ΑρχικήsecurityΗ Κίνα κατηγορείται για το hijacking του WeChat account του Αυστραλού Πρωθυπουργού

Η Κίνα κατηγορείται για το hijacking του WeChat account του Αυστραλού Πρωθυπουργού

Βουλευτής από το Φιλελεύθερο κόμμα της Αυστραλίας κατηγόρησε την Κίνα και συγκεκριμένα την κινεζική κυβέρνηση για παρέμβαση στις πολιτικές διαδικασίες της χώρας, μετά την παραβίαση του WeChat account του πρωθυπουργού Scott Morrison.

WeChat Scott Morrison

Παρατηρήθηκε ότι η πλατφόρμα έχει σταματήσει την πρόσβαση του Πρωθυπουργού, ενώ ο λογαριασμός του Anthony Albanese εξακολουθεί να είναι ενεργός με δημοσιεύσεις που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση“, δήλωσε η εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων, Gladys Liu.

Δείτε επίσης: Κυβερνοεπίθεση σε Βουλή των Ελλήνων, Νοσοκομεία Σωτηρία και Ασκληπιείο

Σε μια εκλογική χρονιά ειδικά, αυτού του είδους η παρέμβαση στις πολιτικές μας διαδικασίες είναι απαράδεκτη και αυτό το θέμα θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από όλους τους Αυστραλούς πολιτικούς“.

Κατηγορώντας την Κίνα, η Liu είπε ότι θα μποϊκοτάρει την κινεζική εφαρμογή WeChat χρησιμοποιώντας τους επίσημους και προσωπικούς λογαριασμούς της, μέχρι να δοθεί εξήγηση από την πλατφόρμα για το περιστατικό με τον Πρωθυπουργό της χώρας.

Κι άλλοι πολιτικοί υποστήριξαν τις κατηγορίες και το μποϊκοτάζ που πρότεινε η Liu, με τον πρόεδρο της Joint Committee on Intelligence and Security, James Paterson, να καλεί τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Anthony Albanese να μποϊκοτάρει κι αυτός το WeChat, παρά το ότι ο λογαριασμός του λειτουργεί κανονικά.

Δείτε επίσης: McAfee Agent bug επιτρέπει την εκτέλεση κώδικα με προνόμια Windows SYSTEM

Ο Stuart Robert, ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, είπε στο The Today Show το πρωί της Δευτέρας, ότι το γραφείο του πρωθυπουργού επιδιώκει να επικοινωνήσει με την κινεζική κυβέρνηση σχετικά με την παραβίαση του WeChat account.

WeChat Αυστραλίας Κίνα

Είναι περίεργο και φυσικά το γραφείο του πρωθυπουργού επιδιώκει να συνδεθεί μαζί τους για να επιλύσουν το θέμα“, είπε ο Robert.

Όπως ανέφερε πρώτο το NewsCorp Australia, το WeChat account του Scott Morrison φέρεται να άλλαξε όνομα και περιγραφή, και ο Morrison αντιμετώπισε προβλήματα προσβασιμότητας πριν από μήνες, με τον Πρωθυπουργό να μην μπορεί πλέον να έχει καθόλου πρόσβαση στον λογαριασμό.

Σύμφωνα με τον ανώτερο αναλυτή του Australian Strategic Policy Institute, Fergus Ryan, ο λογαριασμός του Morrison είχε καταχωρηθεί στο όνομα ενός Κινέζου υπηκόου, καθώς σύμφωνα με τις πολιτικές του WeChat, τότε, οι λογαριασμοί θα έπρεπε να συνδέονται είτε με το ID ενός Κινέζου υπηκόου είτε με μια επιχείρηση στην Κίνα.

Δείτε επίσης: Νέο crypto scam που ξεγελάει τους χρήστες με ψεύτικο Amazon token

Αν και είναι πολύ συνηθισμένο για τους Αυστραλούς πολιτικούς να χρησιμοποιούν το όνομα ενός Κινέζου πολίτη για να καταχωρήσουν τον λογαριασμό τους, ο Fergus Ryan είπε ότι αυτό είναι “επικίνδυνο και ακατάλληλο” και ενδεχομένως παραβιάζει τους όρους της πλατφόρμας. Ο Ryan υποστηρίζει ότι τόσο το κόμμα της κυβέρνησης όσο και η αντιπολίτευση πρέπει να μποϊκοτάρουν μαζί την πλατφόρμα, καθώς κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να συμβεί σε όλους τους πολιτικούς.

Πηγή: ZDNet

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS