ΑρχικήsecurityΧρήστες Gmail και Outlook πρέπει να διαγράψουν άμεσα αυτά τα email

Χρήστες Gmail και Outlook πρέπει να διαγράψουν άμεσα αυτά τα email

Οι χρήστες του GMAIL προειδοποιούνται για επικίνδυνα μηνύματα απάτης που χτυπούν τα εισερχόμενα που κλέβουν ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης.

Gmail

Δείτε επίσης: Gmail: Έρχονται οι φωνητικές κλήσεις απευθείας μέσω του app

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι καταναλωτές στοχεύονται μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google, καθώς και του Outlook, με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να υποστηρίζουν ψευδώς ότι προσφέρουν δωρεάν δωροκάρτες σε όσους συμπληρώσουν μια έρευνα.

Η ανησυχητική ειδοποίηση έρχεται μέσω της Which?, η οποία προέτρεψε όποιον λάβει τέτοιου είδους email να τα διαγράψει αμέσως.

Τέτοια μηνύματα απάτης εντοπίστηκαν για πρώτη φορά τον Ιούνιο, με μεγάλο αριθμό ψεύτικων μηνυμάτων να στέλνονται και τους επόμενους μήνες.

Δυστυχώς, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου – που προσποιούνται ότι είναι από κορυφαία σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης της Tesco και της ASDA – μοιάζουν αυθεντικά με επίσημα λογότυπα που προορίζονται για εξαπάτηση ανθρώπων.

Ο George Martin, Conversation Editor στη Which ?, είπε: «Τον Ιούνιο καλύψαμε ένα ψεύτικο email που φέρεται να προέρχεται από το Sainsbury που υπόσχεται 90 £ ανταμοιβή promo για τη συμμετοχή σε μια έρευνα μάρκετινγκ. Το Sainsbury επιβεβαίωσε ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτό.»

Δείτε ακόμα: Έχετε account Gmail ή Hotmail; Η Microsoft προειδοποιεί για αυτό το scam

outlook

Η είδηση έρχεται αφού οι ειδικοί στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, εξέδωσαν μια προειδοποίηση σχετικά με ένα μήνυμα κειμένου απάτης που κλέβει τους κωδικούς πρόσβασης και τα τραπεζικά στοιχεία των ανθρώπων.

Σύμφωνα με το ZDNet, οι απατεώνες που παρουσιάζονται ως Google στοχεύουν τηλέφωνα που λειτουργούν από το λειτουργικό σύστημα Android, το οποίο ανήκει στον γίγαντα αναζήτησης των ΗΠΑ.

Τα κείμενα ισχυρίζονται ψευδώς ότι το κινητό του παραλήπτη έχει μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό και τους λέει να κατεβάσουν μια ενημέρωση ασφαλείας.

Ωστόσο, όταν ο χρήστης κάνει κλικ σε έναν σύνδεσμο στο κείμενο, θα οδηγηθεί στη μόλυνση του τηλεφώνου του με το FluBot, μια μορφή κακόβουλου λογισμικού Android που μπορεί να προσδώσει τα προσωπικά του στοιχεία.

Το FluBot είναι γνωστό ότι κλέβει τους κωδικούς πρόσβασης στο διαδίκτυο, τα τραπεζικά στοιχεία και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες που συνδέονται με μολυσμένα smartphone.

Δείτε επίσης: Το Android malware FluBot εξαπλώνεται πολύ γρήγορα

Το κακόβουλο λογισμικό χρησιμοποιεί επίσης τη συσκευή που έχει παραβιαστεί για να εξαπλωθεί και σε άλλα θύματα, προσθέτοντας έναν άλλο σύνδεσμο στην αλυσίδα μολύνσεων.

Οι σύνδεσμοι μπορούν να σταλούν σε iPhone, αν και οι συσκευές της Apple δεν επηρεάζονται από το κακόβουλο λογισμικό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS