ΑρχικήinetWhatsApp: Επιτρέπει στους χρήστες να αποκρύψουν την τοποθεσία τους

WhatsApp: Επιτρέπει στους χρήστες να αποκρύψουν την τοποθεσία τους

Το WhatsApp εισάγει μια νέα λειτουργία απορρήτου που βοηθά τους χρήστες Android και iOS να κρύβουν την τοποθεσία τους κατά τη διάρκεια των κλήσεων, ανακατευθύνοντας τη σύνδεση μέσω των διακομιστών του WhatsApp.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Επιβεβαιώνει σχέδια για διαφημίσεις αλλά όχι στα εισερχόμενα
WhatsApp

Όπως εξήγησε η ομάδα engineering της εταιρείας σήμερα, η τοποθεσία των χρηστών παραμένει κρυφή από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην κλήση, με τη μετάβαση από την τυπική απευθείας σύνδεση από χρήστη σε χρήστη σε αυτήν που χρησιμοποιεί τους διακομιστές της εταιρείας για να αποκρύψει τα μεταδεδομένα της διεύθυνσης IP, που μπορεί να περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τον πάροχο υπηρεσιών Internet ή τη γενική γεωγραφική τοποθεσία των χρηστών.

Ωστόσο, ενώ οι κλήσεις προωθούνται μέσω των διακομιστών του δυσκολεύοντας την εξαγωγή πληροφοριών τοποθεσίας, το WhatsApp δηλώνει ότι δεν μπορεί να τις ακούσει επειδή όλες οι κλήσεις είναι κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο. Η εταιρεία αναφέρει σε ξεχωριστό έγγραφο υποστήριξης ότι οι ομαδικές κλήσεις προωθούνται πάντα μέσω των διακομιστών της από προεπιλογή.

Οι περισσότερες υπηρεσίες κλήσεων που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σήμερα έχουν απευθείας συνδέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων. Αυτή η άμεση σύνδεση επιτρέπει ταχύτερη μεταφορά δεδομένων και καλύτερη ποιότητα κλήσης, αλλά σημαίνει επίσης ότι οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν τις διευθύνσεις IP ο ένας του άλλου, ώστε τα πακέτα δεδομένων της κλήσης να μπορούν να παραδοθούν στη σωστή συσκευή – πράγμα που σημαίνει ότι οι διευθύνσεις IP είναι ορατές και στους δύο καλούντες“, εξήγησαν μηχανικοί του WhatsApp.

Με τη νέα λειτουργία “Προστασία της Διεύθυνσης IP κατά τη διάρκεια των κλήσεων” ενεργοποιημένη, “όλες οι κλήσεις σας θα δρομολογούνται μέσω των διακομιστών του WhatsApp, εξασφαλίζοντας ότι οι άλλοι συνομιλητές δεν μπορούν να δουν τη διεύθυνση IP σας και να εξάγουν πληροφορίες για την γεωγραφική σας τοποθεσία. Αυτή η νέα λειτουργία παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ιδιωτικότητας και ασφάλειας, ειδικά σχεδιασμένο για τους πιο ευαισθητοποιημένους σχετικά με την ιδιωτικότητα χρήστες μας.

Η νέα δυνατότητα μπορεί να ενεργοποιηθεί σε συσκευές iOS και Android αν ενεργοποιήσετε την επιλογή “Προστασία της Διεύθυνσης IP στις Κλήσεις” από τις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Για προχωρημένους.

Δείτε ακόμα: WhatsApp: Πώς να μπλοκάρετε έναν ανεπιθύμητο αριθμό;

Αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ενίσχυση της ιδιωτικότητας των χρηστών του WhatsApp, με την εταιρεία να εισάγει τον Ιούνιο του 2023 μια ρύθμιση με την ονομασία Silence Unknown Callers, που φιλτράρει αυτόματα τις κλήσεις από άγνωστες επαφές.

τοποθεσία

Οι αποκλεισμένες κλήσεις δεν θα ενεργοποιήσουν το κουδούνισμα του τηλεφώνου, αλλά θα εμφανιστούν στη λίστα κλήσεων, παρέχοντας ορατότητα αν πρόκειται για κάποιον σημαντικό καλώντα που έχει παρερμηνευθεί ως ύποπτος. Μετά την ενεργοποίηση, η λειτουργία Silence Unknown Callers αποσκοπεί να ελαχιστοποιήσει δραστικά το πεδίο επιθέσεων και να φράξει τις ανεπιθύμητες κλήσεις από άγνωστους αποστολείς, καθώς και τις επιθέσεις “μηδενικού κλικ” που εκμεταλλεύονται την αυτόματη επεξεργασία εισερχόμενων πακέτων από τους καλούντες.

Για να ανιχνεύσει πότε πρέπει να σιγήσουν οι κλήσεις χωρίς τη συμμετοχή του χρήστη, το WhatsApp χρησιμοποιεί προσωπικά tokens που κατανέμονται μεταξύ τοπικών πελατών. “Στη συνέχεια, ο διακομιστής ελέγχει την έγκυρη επικύρωση του token καθώς και μερικούς άλλους παράγοντες για να καθορίσει εάν ο αποδέκτης επιτρέπει σε αυτόν τον αποστολέα να τον καλέσει“, αναφέρει η WhatsApp.

Στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας, τον Μάιο, η WhatsApp πρόσθεσε το Chat Lock, μια άλλη λειτουργία απορρήτου που επιτρέπει στους χρήστες να μπλοκάρουν την πρόσβαση άλλων στις πιο ιδιωτικές συνομιλίες τους.

Δείτε επίσης: Βρέθηκαν WhatsApp mods με λειτουργίες για κατασκοπεία του χρήστη

Η απόκρυψη της τοποθεσίας κατά τη διάρκεια των κλήσεων στο WhatsApp επηρεάζει θετικά τη συνολική εμπειρία του χρήστη. Πρώτον, προσφέρει μεγαλύτερη ιδιωτικότητα και ασφάλεια, καθώς οι άλλοι χρήστες δεν μπορούν να ανιχνεύσουν την ακριβή σας τοποθεσία κατά τη διάρκεια της κλήσης.

Επιπλέον, η απόκρυψη της τοποθεσίας μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ανωνυμίας του χρήστη. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ανθρώπους που θέλουν να προστατεύσουν την ταυτότητά τους ή να αποφύγουν την παρακολούθηση.

Επιπλέον, η απόκρυψη της τοποθεσίας μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών που έχουν περιορισμένο εύρος ζώνης ή ασθενή σήμα κινητής τηλεφωνίας. Αφού η τοποθεσία δεν αποκαλύπτεται κατά τη διάρκεια της κλήσης, η ποιότητα της σύνδεσης μπορεί να βελτιωθεί και να μειωθεί η πιθανότητα διακοπής της κλήσης.

Πηγή:

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS