ΑρχικήUpdatesGmail: Έρχονται οι φωνητικές κλήσεις απευθείας μέσω του app

Gmail: Έρχονται οι φωνητικές κλήσεις απευθείας μέσω του app

Η Google προσθέτει τη δυνατότητα να «καλέσει» έναν άλλο χρήστη Google με το Google Meet – αλλά μέσα στην εφαρμογή Gmail για κινητά, όχι μέσα στην εφαρμογή Meet. Σύμφωνα με το The Verge που εντόπισε την ανάπτυξη της λειτουργίας, η λειτουργία θα επιτρέψει ουσιαστικά στους χρήστες του Gmail να καλούν άλλους πελάτες Gmail με τις φωνητικές κλήσεις, εκτός από τη δυνατότητα συμμετοχής απευθείας στα meetings του Google Meet μέσω της εφαρμογής. Η αναφορά σημειώνει ότι η αυτόνομη εφαρμογή Meet θα έχει την ίδια δυνατότητα να πραγματοποιεί κλήσεις και όχι μόνο να δημιουργεί ομαδικές συναντήσεις στο μέλλον. Ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα της δυνατότητας κλήσης μέσω Gmail παραμένουν ασαφείς και η εταιρεία μέχρι στιγμής δεν έχει κοινοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες. Φαίνεται ότι η Google στοχεύει να καταστήσει το Gmail κεντρικό κόμβο για όλες τις άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως Doc, Meet, Google Chat και άλλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο web client θα λάβει έναν επανασχεδιασμό για να ενσωματώσει όλες αυτές τις υπηρεσίες.

Δείτε επίσης: Έχετε account Gmail ή Hotmail; Η Microsoft προειδοποιεί για αυτό το scam

Gmail

Δείτε επίσης: Gmail: Πώς να βρείτε όλα τα emails από ένα συγκεκριμένο αποστολέα;

Όσον αφορά τον σχεδιασμό, μια εικόνα στην αναφορά εμφανίζει εφαρμογές του Google Workspace όπως το Drive, το Calendar, τα Notes και ακόμη και το Call στη δεξιά πλευρά της οθόνης, με την καρτέλα Google Chats ακριβώς δίπλα. Στα αριστερά, μπορούμε να δούμε “κενά” αντί για δωμάτια δίπλα στις καρτέλες Meet, Chat και Mail. Σε μια ανάρτηση, λέει η Google, “κάθε χρήστης που έχει ενεργοποιήσει το Chat στις ρυθμίσεις του Gmail θα αρχίσει να βλέπει τον όρο ‘Rooms’ να ενημερώνεται αυτόματα σε “Spaces”. Με το Spaces, οι ομάδες μπορούν να μοιράζονται ιδέες, να συνεργάζονται σε έγγραφα και να διαχειρίζονται εργασίες από ένα μόνο μέρος. Κατά τους επόμενους μήνες, η εταιρεία θα ενημερώσει το Spaces με πολλές νέες δυνατότητες, αναφέρει η Google.

Δείτε επίσης: Χάσατε το κινητό/iPad σας; Αποσυνδεθείτε remotely από το Gmail account σας

Ωστόσο, περισσότερες δυνατότητες στο Gmail θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε ακατάστατο interface. Η αναφορά ισχυρίζεται ότι οι χρήστες του Gmail θα μπορούν να αποκρύπτουν τις καρτέλες που δεν χρησιμοποιούν. Ο επανασχεδιασμός θα ξεκινήσει πρώτα στους επιχειρηματικούς χρήστες (μέσα στις επόμενες εβδομάδες) και οι κανονικοί χρήστες του Gmail θα λάβουν την ενημέρωση αργότερα. Εν τω μεταξύ, το Google Calendar θα σας επιτρέψει τώρα να απαντήσετε σε πρόσκληση σε σύσκεψη με ένδειξη της τοποθεσίας σας. Η Google είχε προσθέσει στο παρελθόν αξιοσημείωτες δυνατότητες για να επιτρέψει στους χρήστες να ελέγχουν τις εφαρμογές Google Workspace απευθείας από το Gmail. Για παράδειγμα, η εταιρεία νωρίτερα διευκόλυνε τους χρήστες να παραχωρούν πρόσβαση σε αρχεία στο Drive απευθείας από το Gmail.

Πηγή πληροφοριών: news18.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS