ΑρχικήsecurityInterpol: Scammers προσεγγίζουν τα θύματα τους σε εφαρμογές dating!

Interpol: Scammers προσεγγίζουν τα θύματα τους σε εφαρμογές dating!

Η Interpol εξέδωσε μια ανακοίνωση προειδοποιώντας τον κόσμο ότι πολλοί scammers στοχεύουν τους χρήστες εφαρμογών dating και προσπαθούν να τους εξαπατήσουν να επενδύσουν χρήματα σε ψεύτικες εφαρμογές trading.

Η προειδοποίηση εκδόθηκε και στα 194 κράτη μέλη της αφότου η Μονάδα Οικονομικών Εγκλημάτων της Interpol έλαβε αναφορές ανθρώπων από όλο τον κόσμο που έπεσαν θύματα τέτοιων απατών.

Αυτές οι απάτες έχουν γίνει όλο και πιο εύκολο να πραγματοποιηθούν αφού πολλοί άνθρωποι έχουν στραφεί στις διαδικτυακές γνωριμίες από την έναρξη της πανδημίας του COVID-19.

Interpol Scammers εφαρμογές dating

Τα θύματα εξαπατούνται με σκοπό να εγκαταστήσουν ψεύτικες εφαρμογές trading

“Στα αρχικά στάδια, ξεκινάει μια ρομαντική επικοινωνία μέσω μιας εφαρμογής γνωριμιών. Μόλις η επικοινωνία γίνει τακτική και δημιουργηθεί εμπιστοσύνη, οι scammers μοιράζονται επενδυτικές συμβουλές με τα θύματά τους και τους ενθαρρύνουν να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα.” δήλωσε η Interpol.

Στη συνέχεια, τα θύματα ενθαρρύνονται από τους απατεώνες να κατεβάσουν και να ανοίξουν έναν λογαριασμό σε μια εφαρμογή trading.

Interpol: Scammers προσεγγίζουν τα θύματα τους σε εφαρμογές dating!

Οι scammers που συντονίζουν αυτό το πρόγραμμα ενεργούν και ως πράκτορες εξυπηρέτησης πελατών για την πλαστή πλατφόρμα επενδύσεων «βοηθώντας» τα θύματα να επιλέξουν προϊόντα που διατίθενται στους ιστότοπους που χρησιμοποιούν domain παρόμοια με τις νόμιμες πλατφόρμες.

“Μια μέρα, ωστόσο, όλες οι επαφές σταματούν και τα θύματα κλειδώνονται έξω από τον λογαριασμό τους”, πρόσθεσε η Interpol. “Τα θύματα μπερδεύονται, πληγώνονται και ανησυχούν ότι δεν θα ξαναδούν τα χρήματα τους”.

Πώς να προστατευτείτε από τις απάτες

Για να αποφύγουν να χάσουν τα χρήματά τους μέσω αυτών των απατών, η Interpol παροτρύνει τους χρήστες των dating apps να είναι προσεκτικοί κατά τη χρήση των πλατφορμών γνωριμιών και να είναι δύσπιστοι με τις διαδικτυακές σχέσεις.

Η Interpol μοιράστηκε επίσης μια σειρά από συμβουλές που θα βοηθήσουν τους χρήστες των εφαρμογών γνωριμιών να προστατευτούν από τις απάτες:

  • Να είστε πάντα προσεκτικοί όταν σας προσεγγίζει κάποιος που δεν γνωρίζετε, ειδικά εάν ξαφνικά σας ζητήσει χρήματα.
  • Να είστε δύσπιστοι: οι διαδικτυακές επενδύσεις είναι συχνά πολύ καλές για να είναι αληθινές.
  • Πριν μεταφέρετε τα χρήματα σας, σκεφτείτε το δύο φορές.
  • Κάντε την έρευνα σας: ελέγξτε κριτικές, ελέγξτε ξανά την εφαρμογή, το όνομα του domain, το email κ.λπ.
  • Μην αποκαλύπτετε προσωπικά / εμπιστευτικά στοιχεία.
  • Εάν συνειδητοποιήσετε ότι έχετε πέσει θύμα απάτης, αναφέρετέ το στις αρχές.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS