ΑρχικήinetΑστυνομικά τμήματα διαδίδουν fake news σχετικά με την λειτουργία NameDrop του iOS...

Αστυνομικά τμήματα διαδίδουν fake news σχετικά με την λειτουργία NameDrop του iOS 17

Η Apple παρουσίασε μια νέα λειτουργία με τα iOS 17.1 και watchOS 10.1, γνωστή ως NameDrop, η οποία σχεδιάστηκε για να δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανταλλάσσουν γρήγορα πληροφορίες επαφής, τοποθετώντας τις συσκευές της Apple κοντά μεταξύ τους. Η κοινοποίηση αυτών των πληροφοριών απαιτεί τη ρητή άδεια του χρήστη, ωστόσο, ορισμένα μέσα ενημέρωσης και αστυνομικά τμήματα διαδίδουν fake news σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας αυτής της εφαρμογής.

Η Apple παρουσίασε το NameDrop στα iOS 17.1 και watchOS 10.1 για γρήγορη ανταλλαγή επαφών, αλλά υπάρχει παραπληροφόρηση από μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την Washington Post, έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για το NameDrop στην πλατφόρμα FaceTime. Αστυνομικά τμήματα σε πολλές πολιτείες, όπως η Πενσυλβάνια, η Οκλαχόμα και το Οχάιο, έχουν εκφράσει την άποψη ότι οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες επαφής απλά φέρνοντας τα τηλέφωνά τους κοντά. Για παράδειγμα, το Τμήμα Αστυνομίας της πόλης Chester στο Οχάιο προειδοποίησε ότι η λειτουργία NameDrop είναι προεπιλεγμένα ενεργοποιημένη και επιτρέπει την ανταλλαγή πληροφοριών επαφής μεταξύ των συσκευών με την απλή κίνηση τους κοντά.

Δείτε ακόμα: Hacking Επίθεση ή Φάρσα Μαθητών σε σχολεία του Lee County;

Παρότι είναι αληθές ότι το NameDrop είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή, ο τρόπος λειτουργίας του είναι πιο λεπτομερής από την απλή τοποθέτηση των δύο iPhone το ένα κοντά στο άλλο.

Η λειτουργία του NameDrop ενεργοποιείται όταν δύο iPhone που τρέχουν iOS 17.1 ή ένα iPhone με iOS 17.1 και ένα Apple Watch με watchOS 10.1 τοποθετούνται ακριβώς δίπλα-δίπλα, σχεδόν ακουμπώντας ο ένας τον άλλο. Όταν και οι δύο συσκευές είναι ξεκλειδωμένες και έρχονται σε κοντινή επαφή, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο παράθυρο που ζητά από τους χρήστες να μοιραστούν πληροφορίες επαφής ή μια φωτογραφία.

Οι πληροφορίες επαφής δεν μεταφέρονται αυτόματα, και η διαδικασία αυτή ενεργοποιείται από τον χρήστη, απαιτώντας από τα δύο άτομα που ανταλλάσσουν πληροφορίες να αποδεχθούν τη μεταφορά. Αν και μπορεί να συμβεί ατύχημα ανταλλαγή, αυτό απαιτεί από τον χρήστη να ξεκλειδώσει τη συσκευή του και να αποδεχθεί την πρόταση κοινοποίησης.

Πολλά αστυνομικά τμήματα δημοσίευσαν την προειδοποίηση που προαναφέρθηκε, και αυτή κοινοποιήθηκε ευρέως στο Facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Για παράδειγμα, το μήνυμα από το Σερίφειο της Noble County στο Οχάιο καταμετρήθηκε πάνω από 70,000 φορές, ενώ η προειδοποίηση του Τμήματος Αστυνομίας της Dewey στην Πενσυλβάνια κοινοποιήθηκε 11,000 φορές. Μετά από κάποια κριτική από ορισμένους σχολιαστές, η Noble County επεξεργάστηκε το μήνυμά της για να διευκρινίσει ότι υπάρχει ένα αναδυόμενο παράθυρο για τη μεταφορά περιεχομένου, και το Dewey County δήλωσε ότι προσπαθούσε να “ενθαρρύνει τους γονείς να συζητούν με τα παιδιά τους.” Παρ’ όλα αυτά, πολλοί που είδαν την αρχική ανάρτηση ενδέχεται να μην έχουν παρακολουθήσει τις ενημερώσεις.

Δείτε επίσης: Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των κλειδωμένων φακέλων Google Photos

Ο στόχος της ανάρτησης ήταν να ενθαρρύνει τους γονείς να εμπλακούν με τα παιδιά τους και να παρακολουθούν τι κάνουν στις συσκευές τους, και όχι να προκαλέσει φόβο, όπως υπονοείται. Συνιστούμε σε όλους να κάνουν έρευνα για νέες τεχνολογίες και ενημερώσεις προκειμένου να μάθουν περισσότερα, ιδιαίτερα όσον αφορά τα παιδιά.

Η λειτουργία του NameDrop ενεργοποιείται όταν δύο iPhones που τρέχουν iOS 17.1 ή ένα iPhone με iOS 17.1 και ένα Apple Watch με watchOS 10.1 τοποθετούνται ακριβώς δίπλα-δίπλα, σχεδόν ακουμπώντας ο ένας τον άλλο.

Επίσης, διάφορες τοπικές ειδησεογραφικές ιστορίες έχουν δημοσιεύσει παρόμοιες αμφιλεγόμενες πληροφορίες σχετικά με το NameDrop. Για παράδειγμα, ο τηλεοπτικός σταθμός KDKA-TV στο Πίτσμπουργκ πήρε συνέντευξη από αρκετά άτομα τα οποία υπονόησαν ότι συμβαίνει αυτόματα.

Το NameDrop έχει το περιθώριο να προκαλέσει περισσότερη ενόχληση παρά πραγματικό κίνδυνο, απλά επειδή υπάρχει πιθανότητα να ενεργοποιηθεί όταν το τηλέφωνό σας βρίσκεται δίπλα σε ένα άλλο και είναι ξεκλείδωτο, όπως σε μια κατάσταση όπως ένα δείπνο ή μια συνάντηση. Με βάση την αρνητική ανταπόκριση, είναι πιθανό η Apple σε μελλοντική ενημέρωση να απενεργοποιήσει το NameDrop από προεπιλογή. Όμως, όσοι επιθυμούν να το απενεργοποιήσουν τώρα μπορούν να το πράξουν ανοίγοντας τις ρυθμίσεις, πηγαίνοντας στο AirDrop και απενεργοποιώντας την επιλογή “Συγκεντρώνοντας Συσκευές.”

Πηγή πληροφοριών: macrumors.com

spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS