ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΈτσι θα είναι ο άνθρωπος στο μέλλον εξαιτίας της τεχνολογίας

Έτσι θα είναι ο άνθρωπος στο μέλλον εξαιτίας της τεχνολογίας

Ο άνθρωπος στο μέλλον θα μπορούσε να έχει τα εξής χαρακτηριστικά: καμπούρα από την καθημερινή ενασχόληση με τις οθόνες, ύπαρξη δεύτερων βλεφάρων για να φιλτράρουν το φως των LED και ανάπτυξη χεριών που μοιάζουν με νύχια από το πολύ γράψιμο μηνυμάτων – αν ένα πρόσφατο υπολογιστικό μοντέλο είναι σωστό. Οι συντάκτες της έκθεσης λένε ότι η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας θα μπορούσε να κατευθύνει την ανθρώπινη εξέλιξη προς μια κατεύθυνση που θα μας κάνει να φαινόμαστε παραμορφωμένοι σε σύγκριση με τα σημερινά πρότυπα του φυσιολογικού.

Έτσι θα είναι ο άνθρωπος στο μέλλον εξαιτίας της τεχνολογίας

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η τεχνολογία αποτελεί πλέον καθημερινό μέρος της ζωής των περισσότερων ανθρώπων, οι ερευνητές συνεργάστηκαν με έναν τρισδιάστατο σχεδιαστή για να δημιουργήσουν εικόνες που δείχνουν τα σωματικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η μακροχρόνια χρήση της τεχνολογίας.

Δείτε επίσης: Ανακαλύφθηκε αστεροειδής «δολοφόνος» που ταξιδεύει προς τη Γη

Η έμπνευση της ομάδας προήλθε από μια δημοσκόπηση που έδειξε ότι ο μέσος Αμερικανός περνάει επτά ώρες στο Διαδίκτυο κάθε μέρα. Έχοντας αυτό κατά νου, εξέτασαν διάφορες επιστημονικές μελέτες και γνώμες ειδικών που εξετάζουν πώς η υπερβολική έκθεση σε οθόνες (smartphones, φορητοί υπολογιστές, τηλεόραση) μπορεί να αλλοιώσει σωματικά και ψυχικά ένα άτομο. Τα ευρήματα ήταν ανησυχητικά.

άνθρωπος μέλλον

Άνθρωποι με καμπουριασμένη πλάτη

Το ερευνητικό έργο, το οποίο διεξήχθη από την TollFreeForwarding.com, οδήγησε στην ανάπτυξη του τρισδιάστατου μοντέλου, που ονομάστηκε “Mindy”. Οι ερευνητές προβλέπουν ότι η εργασία στο γραφείο και το σκύψιμο του λαιμού για να κοιτάξει κανείς τα smartphone θα οδηγήσουν τους μελλοντικούς ανθρώπους να έχουν καμπουριασμένη πλάτη. Επί του παρόντος, πολλοί άνθρωποι προσαρμόζουν συνεχώς τη θέση τους για να κοιτάζουν προς τα κάτω τα τηλέφωνά τους ή να κοιτάζουν προς τα πάνω στις οθόνες του γραφείου τους, προκαλώντας καταπόνηση σε μέρη του σώματος που επηρεάζουν τη στάση του σώματος.

Σύμφωνα με τον Caleb Backe, εμπειρογνώμονα υγείας και ευεξίας στο Maple Holistics, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν συχνά το τηλέφωνό τους ή κάθονται μπροστά στον υπολογιστή για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι επιρρεπείς στην ανάπτυξη προβλημάτων στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη.

Δείτε επίσης: Η SpaceX σχεδιάζει να εκτοξεύσει το Starship για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο

Ο αυχένας σας καταπονείται όταν κοιτάτε το τηλέφωνό σας για μεγάλα χρονικά διαστήματα, επειδή δεν βρίσκεται σε φυσική θέση, γεγονός που ασκεί επιπλέον πίεση στους μυς. Επιπλέον, το να κάθεστε σκυφτοί μπροστά από έναν υπολογιστή τραβάει τον κορμό σας μπροστά από τους γοφούς σας αντί να τους κρατάει ευθυγραμμισμένους, οπότε η πλάτη σας πρέπει να “δουλέψει” υπερωρίες για να σας στηρίξει.

άνθρωπος μέλλον

Ο άνθρωπος στο μέλλον θα έχει προβλήματα με τον αγκώνα και το χέρι σας εξαιτίας της αποστολής μηνυμάτων

Μία από τις πιο ανησυχητικές παρενέργειες του εθισμού στο τηλέφωνο είναι γνωστή ως “text claw”, όπου, λόγω της υπερβολικής χρήσης των τηλεφώνων, το χέρι σας αρχίζει να παίρνει ένα μόνιμο σχήμα που μοιάζει με νύχι. Επιπλέον, οι μελλοντικοί άνθρωποι μπορεί να εξελιχθούν και να έχουν αγκώνα 90 μοιρών εξαιτίας του χρόνου που περνούν σκυμμένοι πάνω από τις οθόνες τους κάνοντας κλήσεις. Αυτή η κατάσταση θα αφήνει τον αγκώνα μονίμως λυγισμένο σε ορθή γωνία.

Σύμφωνα με τον Dr. Nikola Djordjevic από το Med Alert Help, ο τρόπος που συνήθως κρατάμε το τηλέφωνό μας μπορεί να προκαλέσει καταπόνηση και επακόλουθους τραυματισμούς όπως το “text claw” και το σύνδρομο του cubital tunnel (ωλένια νευρίτιδα). Αυτή η τελευταία πάθηση προκαλείται από την πίεση ή το τέντωμα του ωλένιου νεύρου, το οποίο διατρέχει μια αύλακα στο εσωτερικό του αγκώνα σας. Τα συμπτώματα που παρουσιάζονται περιλαμβάνουν μούδιασμα/μυρμήγκιασμα στα δάκτυλα του δακτυλίου και του μικρού δακτύλου, πόνο στο αντιβράχιο, αδυναμία στο χέρι – όλα επιδεινώνονται με τη διατήρηση του αγκώνα λυγισμένου για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Δείτε επίσης: Η NASA ανέπτυξε Plan B για την αποστολή στον Psyche

Θα μπορούσε ο άνθρωπος στο μέλλον να αναπτύξει ένα δεύτερο βλέφαρο

Το μοντέλο της Mindy προβλέπει ότι οι άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν μια μοναδική άμυνα ενάντια στο υπερβολικό μπλε φως από τις ψηφιακές συσκευές – ένα δεύτερο βλέφαρο.

Η υπερβολική έκθεση στο μπλε φως από τις οθόνες μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ύπνου, καθώς και πόνους στο κεφάλι και τα μάτια. Είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για τα παιδιά, τα οποία συχνά ασχολούνται υπερβολικά με τις οθόνες.

άνθρωπος μέλλον

Σύμφωνα με τον Kasun Ratnayake από το Πανεπιστήμιο του Τολέδο, “οι άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν ένα μεγαλύτερο εσωτερικό βλέφαρο για να αποτρέψουν την έκθεση σε υπερβολικό φως ή ο φακός του ματιού μπορεί να είναι εξελικτικά ανεπτυγμένος έτσι ώστε να εμποδίζει το εισερχόμενο μπλε φως αλλά όχι άλλα φώτα υψηλού μήκους κύματος όπως το πράσινο, το κίτρινο ή το κόκκινο”.

“Τεχνολογικός λαιμός” και μικρότερος εγκέφαλος

Η “Mindy” αποκαλύπτει ότι οι μελλοντικοί άνθρωποι πιθανότατα θα υποφέρουν από μια σοβαρή περίπτωση «τεχνολογικού λαιμού», όπου οι μύες μεγαλώνουν για να περιορίσουν τη βλάβη λόγω κακής στάσης του σώματος. Επίσης, το κρανίο της Mindy είναι παχύτερο για να βοηθήσει στην υπεράσπιση του ανθρώπινου σώματος από τα κύματα ραδιοσυχνοτήτων των κινητών τηλεφώνων που υποτίθεται ότι προέρχονται από τα smartphones.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, η καθιστική ζωή μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ικανότητα του εγκεφάλου. Ως εκ τούτου, ο εγκέφαλος της Mindy είναι μικρότερος σε μέγεθος από αυτόν των σημερινών ανθρώπων. Επιπλέον, αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μελλοντικές γενιές που θα είναι πιο επιρρεπείς σε καταστάσεις ψυχικής υγείας όπως το άγχος και η κατάθλιψη.

Παρόλο που η τεχνολογία παρέχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως ψυχαγωγία και ευκολία, έχει κόστος και στην υγεία μας. Παρόλο που τα πλεονεκτήματα εξατομικευμένα και για τις επιχειρήσεις δεν μπορούν να αγνοηθούν, θα πρέπει να εξετάσουμε αν το κόστος για τη μακροπρόθεσμη υγεία μας αξίζει τον κόπο.

Πηγή πληροφοριών: studyfinds.org

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS