ΑρχικήinetΑυτό το exploit μπορεί να ξεκλειδώσει το PlayStation

Αυτό το exploit μπορεί να ξεκλειδώσει το PlayStation

Η κυκλοφορία του πρώτου PlayStation μπορεί να μετρά ήδη 30 χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι hackers έχουν σταματήσει να το “ενοχλούν”. Ένα νέο exploit που κυκλοφόρησε από τη Marcos Del Sol Vives, επιτρέπει στους χρήστες να εκτελούν παιχνίδια που έχουν αντιγραφεί, σε όλες εκτός από τις πρώτες αναθεωρήσεις hardware αυτής της κλασικής κονσόλας και το μόνο που χρειάζεται για να γίνει, είναι ένα αντίγραφο του Pro Skater 2 του Tony Hawk.

PlayStation

Δείτε επίσης: Πώς οι δημιουργοί malware πωλούν τα exploits τους σε ransomware και APT ομάδες

Το exploit, που ονομάζεται tonyhax, χρησιμοποιεί μια κλασική τεχνική buffer overflow, που βρίσκεται στη λειτουργία ” Create Skater ” στο Tony Hawk 2, 3 και 4. Όταν το παιχνίδι βλέπει έναν προσαρμοσμένο χαρακτήρα αποθηκευμένο στην κάρτα μνήμης, θα φορτώσει αυτόματα το πεδίο ονόματος για εμφάνιση στην οθόνη, αλλά αποδεικνύεται ότι οι προγραμματιστές δεν σκέφτηκαν να ελέγξουν το μήκος του ονόματος πριν το φορτώσουν. Χάρη σε αυτήν την παράβλεψη, ένα μακρύ και προσεκτικά κατασκευασμένο όνομα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτωση ενός εκτελέσιμου payload στη μνήμη της κονσόλας PlayStation.

Δείτε επίσης: Το παιχνίδι επιβίωσης “Valheim” πούλησε τέσσερα εκατ. αντίτυπα σε τρεις εβδομάδες

Αυτό το payload θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, όπως ένα παιχνίδι homebrew, αλλά σε αυτήν την περίπτωση αναπτύχθηκε ένα απλό εργαλείο που ξεκλειδώνει την οπτική μονάδα της κονσόλας, ώστε να παίζει παιχνίδια που έχουν εγγραφεί σε CD-Rs. Μόλις φορτωθεί το tonyhax exploit, αλλάζετε απλά τον αυθεντικό δίσκο Tony Hawk με όποιο τίτλο θέλετε να παίξετε. Μέχρι στιγμής, κάθε δοκιμασμένο παιχνίδι έχει λειτουργήσει, ακόμη και αυτά που εκτείνονται σε πολλούς δίσκους.

exploit

Δείτε ακόμα: Ransomware ομάδες αυτοματοποιούν τη διανομή payload με το SystemBC malware

Η Marcos παρέχει όχι μόνο τα αποθηκευμένα αρχεία που είναι έτοιμα για φόρτωση στην κάρτα μνήμης PlayStation (είτε μέσω ενός εργαλείου υπολογιστή, είτε με τη βοήθεια ενός χακαρισμένου PS2), καθώς και τον πλήρη πηγαίο κώδικα για το tonyhax. Αυτό ανοίγει την πόρτα στην εκμετάλλευση που χρησιμοποιείται για τη φόρτωση άλλων εργαλείων, εξομοιωτών και indie παιχνιδιών, αλλά καθώς η σκηνή homebrew του PlayStation είναι σχετικά περιορισμένη σε σύγκριση με τις νεότερες κονσόλες, η ζήτηση μπορεί να είναι περιορισμένη.

Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές φυσικές τροποποιήσεις που χρησιμοποιούνται για την αναπαραγωγή αντιγραμμένων παιχνιδιών στο PlayStation, αυτή η νέα προσέγγιση λογισμικού είναι πολύ πιο προσβάσιμη. Αναμένεται ότι θα υπάρξουν κάρτες μνήμης με αυτό το exploit προεγκατεστημένο, στον ιστότοπο εισαγωγής στο εγγύς μέλλον.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS