ΑρχικήUpdatesTwitter: Δοκιμάζει νέα εργαλεία δίνοντας μεγαλύτερο έλεγχο στους χρήστες

Twitter: Δοκιμάζει νέα εργαλεία δίνοντας μεγαλύτερο έλεγχο στους χρήστες

Το Twitter φέρεται να σχεδιάζει να προσθέσει μια σειρά από δυνατότητες για να δώσει στους χρήστες μεγαλύτερο έλεγχο στις λίστες ακολούθων τους και στους χρήστες που μπορούν να δουν τις αναρτήσεις και τα likes τους. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι η επιλογή αρχειοθέτησης παλιών tweets, ώστε οι χρήστες να προστατεύουν την ηλεκτρονική τους ταυτότητα και φήμη. Επιπλέον, το Twitter φέρεται να εργάζεται σε ένα άλλο εργαλείο για να επιτρέψει στους χρήστες να αφαιρέσουν followers από τη λίστα τους αντί να προσφέρουν μόνο την επιλογή αποκλεισμού τους. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για αυτές τις ενημερώσεις και το Twitter μέχρι στιγμής δεν έχει κοινοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείτε επίσης: Facebook και TikTok συνεχίζουν το ban στους Ταλιμπάν- Τι γίνεται με το Twitter;

Twitter

Δείτε επίσης: To Twitter μπλοκάρει βουλευτή επειδή είναι κατά του COVID-19 εμβολίου

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι νέες δυνατότητες έχουν ως στόχο να κάνουν τους χρήστες του Twitter «πιο άνετους» ενώ αλληλεπιδρούν και μοιράζονται δημοσιεύσεις στο κοινωνικό δίκτυο. Η έκθεση προσθέτει ότι τα νέα εργαλεία έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «κοινωνικής ιδιωτικότητας» για να επιτρέπουν στους χρήστες να διαχειρίζονται τη φήμη και την ταυτότητα τους στην πλατφόρμα. Η εσωτερική έρευνα της εταιρείας έδειξε ότι οι χρήστες δεν κατανοούν τα βασικά στοιχεία απορρήτου, όπως το αν ο λογαριασμός τους είναι δημόσια ορατός. «Όταν οι ανάγκες κοινωνικής ιδιωτικότητας δεν ικανοποιούνται, οι άνθρωποι περιορίζουν την έκφραση του χαρακτήρα τους. Δεν κάνουν πολλές συζητήσεις», δήλωσε στο δημοσίευμα η Svetlana Pimkina, ερευνήτρια προσωπικού στην εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Δείτε επίσης: Το Twitter επιτέλους αποκτά το «Sign in with Apple»

Όσον αφορά τις δυνατότητες, τα «Αρχειοθετημένα tweets» θα επιτρέπουν στους χρήστες να αποκρύπτουν παλιά tweets μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Το Twitter εξετάζει και μια σειρά από επιλογές χρόνου, συμπεριλαμβανομένης της απόκρυψης αναρτήσεων μετά από 30, 60 και 90 ημέρες ή απόκρυψη tweets μετά από έναν ολόκληρο χρόνο. Ένα άλλο χαρακτηριστικό στα σκαριά περιλαμβάνει το «Απόκρυψη tweets» που σας άρεσε από μια ομάδα ανθρώπων ή από όλους τους ακόλουθους. Το Twitter είχε εισαγάγει στο παρελθόν τα «Fleets stories» που επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται απόψεις με τη μορφή εφήμερων μηνυμάτων. Το Twitter απέσυρε τα Fleets τον περασμένο μήνα. Άλλες φημολογούμενες λειτουργίες περιλαμβάνουν την «Αποχώρηση συνομιλιών» και την «Κατάργηση των followers». Δεν είναι σαφές εάν το νέο εργαλείο (εάν κυκλοφορήσει) θα είναι για όλους ή θα προορίζεται για τους συνδρομητές επί πληρωμή του Twitter.

Πηγή πληροφοριών: news18.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS