ΑρχικήinetΗ αξία των cryptocurrency ξεπερνά τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια

Η αξία των cryptocurrency ξεπερνά τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια

Το δεύτερο πιο δημοφιλές cryptocurrency, το Ether, έχει οδηγήσει σε αύξηση της αξίας αγοράς των κρυπτονομισμάτων, η οποία έφτασε τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά τη Δευτέρα.

cryptocurrency αξία

Δείτε επίσης: Η Nvidia ξεκλείδωσε κατά λάθος την εξόρυξη RTX 3060 Ethereum

Όπως αποκάλυψε ο ιστότοπος CoinGecko, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων διπλασιάστηκε σε λίγο περισσότερο από 2 μήνες, καθώς οι επενδυτές λιανικής και οι θεσμικοί επενδυτές συσσωρεύονται.

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του cryptocurrency. Το Bitcoin έχει συγκεντρώσει πάνω από 100% μόνο φέτος και αυτό βοήθησε στην αύξηση της αγοράς cryptocurrency.

Δείτε ακόμα: Πώς να αγοράσετε ένα Tesla αυτοκίνητο με Bitcoin;

Τον περασμένο μήνα, το bitcoin σημείωσε ρεκόρ, με την αξία του να ξεπερνάει τα 61.000 $. Το ψηφιακό νόμισμα διαπραγματεύτηκε περίπου στα 58.800 δολάρια την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία της Coindesk.

Η τελευταία ώθηση στην αγορά κρυπτογράφησης ωστόσο φαίνεται να προήλθε από το Ether, το ψηφιακό νόμισμα που τροφοδοτεί το blockchain Ethereum.

Το Bitcoin λειτουργεί επίσης με μια τεχνολογία που ονομάζεται blockchain που αποτελεί τρόπο πραγματοποίησης συναλλαγών χρησιμοποιώντας cryptocurrency. Συγκριτικά, το Ethereum blockchain μοιάζει περισσότερο με μια πλατφόρμα λογισμικού, που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές πάνω σε αυτή. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να ξοδέψουν το Ether σε αυτές τις εφαρμογές.

cryptocurrency αξία

Δείτε επίσης: “Blockchain hacks”: Το 2020 κλάπηκαν δισεκατομμύρια

Τα λεγόμενα έξυπνα συμβόλαια αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό του Ethereum. Αυτά είναι συμβόλαια που μπορούν να εκτελεστούν αυτόματα χρησιμοποιώντας κώδικα.

Η χρήση του Ethereum σε λεγόμενες αποκεντρωμένες χρηματοοικονομικές εφαρμογές ή εφαρμογές DeFi γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Πρόκειται για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που βασίζονται σε blockchain, όπως ο δανεισμός, οι οποίες θεωρητικά θα μπορούσαν να παρακάμψουν τράπεζες και μεσίτες. Οι χρήστες αυτών των εφαρμογών μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές χρησιμοποιώντας cryptocurrency.

Το Ethereum διαθέτει επίσης την υποκείμενη τεχνολογία πίσω από την πρόσφατη τάση για τα μη εύχρηστα tokens ή NFTs, έναν νέο τύπο ψηφιακού στοιχείου.

Το Ether σημείωσε την υψηλότερη αξία όλων των εποχών στα 2.151,25 $ την Τρίτη το πρωί, σύμφωνα με το CoinDesk, πάνω από 180% ετησίως. Το ψηφιακό νόμισμα παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον για τις εταιρείες. Ο Κινέζος κατασκευαστής εφαρμογών Meitu, αγόρασε Ether αξίας 22,1 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο μήνα, καθιστώντας την μία από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες που το έκαναν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS