ΑρχικήinetYouTube: Δοκιμές αναζήτησης τραγουδιών... μουρμουρίζοντας

YouTube: Δοκιμές αναζήτησης τραγουδιών… μουρμουρίζοντας

Το YouTube ανακοίνωσε ένα νέο πείραμα σε συσκευές Android που αναγνωρίζει ένα τραγούδι από τον τρόπο που το σιγομουρμουρίζουμε – μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με την εφαρμογή αναγνώρισης μουσικής Shazam της Apple.

Δείτε επίσης: Το YouTube δοκιμάζει περιλήψεις βίντεο που δημιουργούνται από AI

Όπως αναφέρεται στη σελίδα υποστήριξης του YouTube, η πλατφόρμα κοινοποίησης βίντεο δοκιμάζει μια δυνατότητα αναζήτησης βάσει τραγουδιού στην έκδοση Android της εφαρμογής, που επιτρέπει στους χρήστες να βρουν ένα τραγούδι στο YouTube με το να τραγουδούν ή να μουρμουρίζουν ένα τραγούδι.

Δείτε επίσης: Πώς να αποκλείσετε περιεχόμενο καναλιών YouTube

Οι χρήστες που έχουν πρόσβαση στο πείραμα μπορούν να εναλλάσσουν από τη φωνητική αναζήτηση στο YouTube στο νέο χαρακτηριστικό αναζήτησης τραγουδιού και να μουρμουρίζουν, τραγουδούν ή ηχογραφούν ένα τραγούδι για τρεις ή περισσότερα δευτερόλεπτα. Η πλατφόρμα στη συνέχεια αναγνωρίζει το κομμάτι και κατευθύνει τον χρήστη σε σχετικά βίντεο στο YouTube που περιλαμβάνουν το αναζητούμενο τραγούδι, είτε αυτό είναι το επίσημο μουσικό βίντεο, περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί από χρήστες ή Shorts.

Η δυνατότητα αναζήτησης ανά τραγούδι είναι διαθέσιμη μόνο σε μια μικρή μερίδα χρηστών Android. Εάν η λειτουργία κυκλοφορήσει ευρύτερα, μπορούμε να δούμε ότι είναι χρήσιμη για πολλούς, καθώς το YouTube είναι ένας δημοφιλής προορισμός για την αναζήτηση τραγουδιών.

Το πιο πρόσφατο πείραμα του YouTube μάλλον ακούγεται γνωστό σε ορισμένους χρήστες. Το 2020, η μητρική εταιρεία του YouTube, η Google κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τη δυνατότητα στην εφαρμογή Google, στο Google Search widget και στο Google Assistant, επιτρέποντας στους χρήστες να βρουν ένα τραγούδι τραγουδώντας το στο εικονίδιο του μικροφώνου. Ωστόσο, η κύρια διαφορά φαίνεται να είναι ότι η λειτουργία της Google απαιτεί από τους χρήστες να σιγοτραγουδούν για 10-15 δευτερόλεπτα προκειμένου να αναγνωριστεί το τραγούδι.

Δείτε επίσης: Το YοuTube TV παρουσιάζει τον επανασχεδιασμό του Channel Guide

Όπως προηγουμένως εξήγησε η Google, η λειτουργία της βασίζεται σε μοντέλα machine learning που μπορούν να συνδυάσουν τον χαρακτήρα ενός ατόμου με το “αποτύπωμα” ή τη χαρακτηριστική μελωδία ενός τραγουδιού. Η νέα δοκιμή στο YouTube χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία με τη λειτουργία της Google, επιβεβαίωσε η εταιρεία στο TechCrunch.

Άλλες εφαρμογές αναγνώρισης μουσικής, όπως το SoundHound και το MusixMatch, μπορούν επίσης να αναγνωρίσουν τραγούδια από το τραγούδι ή τον ρυθμό, αλλά δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο το YouTube και το Google.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS