ΑρχικήUpdatesGoogle Lens: Η εταιρεία το ενσωματώνει στο search bar

Google Lens: Η εταιρεία το ενσωματώνει στο search bar

Η Google ενσωματώνει την προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης και αναζήτησης εικόνων, Google Lens απευθείας στο search bar της σελίδας.

Η Google προσθέτει την αναζήτηση εικόνων Lens απευθείας στην αρχική της σελίδα, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο προηγμένο εργαλείο αναγνώρισης εικόνων απευθείας από το search bar. Ο γίγαντας της αναζήτησης ανακοίνωσε για πρώτη φορά το Google Lens στο I/O 2017 και έκτοτε το ενσωμάτωσε σε πολλές από τις υπηρεσίες του, συμπεριλαμβανομένων των Google Photos, του Chrome και άλλων. Τώρα, όπως σημειώθηκε για πρώτη φορά από το 9to5Google, η εταιρεία προσθέτει το εργαλείο οπτικής αναζήτησης στην αρχική σελίδα της Google.

Google Lens: Η εταιρεία το ενσωματώνει στο search bar
Google Lens: Η εταιρεία το ενσωματώνει στο search bar

Η αλλαγή είναι σημαντική, σύμφωνα με τον Rajan Patel, vice president of engineering στην Google, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το Search και το Lens. Σε ένα tweet την Τρίτη, ο Patel σημείωσε ότι η αρχική σελίδα της Google δεν αλλάζει συχνά, αλλά ότι η εταιρεία ήθελε να επεκτείνει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να κάνουν ερωτήσεις. Σε επιφανειακό επίπεδο, η αρχική σελίδα της Google είναι αρκετά παρόμοια με αυτή που ήταν πριν από πολλά χρόνια, επομένως οποιαδήποτε προσθήκη είναι αξιοσημείωτη.

Δείτε επίσης: Η Google μειώνει τον αριθμό των συσκευών που υποστηρίζουν το Android Auto

«Η αρχική σελίδα του Google δεν αλλάζει συχνά, αλλά σήμερα άλλαξε», έγραψε ο Patel. «Πάντα εργαζόμαστε για να διευρύνουμε τα είδη των ερωτημάτων που μπορείτε να κάνετε και να βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο απαντάμε. Τώρα μπορείτε να κάνετε εύκολα οπτικά ερωτήματα από την αρχική σας.»

Το Google Images σάς επιτρέπει να αναζητάτε εικόνες με παρόμοια εμφάνιση εδώ και αρκετό καιρό, αλλά το Lens πηγαίνει πολύ πέρα ​​από αυτό. Συμπληρωματικά προσπαθεί να σας δώσει πληροφορίες για το τι φαίνεται στην εικόνα. Εάν σαρώσετε μια εικόνα η Google θα κάνει ότι μπορεί για να σας πει τι περιέχει, δίνοντάς σας πολλές εικόνες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για διασταύρωση.

Google Lens: Η εταιρεία το ενσωματώνει στο search bar
Google Lens: Η εταιρεία το ενσωματώνει στο search bar

Δείτε επίσης: Google Assistant: Αποκτά νέες φωνές φιλικές προς τα παιδιά και γονικούς ελέγχους

Μόλις κάνετε κλικ στο κουμπί Lens, η σελίδα θα σας ζητήσει να ανεβάσετε μια εικόνα ή να επικολλήσετε τη διεύθυνση URL μιας εικόνας. Αφού το κάνετε αυτό, θα δείτε μια σελίδα αποτελεσμάτων Lens. Το Lens θα σας εμφανίσει πληροφορίες σχετικά με τη φωτογραφία, τα αποτελέσματα αγορών των προϊόντων που εμφανίζονται και πολλά άλλα. Ο φακός μπορεί επίσης να αναγνωρίσει είδη φυτών ή ζώων. Μπορείτε επίσης να βάλετε εικόνα με κείμενο, την οποία το Lens θα ψηφιοποιήσει και θα μεταφράσει το κείμενο, εάν είναι σε ξένη γλώσσα. Aν σαρώσετε έναν κώδικα QR, θα σας δώσει πληροφορίες σχετικά με αυτό. Η Google σας δίνει επίσης έναν σύνδεσμο για να κάνετε μια αντίστροφη αναζήτηση εικόνων για να μάθετε από που προήλθε. Η σελίδα αποτελεσμάτων θα φαίνεται γνώριμη σε άτομα που έχουν συνηθίσει το Google Lens.

Η Google εργάζεται για την καλύτερη ενσωμάτωση των εργαλείων οπτικής αναζήτησης από το Google Lens στα άλλα προϊόντα της και προσθέτοντάς το απευθείας στην αρχική της σελίδα, παρουσιάζει το εργαλείο σε άτομα που μπορεί να μην το γνώριζαν ή απλώς να μην το έχουν δοκιμάσει ακόμα.

Πηγή: techcrunch.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS