ΑρχικήinetApple Watch: Βοήθησε καρδιοπαθή να γίνει μαραθωνοδρόμος

Apple Watch: Βοήθησε καρδιοπαθή να γίνει μαραθωνοδρόμος

Ένας άνδρας από την Οκλαχόμα αποδίδει στο Apple Watch την αλλαγή στον τρόπο ζωής του, που του επέτρεψε να γίνει μαραθωνοδρόμος, τρία χρόνια αφού υπέστη καρδιακή προσβολή.

Δείτε επίσης: Apple Watch: Θα κυκλοφορήσει σύντομα επίλυση στο πρόβλημα της μπαταρίας

Apple Watch

Το Apple Watch συχνά αποθεώνεται για τα χαρακτηριστικά του, που βοηθούν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως η ανίχνευση προβλημάτων καρδιάς ή η κλήση για βοήθεια μετά από αυτοκινητιστικό ατύχημα. Σε αυτή την πρίπτωση ωστόσο, τα χαρακτηριστικά του wearable που σχετίζονται με τη φυσική κατάσταση, παίρνουν την πρωταγωνιστική θέση, αφού βοήθησαν να αλλάξει η ζωή ενός ανθρώπου.

Ο Billy Smith, 43 ετών από την Οκλαχόμα, υπέστη καρδιακή προσβολή στις 4 Μαρτίου 2020, όπως αναφέρει το Fox 25, η οποία οδήγησε σε τριπλή αγγειοπλαστική λίγες μέρες αργότερα. Μετά την επέμβαση, μόλις που μπορούσε να περπατήσει, κάτι που οδήγησε σε μια αλλαγή στον τρόπο ζωής του.

Τα πάντα άλλαξαν. Αυτό ήταν ουσιαστικά το χειρότερο και καλύτερο πράγμα που μου συνέβη,” αναφέρει ο Smith.

Αργότερα, ο Smith περιπλανήθηκε στο Facebook ενώ περπατούσε προς το ταχυδρομικό κουτί και είδε ένα Apple Watch. Σκέφτηκε: “Ξέρεις τι; Πρόκειται να το φορέσω και να καταγράψω τους παλμούς της καρδιάς μου.

Μετά από μερικά τετράγωνα περπάτημα, ο Smith άρχισε να παθιάζεται με την επίτευξη των στόχων στο Αpple Watch του. Καθώς η φυσική του κατάσταση βελτιωνόταν, ένιωθε αρκετά τολμηρός ώστε να εγγραφεί στην εικονική έκδοση του OKC Memorial 5Κ εκείνον τον Οκτώβριο.

Δείτε ακόμα: Apple Watch: Προβλήματα με την μπαταρία μετά το watchOS 10.1

Στη συνέχεια, άρχισε να αναπτύσσεται αυτή η ιδέα,” δήλωσε. “Ξεκίνησα να περπατάω στο βουνό και να κατασκηνώνω, και παράλληλα προσπαθώ να φτάνω αυτούς τους στόχους κάθε μέρα. Έχω πάθει εμμονή με αυτό.

Για να σηματοδοτήσει την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου, ο Smith ήθελε να μοιραστεί την ιστορία του με σκοπό να ενθαρρύνει κι άλλους να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευεξία και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε ο ίδιος. Πριν το περιστατικό, ο Smith ήταν λιγότερο δραστήριος και επίσης είναι διαβητικός.

Παλιά ήμουν πιο αδρανής, έτρωγα ανθυγιεινά φαγητά που βλάπτουν την υγεία και επιβαρύνουν τις αρτηρίες, και κατέληξα να πάσχω από διαβήτη τύπου 2,” λέει ο Smith. “Αφού άρχισα να γυμνάζομαι και να μαθαίνω πώς να φροντίζω τον εαυτό μου και να κινούμαι, δεν χρειάζομαι πια κανένα διαβητικό φάρμακο. Δεν θεωρούμαι πλέον διαβητικός τύπου 2.”

Η ιστορία του Smith ακολουθεί μία άλλη αναφορά για το Apple Watch που σχετίζεται με τον διαβήτη, από την 8η Νοεμβρίου, όταν η Judith Luebke από την Οκλαχόμα ειδοποιήθηκε για μια πιθανή περίπτωση καρδιακού προβλήματος. Η επίσκεψη στον γιατρό κατέληξε στο να διαπιστωθεί ότι έχει διαβήτη.

Δείτε επίσης: Apple Watch: Η double-tap λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη με το watchOS 10.1

Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης του Apple Watch σε σύγκριση με άλλα έξυπνα ρολόγια στην αγορά είναι το ολοκληρωμένο οικοσύστημα της Apple. Το Αpple Watch συνδέεται άψογα με τα άλλα προϊόντα της Apple, όπως τα iPhone και τα MacBook, προσφέροντας μια συνεκτική εμπειρία χρήσης. Επιπλέον, η Apple έχει επενδύσει σημαντικά στην ανάπτυξη εφαρμογών για το Apple Watch, προσφέροντας μια ευρεία γκάμα λειτουργικότητας και επιλογών για τους χρήστες.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του Apple Watch είναι η σχεδίαση και η ποιότητα κατασκευής του. Το Apple Watch διαθέτει ένα κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό, ενώ η ποιότητα κατασκευής του είναι υψηλή. Επιπλέον, η Apple προσφέρει μια ποικιλία από διαφορετικά μοντέλα και υλικά, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέξουν αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ και τις προτιμήσεις τους.

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά πιθανά μειονεκτήματα στη χρήση του Αpple Watch σε σύγκριση με άλλα έξυπνα ρολόγια. Ένα από αυτά είναι η συμβατότητα με άλλα λειτουργικά συστήματα εκτός της Apple. Ενώ το Apple Watch λειτουργεί απροβλημάτιστα με τα προϊόντα της Apple, η συμβατότητά του με άλλα λειτουργικά συστήματα, όπως το Android, είναι περιορισμένη.

Ένα άλλο πιθανό μειονέκτημα του Apple Watch είναι η συνδεσιμότητα και η αυτονομία της μπαταρίας. Ενώ η Apple έχει καταφέρει να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις, το Apple Watch εξακολουθεί να απαιτεί καθημερινή φόρτιση, ενώ άλλα έξυπνα ρολόγια μπορεί να προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία.

Τέλος, η τιμή του Apple Watch μπορεί να αποτελέσει ένα πιθανό μειονέκτημα για ορισμένους χρήστες. Το Apple Watch είναι γνωστό για την υψηλή τιμή του σε σύγκριση με άλλα έξυπνα ρολόγια στην αγορά. Αυτό μπορεί να αποθαρρύνει ορισμένους χρήστες από την αγορά του, ειδικά αν δεν έχουν την ανάγκη για όλες τις λειτουργίες και τις δυνατότητες που προσφέρει.

Πηγή: appleinsider

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS