ΑρχικήinetWhatsApp: Επιβεβαιώνει σχέδια για διαφημίσεις αλλά όχι στα εισερχόμενα

WhatsApp: Επιβεβαιώνει σχέδια για διαφημίσεις αλλά όχι στα εισερχόμενα

Τον Σεπτέμβριο, ο επικεφαλής του WhatsApp Will Cathcart διέψευσε μια αναφορά που ανέφερε ότι η Meta σχεδιάζει να εμφανίσει διαφημίσεις στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι έκρυβε κάτι όταν αποκάλεσε την αναφορά “ψευδή”. Η εταιρεία εξακολουθεί να έχει σχέδια για διαφημίσεις στο WhatsApp, απλώς δεν θα τις τοποθετήσει στα κύρια εισερχόμενα. Το σχέδιο είναι να εμφανίζονται διαφημίσεις σε άλλα σημεία εντός της εφαρμογής, όπως καταστάσεις και κανάλια.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Πώς να μπλοκάρετε έναν ανεπιθύμητο αριθμό;

Η Meta σχεδιάζει να φέρει διαφημίσεις στο WhatsApp εδώ και αρκετά χρόνια, τουλάχιστον από το 2018 όταν η εταιρεία ονομαζόταν ακόμα Facebook. Η εταιρεία ήθελε να ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα το 2020, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν έχει γίνει πολλή συζήτηση από τότε. Ωστόσο, το μεγαθήριο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν απέρριψε ποτέ την ιδέα. Εξάλλου, η διαδικτυακή διαφήμιση είναι μια πολύ προσοδοφόρα αγορά. Με τη δημοτικότητα του WhatsApp (περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως), το Meta μπορεί να κάνει μια περιουσία.

Ο Cathcart έχει πλέον επιβεβαιώσει ότι οι διαφημίσεις WhatsApp είναι ακόμα στα σχέδιά του. Τα σχέδια αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο βραζιλιάνικο έντυπο Folha De S.Paulo. Όταν ρωτήθηκε για την «ψευδή» παρατήρησή του στην προαναφερθείσα αναφορά, είπε, “Το άρθρο ισχυριζόταν ότι θα τοποθετούσαμε διαφημίσεις στα εισερχόμενα. Δεν το κάνουμε αυτό, ούτε το συζητάμε. Δεν πιστεύουμε ότι αυτό είναι το σωστό μοντέλο. Όταν οι άνθρωποι ανοίγουν τα εισερχόμενά τους, δεν θέλουν να βλέπουν διαφημίσεις.

Δείτε ακόμα: Βρέθηκαν WhatsApp mods με λειτουργίες για κατασκοπεία του χρήστη

Ωστόσο, “θα μπορούσαν να υπάρχουν διαφημίσεις σε άλλα μέρη – στα κανάλια ή τις καταστάσεις“, πρόσθεσε ο Cathcart. «Για παράδειγμα, τα κανάλια μπορεί να χρεώνουν τους χρήστες για να εγγραφούν, μπορεί να είναι αποκλειστικά μέλη επί πληρωμή ή οι κάτοχοι μπορεί να θέλουν να προωθήσουν το κανάλι. Αλλά, όχι, δεν θα βάλουμε διαφημίσεις στα εισερχόμενά σας», εξήγησε. Ο επικεφαλής του WhatsApp δεν μας έδωσε ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται οι διαφημίσεις στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

διαφημίσεις

Σύμφωνα με αναφορές, το WhatsApp δεν προχώρησε με το αρχικό σχέδιο το 2020 λόγω των φόβων ότι οι χρήστες μπορεί να έχουν ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο. Ωστόσο, η Meta γνωρίζει ότι οι διαφημίσεις στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων θα είναι μια σημαντική ροή εσόδων. Φαίνεται ότι προχωρά σταδιακά προς τον στόχο, ενώ αντιμετωπίζει τις ανησυχίες των χρηστών που εστιάζουν στο απόρρητο, κρατώντας τις διαφημίσεις μακριά από τα εισερχόμενα.

Δείτε επίσης: Ποιά νέα λειτουργία προσθέτει το WhatsApp;

Στη συνέντευξη, ο Cathcart μίλησε επίσης για τα σχέδια AI του WhatsApp. Είπε ότι τα αυτοκόλλητα AI και οι AI chat agents είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που κάνουν τις συνομιλίες πιο διασκεδαστικές. Η WhatsApp σχεδιάζει επίσης να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα των προηγμένων πρακτόρων εξυπηρέτησης πελατών της με τεχνητή νοημοσύνη για τις επιχειρήσεις. Ο Cathcart είπε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με συνεργάτες του κλάδου όπως η Microsoft για να αξιολογήσει και να εκπαιδεύσει την τεχνητή νοημοσύνη ώστε να ανταποκρίνεται σωστά χωρίς μεροληψία.

Πηγή: androidheadlines

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS