκατεστημένη την εφαρμογή YouTube Music. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε να απεγκαταστήσετε το Google Play Music σε τέτοιες συσκευές, όπως ακριβώς θα καταργήσετε την εγκατάσταση οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής που έχετε λάβει από το Play Store. Εάν διαθέτετε μια τέτοια συσκευή, θα πρέπει να δείτε ένα κουμπί απεγκατάστασης στη λίστα Play Store της εφαρμογής.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS