ΑρχικήinetApple: Μετακίνησε το κουμπί τερματισμού κλήσης στο Phone του iOS 17

Apple: Μετακίνησε το κουμπί τερματισμού κλήσης στο Phone του iOS 17

Γνωρίζουμε από το WWDC του Ιουνίου ότι η Apple ενημερώνει την εμπειρία των εφαρμογών Phone στο iOS 17. Υπάρχουν χρήσιμα νέα χαρακτηριστικά, όπως το Live Voicemail, τα φωνητικά μηνύματα FaceTime και φυσικά τα Contact Posters.

Apple: Μετακίνησε το κουμπί τερματισμού κλήσης στο Phone του iOS 17

Δείτε επίσης: Η Apple επενδύει στην τεχνολογία AI, σύμφωνα με τον Tim Cook

Και υπάρχουν επίσης κάποιες βελτιώσεις στο περιβάλλον εργασίας, μία από τις οποίες είναι η αναδιάταξη των κουμπιών που εμφανίζονται όταν βρίσκεστε σε κλήση. Αντί για έξι κουμπιά (δύο σειρές των τριών) στη μέση της οθόνης και ένα κόκκινο κουμπί τερματισμού κλήσης από κάτω, υπάρχουν μόνο έξι κουμπιά στο κάτω μέρος της οθόνης, με το κόκκινο κουμπί τερματισμού κλήσης να είναι αυτό που βρίσκεται κάτω δεξιά.

Αντικατέστησε το κουμπί Επαφές – και άλλα κουμπιά κλήσης έχουν νέα εικονίδια και έχει αλλάξει η τοποθέτησή τους.

Η όλη ιδέα είναι να μετακινηθούν τα κουμπιά προς τα κάτω για να δημιουργηθεί χώρος για τις μεγάλες νέες αφίσες επαφών που έρχονται με το iOS 17 και να εξορθολογιστεί η εμπειρία με μόνο τις πιο χρήσιμες λειτουργίες σε πιο λογικές θέσεις.

Παρά το γεγονός ότι αυτή η αλλαγή έλαβε χώρα στην αρχική έκδοση Developer Beta 1, φαίνεται ότι ορισμένοι από τον τεχνολογικό Τύπο αποφάσισαν να φορτώσουν τη beta του iOS 17 στα τηλέφωνά τους και να την παρατηρήσουν και δεν είναι ευχαριστημένοι. Το Gizmodo αναρωτιέται: “Αν η λειτουργία παραμένει η ίδια, γιατί να αλλάξει ο σχεδιασμός;”. (Η απάντηση είναι να απλοποιηθεί το περιβάλλον εργασίας και να δημιουργηθεί χώρος για τα Contact Posters.) Το CNBC γράφει: “Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς κάποιον με μυϊκή μνήμη από χρόνια κλεισίματος τηλεφωνικών κλήσεων να πατάει κατά λάθος εκεί που ήταν το κουμπί”. Το ABC News συμμετείχε στην υστερία. Το ίδιο και το CBS.

Και ενώ υπάρχει κάποια λογική στο “Πάτησα άσκοπα αυτή την περιοχή της οθόνης χωρίς καν να κοιτάξω και τώρα θα πατήσω το λάθος πράγμα”, πραγματικά δεν νομίζω ότι έτσι λειτουργεί. Παρ’ όλη τη γκρίνια για αυτή την αλλαγή, σχεδόν κανείς δεν ισχυρίζεται ότι, προσωπικά, δεν έχει χρησιμοποιήσει σωστά το νέο περιβάλλον εργασίας.

Οι διεπαφές κλήσεων του iOS 16

Πρόταση: Η Apple κυκλοφορεί τη δεύτερη δημόσια έκδοση beta των iOS 17, watchOS 10 και macOS 14

οι πιο πρόσφατες διεπαφές iOS 17 beta

Ίσως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν πατάνε στα τυφλά μια περιοχή της οθόνης, αλλά το μεγάλο κόκκινο κουμπί. Και η νέα διεπαφή εξακολουθεί να διατηρεί αυτό το κουμπί ως το μοναδικό κουμπί με χρώμα – όλα τα άλλα είναι γκρι. Στην πραγματικότητα, στο iOS 16 το κουμπί τερματισμού κλήσης δεν έχει καν ετικέτα! Τώρα γράφει βοηθητικά “Τέλος”.

Αν υπάρχει πρόβλημα με τη διεπαφή κλήσης, είναι ότι όλα τα υπόλοιπα έχουν μετακινηθεί. Για τις εισερχόμενες κλήσεις, το κουμπί Μήνυμα βρίσκεται τώρα στα αριστερά, ενώ το κουμπί Υπενθύμιση αντικαταστάθηκε από ένα κουμπί Τηλεφωνητή και μετακινήθηκε στα δεξιά. Αυτό είναι λογικό – λίγοι χρήστες πιθανότατα χρησιμοποίησαν τη λειτουργία για να “κάνουν μια υπενθύμιση για να καλέσουν αυτό το άτομο πίσω” και με το Live Voicemail, πολλοί πιθανότατα θα θέλουν να ελέγχουν τις κλήσεις τους στέλνοντάς τες στον τηλεφωνητή με την επιλογή να τις σηκώσουν μόλις δουν περί τίνος πρόκειται.

Όταν βρίσκεστε σε μια κλήση, το κουμπί Επαφές έχει εξαφανιστεί (και πάλι, μάλλον δεν χρησιμοποιείται συχνά από τους περισσότερους ανθρώπους) και όλα τα υπόλοιπα έχουν αναδιαταχθεί. Τα κουμπιά σίγασης και ήχου έχουν αλλάξει θέση, όπως και τα κουμπιά πληκτρολόγιο και FaceTime.

Όλα αυτά αποτελούν πολύ μικρότερη αλλαγή παραδείγματος και νοητικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί απ’ ό,τι όταν η Apple μετέφερε τη γραμμή διευθύνσεων του Safari στο κάτω μέρος της οθόνης στο iOS 15. Αυτό πέρασε από πολλές επαναλήψεις και αποσύρσεις και τελικά έγινε προαιρετικό (αλλά εξακολουθεί να είναι η προεπιλογή).

Όλα θα πάνε καλά. Την πρώτη φορά που το κοιτάζετε λέτε: “Ω, άλλαξαν τα κουμπιά” και μετά πατάτε το μεγάλο κόκκινο κουμπί End όπως κάνατε πάντα. Το συνηθίζεις σχεδόν αμέσως και συνεχίζεις τη ζωή σου γιατί δεν είναι καθόλου δύσκολο ή ενοχλητικό, απλώς είναι λίγο σοκαριστικό στην αρχή γιατί η Apple έχει διατηρήσει το ίδιο περιβάλλον κλήσης για τόσο πολύ καιρό.

Διαβάστε επίσης: iOS 17: Ποια iPhone είναι συμβατά με την επερχόμενη ενημέρωση;

πηγή πληροφοριών:macworld.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS