ΑρχικήSecurityIntellihartx: Κλάπηκαν οι προσωπικές πληροφορίες ασθενών

Intellihartx: Κλάπηκαν οι προσωπικές πληροφορίες ασθενών

Η Intellihartx, μια εταιρεία με έδρα το Τενεσί, γνωστή για το ρόλο της στη διαχείριση των υπολοίπων πληρωμών και των εισπράξεων των ασθενών, αποκάλυψε πρόσφατα την ανησυχητική έκταση της παραβίασης.

Οι χάκερ έκλεψαν τις προσωπικές πληροφορίες και τις πληροφορίες υγείας άλλων μισού εκατομμυρίου ανθρώπων κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης ransomware σε έναν προμηθευτή τεχνολογίας νωρίτερα φέτος.

Δείτε επίσης: Οι χάκερ Asylum Ambuscade αναμειγνύουν το κυβερνοέγκλημα με την κατασκοπεία

Intellihartx

Η Intellihartx, μια εταιρεία με έδρα το Τενεσί που διαχειρίζεται τα υπόλοιπα πληρωμών και τις εισπράξεις των ασθενών, δήλωσε σε ανακοίνωση που κατέθεσε στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μέιν ότι 489.830 ασθενείς υπέστησαν κλοπή πληροφοριών σε μια κυβερνοεπίθεση με στόχο τον προμηθευτή της, την Fortra.

Δείτε επίσης: Κυκλοφόρησε PoC για Windows Win32k bug που χρησιμοποιείται σε επιθέσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι χάκερ έκλεψαν ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης των ασθενών. Η παραβίαση έθεσε επίσης σε κίνδυνο τις πληροφορίες ιατρικής χρέωσης και ασφάλισης των ασθενών, καθώς και τις διαγνώσεις και τα φάρμακά τους.

Η Intellihartx είναι η τελευταία εταιρεία που εμφανίζεται ως θύμα της μαζικής επίθεσης ransomware με στόχο το λογισμικό μεταφοράς αρχείων GoAnywhere της Fortra, το οποίο οι οργανισμοί χρησιμοποιούν για την κοινή χρήση μεγάλων συνόλων δεδομένων μέσω του διαδικτύου. Η ομάδα ransomware Clop ανέλαβε την ευθύνη για τη μαζική εκμετάλλευση ενός προηγουμένως μη γνωστοποιημένου ελαττώματος ασφαλείας στο λογισμικό GoAnywhere της Fortra τον Φεβρουάριο, το οποίο επηρέασε περισσότερες από εκατό εταιρείες και οργανισμούς, μεταξύ των οποίων ο ψηφιακός χρηματοδότης Hatch Bank, ο γίγαντας ασφάλειας Rubrik και η πόλη του Τορόντο.

Εκατομμύρια ασθενείς σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες υπέστησαν κλοπή των πληροφοριών υγείας τους κατά την κυβερνοεπίθεση, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων από παιδιά.

Ο αντίκτυπος της επίθεσης ransomware της Clop ώθησε το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ να δημοσιεύσει μια προειδοποίηση που προειδοποιούσε ότι η ομάδα ransomware στόχευε τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης.

Δείτε επίσης: Δεκάδες δημοφιλή mods του Minecraft έχουν μολυνθεί με malware

Η ομάδα Clop έχει βάλει στο στόχαστρο και άλλους προμηθευτές εργαλείων μεταφοράς αρχείων, συμπεριλαμβανομένης της συσκευής μεταφοράς αρχείων της Accellion και, πιο πρόσφατα, ένα μαζικό hack που αφορούσε το MOVEit – ένα εργαλείο μεταφοράς αρχείων που αναπτύχθηκε από την Progress Systems.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS