ΑρχικήUpdatesGoogle Lens: Αναβάθμιση φέρνει εντοπισμό δερματικών παθήσεων

Google Lens: Αναβάθμιση φέρνει εντοπισμό δερματικών παθήσεων

Google Lens

Αγκαλιάζοντας το πρότυπο των chatbot για αναξιόπιστες πληροφορίες, η Google ενημέρωσε τη λειτουργία αναγνώρισης εικόνας Lens στις ομώνυμες εφαρμογές iOS και Android για να εντοπίζει ενδεχομένως τις δερματικές παθήσεις.

Δείτε επίσης: Το Google Lens αντικαθιστά το camera mode στο Google Translate

“Η περιγραφή μιας περίεργης ελιάς ή ενός εξανθήματος στο δέρμα σας μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει μόνο με λέξεις”, δήλωσε ο Lou Wang, ανώτερος διευθυντής διαχείρισης προϊόντων για την αναζήτηση στην Google, σε ένα blog post την Τετάρτη.

“Ευτυχώς, υπάρχει ένας νέος τρόπος με τον οποίο το Lens μπορεί να βοηθήσει, με τη δυνατότητα αναζήτησης δερματικών παθήσεων που είναι οπτικά παρόμοιες με αυτό που βλέπετε στο δέρμα σας. Απλά τραβήξτε μια φωτογραφία ή ανεβάστε μια φωτογραφία μέσω του Lens και θα βρείτε οπτικές αντιστοιχίες για να ενημερώσετε την αναζήτησή σας.

“Αυτή η λειτουργία λειτουργεί επίσης αν δεν είστε σίγουροι πώς να περιγράψετε κάτι άλλο στο σώμα σας, όπως ένα εξόγκωμα στα χείλη σας, μια γραμμή στα νύχια σας ή απώλεια μαλλιών στο κεφάλι σας”.

Ούτε το Google Lens είναι σίγουρο. Μπορεί να επιστρέψει ακριβείς πληροφορίες και μπορεί και όχι. Η Google δεν παρέχει καμία εγγύηση και περιλαμβάνει μια προειδοποίηση ότι τα αποτελέσματα αναζήτησης που επιστρέφονται από την υποβολή μιας εικόνας για αλγοριθμικό έλεγχο ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές παθήσεις, αν υπάρχουν.

“Τα αποτελέσματα της αναζήτησης είναι μόνο πληροφοριακά και δεν αποτελούν διάγνωση”, αναφέρει η εφαρμογή κατά την ανάκτηση παρόμοιων δερματολογικών εικόνων από το διαδίκτυο. “Συμβουλευτείτε την ιατρική σας αρχή για συμβουλές”.

Πρόταση: Google Play Store: Προσθέτει ειδικές ενότητες για tablet apps

Αλλά αν θέλετε να αναλύσετε ένα σημείο ή μια ατέλεια και να λάβετε ένα εύρος δυνατοτήτων, το Google Lens μπορεί να το κάνει αυτό. Ή μπορείτε απλά να ρωτήσετε όποιον βρείτε στη στάση του λεωφορείου.

Αλλά και πάλι, ο φακός Google Lens συνοδεύεται από την προειδοποίηση ότι δεν είναι γιατρός, αλλά παίζει μόνο σε εφαρμογές λογισμικού. Τι σημασία έχει ένα ή πολλά ψευδώς θετικά αποτελέσματα, αν κάποιοι άνθρωποι διαπιστώσουν ότι στην πραγματικότητα έχουν μια σοβαρή πάθηση αφού αναζητήσουν σαφήνεια σχετικά με την τρομακτική έξοδο του φακού από κάποιον που πραγματικά γνωρίζει κάτι;

Η δυνατότητα αναζήτησης εικόνων για την κατάσταση του δέρματος μέσα στο Lens μοιάζει με μια εφαρμογή που ανακοινώθηκε στο Google IO 2021 και ονομάζεται DermAssist, αν και η εφαρμογή αυτή απαιτεί τρεις εικόνες εισόδου πριν προτείνει πιθανές καταστάσεις. Το DermAssist δοκιμάζεται στην αγορά της Ευρώπης ως ιατρική συσκευή κατηγορίας 1 και συνοδεύεται επίσης από προειδοποίηση ότι “προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν παρέχει ιατρική διάγνωση”.

Όμως, το Lens δεν είναι μόνο η μη διαγνωστική αντιστοίχιση εικόνων για δερματικές παθήσεις για τις οποίες μπορεί να μην χρειάζεται να ανησυχείτε. Ο Wang μίλησε για διάφορες άλλες δυνατότητες που μπορεί πλέον να βρει κανείς στο λογισμικό αναγνώρισης εικόνας της Google, όπως: αναγνώριση ζώων, φυτών και ορόσημων, αυτόματη μετάφραση πινακίδων σε ξένες γλώσσες, μια λειτουργία ” βοήθεια για το διάβασμα ” με την οποία ο φακός μπορεί να προσφέρει συμβουλές για την επίλυση προβλημάτων με βάση την εικόνα μιας εργασίας, προτάσεις προϊόντων με βάση την ομοιότητα εικόνων και ένα ερώτημα “κοντά μου” για τον εντοπισμό κοντινών τροφίμων από ένα στιγμιότυπο.

Επίσης, αναφέρθηκε στη σύνδεση μεταξύ του Lens και του Bard, η οποία θα δρομολογεί εικόνες στο generative AI chatbot της Google για επεξηγηματικές πληροφορίες που, και πάλι, δεν θα είναι πιστοποιημένες ως προς την ακρίβεια, αλλά ως επί το πλείστον θα είναι αρκετά καλές.

Διαβάστε επίσης: Google Lens: Η εταιρεία το ενσωματώνει στο search bar

πηγή πληροφοριών: theregister.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS