ΑρχικήUpdatesApple: Θα κυκλοφορήσει MacBook με M3 chip τον επόμενο χρόνο;

Apple: Θα κυκλοφορήσει MacBook με M3 chip τον επόμενο χρόνο;

Τα πρώτα MacBook με chip M3 της Apple αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον επόμενο χρόνο. Προβλέψεις για προπαραγγελίες.

Apple MacBook M3 chip

Η Apple θα κυκλοφορήσει τα πρώτα της MacBook που βασίζονται στη διαδικασία κατασκευής 3nm της TSMC το 2024, αλλά όχι φέτος σύμφωνα με φήμες. Αυτό προκύπτει από μια νέα πενταετή πρόβλεψη παγκόσμιων αποστολών notebook.

Προβλέπεται ότι η αγορά φορητών υπολογιστών θα σταματήσει την πτώση της διάρκειας δύο ετών, καθώς η έκθεση προβλέπει αύξηση των αποστολών κατά 4,7% έως το 2024. Αυτό οφείλεται στην χαλάρωση του πληθωρισμού και την εισαγωγή νέων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των νέων MacBook που διαθέτουν chip βασισμένο στην τεχνολογία 3nm. Αυτά προκύπτουν από την αναφορά. Το 2023, το μερίδιο των φορητών υπολογιστών που χρησιμοποιούν επεξεργαστές Arm-based αναμένεται να μειωθεί αντί να αυξηθεί, καθώς η Apple, που χρησιμοποιεί εσωτερικά σχεδιασμένους επεξεργαστές Arm-based για τις περισσότερες σειρές φορητών υπολογιστών της, αναμένεται να σημειώσει σημαντική πτώση στις αποστολές το 2023, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να μεταβεί σε επεξεργαστές που έχουν κατασκευαστεί από έναν κόμβο 3nm στο TSMC για να αυξήσει την απόδοση το 2024.

Τον Ιούλιο, ο Mark Gurman του Bloomberg ανέφερε ότι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους είναι πιθανό να ανακοινωθούν τα πρώτα Mac με το chip M3. Μετά την κυκλοφορία νέων μοντέλων MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών τον Ιανουάριο και πιο πρόσφατα νέων μοντέλων MacBook Air 15 ιντσών, Mac Studio και Mac Pro τον Ιούνιο, ο Gurman εκτιμά ότι τα επόμενα μοντέλα που θα αποκτήσουν το νέο M3 chip θα είναι το iMac, το MacBook Air 13 ιντσών και το MacBook Pro 13 ιντσών.

Δείτε ακόμη: Apple: Σχεδιάζει MacBook χαμηλού κόστους για να ανταγωνιστεί τα Chromebook

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple, Ming-Chi Kuo, ότι η Apple δεν θα κυκλοφορήσει νέα μοντέλα MacBook με chip της σειράς M3 πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, ο Kuo αναφέρθηκε μόνο στα νέα MacBook και φαίνεται πιθανό να δούμε ένα νέο iMac φέτος. Το τρέχον μοντέλο με το chip M1 κυκλοφορεί εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια.

Προσφάτως, το ίδιο το DigiTimes πρότεινε στην Apple να κάνει μια ανακοίνωση για το MacBook Pro πριν το καλοκαίρι. Το κατάστημα με έδρα την Ταϊβάν ανέφερε ότι η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα MacBook Pro με οθόνες mini-LED, μεγέθους 14 ιντσών και 16 ιντσών, που θα είναι πιο αποδοτικές. Αν και η αναφορά δεν αναφέρει τον επεξεργαστή που θα χρησιμοποιηθεί στα μοντέλα αυτά, ο Gurman είχε προηγουμένως αναφέρει ότι η επόμενη έκδοση των MacBook Pro θα διαθέτει chip M3 Pro και M3 Max και αναμένεται να κυκλοφορήσει πιθανότατα έως τα μέσα του 2024.

Θα κυκλοφορήσει η Apple σύντομα νέα Mac; Δείτε τι λένε οι τελευταίες φήμες

MacBook M3 chip

Το μελλοντικό chip M3, που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί επίσημα, αναμένεται να κατασκευαστεί με την προηγμένη τεχνολογία 3nm της TSMC. Αυτή η αναβάθμιση αναμένεται να προσφέρει βελτιωμένη απόδοση και αποδοτικότητα ισχύος σε σύγκριση με το τρέχον chip M2 που βασίζεται στη διαδικασία 5nm. Το chip M2 έκανε το ντεμπούτο του τον Ιούνιο του 2022. Επιπλέον, αναμένεται να διαθέτει μια ολοκαίνουργια GPU με ανίχνευση ακτίνων, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο chip A17 Pro του iPhone 15 Pro τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: macrumors.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS