ΑρχικήsecurityΙταλός άνδρας συνελήφθη αφού πλήρωσε εκτελεστή με cryptocurrency

Ιταλός άνδρας συνελήφθη αφού πλήρωσε εκτελεστή με cryptocurrency

Ένας Ιταλός άνδρας συνελήφθη επειδή πλήρωσε έναν εκτελεστή για να δολοφονήσει την πρώην σύντροφο του. Εντοπίστηκε καθώς τον πλήρωσε με cryptocurrency.

cryptocurrency

Σύμφωνα με μια προειδοποίηση της Europol την Τετάρτη, ο ύποπτος βυθίστηκε στις πιο σκοτεινές γωνίες του διαδικτύου για να βρει έναν εκτελεστή και τελικά βρήκε έναν ιστότοπο στο dark web που ισχυρίζεται ότι προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες.

Δείτε επίσης: Dark web forums: Hackers ανταλλάσσουν tips για την αποφυγή σύλληψης

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο Tor για να αποκτήσετε πρόσβαση στο deep web και ένας τομέας αυτής της περιοχής, γνωστός ως dark web, είναι ο τόπος όπου πραγματοποιούνται παράνομες δραστηριότητες και αγορές.

Μετά την επικοινωνία, κάποιος προφανώς πρόθυμος να εκτελέσει το έργο της δολοφονίας της πρώην κοπέλας του, πληρώθηκε με περίπου 10.000 ευρώ σε Bitcoin (BTC).

Δείτε επίσης: Deep και Dark Web: Πώς θα καταδυθείτε στα σκοτεινά μέρη του ιστού;

Ωστόσο, η Europol και η Ιταλική Αστυνομία Postal and Communication προφανώς εντόπισαν το σχέδιο και πραγματοποιήθηκε μια “επείγουσα, περίπλοκη crypto-ανάλυση”.

Όσο η Europol προσπαθούσε να αποκαλύψει τον ύποπτο και να εντοπίσει τη μεταφορά των BTC, η ιταλική επιβολή του νόμου έφτασε στο cryptocurrency exchange στο οποίο αγοράστηκε αρχικά το εικονικό νόμισμα του υπόπτου. Το exchange, το οποίο δεν έχει κατονομαστεί, παρείχε στην αστυνομία περισσότερες πληροφορίες.

“Η έγκαιρη έρευνα βοήθησε στο να αποτραπεί η απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης εναντίον του πιθανού θύματος”, λέει η Europol.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία, καθώς και διάφορες ομάδες επιβολής του νόμου, χρησιμοποιούν μια σειρά εργαλείων για την παρακολούθηση και τον εντοπισμό συναλλαγών cryptocurrency που υποπτεύονται ότι συνδέονται με εγκληματικές δραστηριότητες.

Δείτε επίσης: Η αξία των cryptocurrency ξεπερνά τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια

Η Interpol, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί και συμμετείχε στην ανάπτυξη του GraphSense, ενός εργαλείου ανάλυσης που βασίζεται σε blockchain για διευθύνσεις cryptocurrency και αναζητήσεις μεταφοράς. Ο οργανισμός εργάζεται επί του παρόντος σε ένα νέο εργαλείο, που ονομάζεται “Darkweb Monitor”, το οποίο θα επικεντρωθεί στη συλλογή πληροφοριών cryptocurrency για σκοπούς επιβολής του νόμου.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS