ΑρχικήHow To6 τρόποι να προστατεύσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες στο διαδίκτυο

6 τρόποι να προστατεύσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες στο διαδίκτυο

Στις μέρες μας ακούμε σχεδόν καθημερινά για σοβαρές παραβιάσεις δεδομένων, που μπορεί να διαρρεύσουν τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών σε εγκληματίες. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι οι προσωπικές σας πληροφορίες δεν θα πέσουν σε λάθος χέρια.

Δείτε επίσης: Hackers υποδύονται ιστοσελίδες εργασίας και κλέβουν προσωπικές πληροφορίες

προσωπικές πληροφορίες
Δημιουργήστε ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης

Κατά τη δημιουργία ενός κωδικού πρόσβασης, σκεφτείτε πέρα από λέξεις ή αριθμούς που μπορεί εύκολα να μαντέψει ένας κυβερνοεγκληματίας, όπως την ημερομηνία γέννησής σας. Επιλέξτε συνδυασμούς πεζών και κεφαλαίων γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων και αλλάξτε τους περιοδικά. Είναι επίσης καλύτερο να δημιουργήσετε ένα μοναδικό κωδικό πρόσβασης αντί να χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό σε πολλαπλές ιστοσελίδες – ένα εργαλείο διαχείρισης κωδικών μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε τους κωδικούς σας οργανωμένους.

Μην αποκαλύπτετε υπερβολικά πολλές προσωπικές πληροφορίες στα κοινωνικά μέσα

Όλοι έχουμε ένα φίλο που ανεβάζει πάρα πολλές προσωπικές λεπτομέρειες της ζωής του στο διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό, αλλά μπορεί επίσης να θέσει σε κίνδυνο τις προσωπικές σας πληροφορίες. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας για να γνωρίζετε ποιος βλέπει τις αναρτήσεις σας και να είστε προσεκτικοί όταν ανεβάζετε την τοποθεσία σας, την πόλη προέλευσής σας, την ημερομηνία γέννησής σας ή άλλες προσωπικές λεπτομέρειες.

Δείτε ακόμα: Intellihartx: Κλάπηκαν οι προσωπικές πληροφορίες ασθενών
Χρησιμοποιήστε το δωρεάν Wi-Fi με προσοχή

Μια μικρή αγορά μέσω διαδικτύου δεν έβλαψε ποτέ κανέναν… ή μήπως όχι; Τα περισσότερα δωρεάν δημόσια δίκτυα Wi-Fi δεν εφαρμόζουν πολλά μέτρα ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι άλλοι που χρησιμοποιούν το ίδιο δίκτυο μπορούν εύκολα να έχουν πρόσβαση στη δραστηριότητά σας. Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να βρεθείτε στο σπίτι ή σε ένα ασφαλές, προστατευμένο με κωδικό πρόσβασης δίκτυο πριν αποκαλύψετε την πιστωτική σας κάρτα.

διαδίκτυο
Προσοχή στους συνδέσμους και τα συνημμένα αρχεία

Οι κυβερνο-εγκληματίες δρουν δόλια και συχνά δημιουργούν απάτες phishing που μοιάζουν με νόμιμες επικοινωνίες από τράπεζες, εταιρείες υπηρεσιών ή άλλες επιχειρήσεις. Ορισμένα πράγματα, όπως ορθογραφικά λάθη ή μια διαφορετική διεύθυνση email από τον συνηθισμένο αποστολέα, μπορούν να είναι ένδειξη ότι το email είναι πιθανώς phishing.

Δείτε επίσης: SSNDOB market: Πωλούσε τις προσωπικές πληροφορίες 24 εκατ. ανθρώπων

Ελέγξτε αν ο ιστότοπος είναι ασφαλής

Πριν καταχωρίσετε προσωπικές πληροφορίες σε μια ιστοσελίδα, ρίξτε μια ματιά στην κορυφή του προγράμματος περιήγησής σας. Εάν υπάρχει ένα σύμβολο κλειδαριάς και to URL αρχίζει με “https“, αυτό σημαίνει ότι η ιστοσελίδα είναι ασφαλής. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να προσδιορίσετε εάν η ιστοσελίδα είναι αξιόπιστη, όπως η πολιτική απορρήτου, οι πληροφορίες επικοινωνίας ή ένα “επαληθευμένο ασφαλές” σήμα.

Σκεφτείτε την προσθήκη επιπλέον προστασίας

Εγκαταστήστε λογισμικό antivirus, λογισμικό κατά των κατασκοπευτικών προγραμμάτων και ένα τείχος προστασίας. Για επιπλέον προστασία, μπορείτε να εξετάσετε την κυβερνοασφάλιση, η οποία μπορεί να σας προστατεύσει εάν πέσετε θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Πηγή: chubb

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS