ΑρχικήinetΗ Κίνα θέλει να βάλει σε τάξη τον κλάδο του mobile app

Η Κίνα θέλει να βάλει σε τάξη τον κλάδο του mobile app

Τη Δευτέρα, η κορυφαία διαδικτυακή ρυθμιστική αρχή της Κίνας παρουσίασε ένα ειδικό σχέδιο για την εξάλειψη της “αταξίας” στον τομέα των εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα (mobile app). Ο κλάδος αυτός έχει γνωρίσει μείωση τα τελευταία χρόνια λόγω τόσο του έντονου ανταγωνισμού όσο και των αυστηρών κανονισμών. Η εκστρατεία έχει σχεδιαστεί για να βάλει σε τάξη και να φέρει την ειρήνη μεταξύ όλων των παικτών σε αυτόν τον τομέα.

Δείτε επίσης: Crypto-mining malware ενώνεται με το Chaos RAT και στοχεύει Linux

Η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας δήλωσε πρόσφατα ότι θα εφαρμόσει αυστηρούς περιορισμούς στο σύνολο της βιομηχανίας εφαρμογών, από τα αποτελέσματα αναζήτησης και τις κατατάξεις μέχρι τις λήψεις και τη χρήση. Οι νέες αυτές κατευθυντήριες γραμμές, έχουν δημοσιευτεί στον επίσημο λογαριασμό του οργανισμού στο WeChat.

Η ανάρτηση έφερε στο φως μια ποικιλία κακόβουλων συμπεριφορών που πρέπει να αντιμετωπιστούν, όπως οι παραποιημένες εφαρμογές, η μη εξουσιοδοτημένη συλλογή δεδομένων χρηστών, η διανομή κακόβολου περιεχομένου και οι υπερβολικές αναδυόμενες διαφημίσεις. Επιπλέον, ορισμένες πρακτικές έχουν διαμορφωθεί με στόχο να παραπλανήσουν τους χρήστες ώστε να κατεβάσουν συγκεκριμένες εφαρμογές ή να αναπληρώσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Δείτε επίσης: Fortinet: Διορθώστε την ευπάθεια του FortiOS SSL-VPN

Η εποπτεύουσα αρχή δεν προσδιόρισε συγκεκριμένες επιπτώσεις για τις παραβιάσεις, αλλά δήλωσε ότι οι πλατφόρμες διανομής εφαρμογών θα είναι υπεύθυνες για τη διόρθωση οποιουδήποτε ζητήματος. Διαβεβαίωσαν επίσης ότι θα χρησιμοποιήσουν “στοχευμένα μέτρα” κατά όσων πλατφορμών έχουν σοβαρά προβλήματα και θα τα εκτελέσουν “με σθένος”.

Στον απόηχο της αυστηρής ρύθμισης των εταιρειών τεχνολογίας και της μείωσης των δαπανών των καταναλωτών λόγω της οικονομικής ύφεσης, ο αριθμός των εφαρμογών στην Κίνα αρχίζει να μειώνεται.

Τα στοιχεία για τις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας απουσιάζουν από τις μηνιαίες εκθέσεις του Υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών από τον Ιούλιο, γεγονός που σημαίνει ότι το στατιστικό αυτό στοιχείο, το οποίο είχε αρχικά διατεθεί τον Αύγουστο του 2017, εμφανίζεται για πρώτη φορά.

mobile app
Η Κίνα θέλει να βάλει σε τάξη τον κλάδο του mobile app

Πέρυσι, το κινεζικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών ανέφερε ότι 930.000 εφαρμογές έκλεισαν – ένας εντυπωσιακός αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου 2.500 εφαρμογές την ημέρα.

Φέτος, ο αριθμός των ενεργών εφαρμογών στην Κίνα έχει μειωθεί σημαντικά- στο τέλος Ιουνίου, υπήρχαν μόνο 2,32 εκατομμύρια εφαρμογές σε σύγκριση με 4,49 εκατομμύρια που λειτουργούσαν στο τέλος του 2018!

Δείτε επίσης: Play ransomware: Πήρε την ευθύνη για την επίθεση στην Αμβέρσα

Η ανακοίνωση της Δευτέρας αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα του εκτεταμένου ελέγχου που έχει καθιερώσει η Διοίκηση Κυβερνοχώρου στον τομέα του διαδικτύου και της τεχνολογίας της Κίνας, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αποστολής της για τη δημιουργία ενός “καθαρού, υγιούς κυβερνοχώρου”. Η υπηρεσία συνεχίζει να εκτελεί μια σειρά από αυστηρές “ειδικές δράσεις” που αποσκοπούν στην καταστολή κάθε μορφής διαδικτυακού χάους, η οποία περιλαμβάνει αυστηρά μέτρα για τη διαχείριση των συνομιλιών μεταξύ των Κινέζων πολιτών στο διαδίκτυο.

Η Κίνα θέλει να βάλει σε τάξη τον κλάδο του mobile app

Η παρουσία της Διοίκησης Κυβερνοχώρου της Κίνας (CAC) αποτελεί σημαντικό μέρος της διασφάλισης ενός ασφαλούς κυβερνοχώρου για όλους τους χρήστες στην ηπειρωτική Κίνα. Με την παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας και την επιβολή των σχετικών νόμων σχετικά με τις ψηφιακές επικοινωνίες και τα μέτρα προστασίας της ιδιωτικής ζωής μεταξύ άλλων θεμάτων, συμβάλλει στη διασφάλιση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος τόσο για τους χρήστες όσο και για τις επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να εκφράζουν ανησυχίες για πιθανές καταχρήσεις ή παραβιάσεις μέσω επίσημων διαύλων, εάν χρειαστεί. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό και περισσότεροι άνθρωποι συνδέονται με ψηφιακά μέσα από ποτέ, η ύπαρξη οργανισμών όπως το CAC μπορεί να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι τα δικαιώματα όλων γίνονται σεβαστά, ενώ παράλληλα επιτρέπεται η ελεύθερη έκφραση σε όλο τον κυβερνοχώρο χωρίς φόβο ή περιορισμό από οποιαδήποτε μορφή ή πηγή εξουσίας.

Πηγή πληροφοριών: scmp.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS