ΑρχικήReviewsΜε το κιτ μικροφώνου Wireless Pro της Rode θα ξεχάσετε το "clipped...

Με το κιτ μικροφώνου Wireless Pro της Rode θα ξεχάσετε το “clipped audio”

Με το κιτ μικροφώνου Wireless Pro της Rode ξεχνάτε το “clipped audio”. Η εγγραφή 32-bit float σημαίνει ότι θα έχετε πάντα ένα ασφαλές track.

Wireless Pro Rodes

Το αρχικό σύστημα μικροφώνου Wireless GO της Rode άλλαξε ακόμα και τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργούν πολλοί YouTubers. Δεν ήταν το πρώτο ασύρματο σύστημα μικροφώνου, αλλά η προτίμησή του από δημιουργούς το έκανε απίστευτα δημοφιλές. Αυτή η επιτυχία ενέπνευσε πολλά ανταγωνιστικά προϊόντα – όπως τα DJI’s – τα οποία έκτοτε έχουν κερδίσει τους θαυμαστές σε μια κατηγορία που αναμφισβήτητα όρισε η Rode. Σήμερα, η Rode αντεπιτίθεται με το Wireless Pro — το νέο κορυφαίο σύστημα ασύρματου μικροφώνου για δημιουργούς.

Η κύρια λειτουργία είναι η συμπερίληψη της ενσωματωμένης εγγραφής float 32-bit, που σημαίνει, ότι δεν θα πρέπει πλέον να ανησυχείτε για τη ρύθμιση των επιπέδων gain του μικροφώνου (αν και είναι πιθανώς καλύτερο να κάνετε). Αυτή η δυνατότητα σημαίνει, ότι η ενσωματωμένη εγγραφή θα είναι σχεδόν αδύνατο να “κοπεί” ή να παραμορφωθεί, επειδή είναι πολύ δυνατή.

Δείτε ακόμα: Microsoft Xbox Elite Wireless Controller Series 2

Το Wireless Pro θα μπορούσε αναμφισβήτητα να βοηθήσει να φέρει τα 32-bit float στο mainstream. Υπάρχουν εξειδικευμένες συσκευές εγγραφής ήχου εκεί έξω, που προσφέρουν ήδη αυτή τη δυνατότητα. Και η Rode το συμπεριέλαβε ήδη στο υβριδικό μικρόφωνο στούντιο NT1, αλλά δεδομένου ότι μπορείτε να συνδέσετε πολλά διαφορετικά μικρόφωνα στους πομπούς Wireless Pro, αυτό ανοίγει την πόρτα για την εγγραφή μεγάλης ποικιλίας περιεχομένου ήχου σε float 32-bit — αφού μπορείτε να το τροφοδοτήσετε σε μια υποδοχή 3,5 mm.

Σε μια περαιτέρω προσπάθεια απλούστευσης της διαδικασίας, το Wireless Pro διαθέτει επίσης προηγμένη δυνατότητα timecode, επομένως δεν θα χρειάζεστε εξωτερική συσκευή για αυτό. Θα χρειαστεί μόνο να το ρυθμίσετε μέσω του Rode Central, της συνοδευτικής εφαρμογής για το μικρόφωνο (δεν υπάρχει επιλογή στη συσκευή για αυτήν τη ρύθμιση).

Το Wireless Pro παρέχει αξεσουάρ, συμπεριλαμβάνοντας μια θήκη φόρτισης στον βασικό εξοπλισμό (το Rode προσφέρει τη θήκη αυτή τη στιγμή ως αυτόνομη αγορά, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στο κιτ). Αυτή η θήκη διατίθεται στάνταρ με το νέο μοντέλο. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας για τους πομπούς και τον δέκτη είναι περίπου επτά ώρες, πράγμα που σημαίνει ότι το Wireless Pro θα αποδίδει καλά για τουλάχιστον 20 ώρες συνολικής εγγραφής. Ο χώρος αποθήκευσής του είναι 32 gb (αρκετό καθώς η αυτονομία του είναι για 40 ώρες).

Δείτε ακόμα: WhatsApp: Πώς μπορείτε να ελέγξετε αν χρησιμοποιεί μικρόφωνο στο παρασκήνιο

Μια άλλη βασική αναβάθμιση είναι η βελτίωση της εμβέλειάς του. Το Wireless GO II, για παράδειγμα, έχει εμβέλεια περίπου 656 πόδια (200 μέτρα). Τα νέα μοντέλα Pro επεκτείνονται σε 850 πόδια (260 μέτρα), που είναι, συμπτωματικά, λίγο περισσότερο από τα 250 μέτρα που δήλωσε η DJI.

Όταν η Rode παρουσίασε το πιο προσιτό κιτ Wireless ME της, εισήγαγε την ιδέα να προστεθεί στον δέκτη ένα μικρόφωνο “αφηγητής” μέσω ενός ακουστικού TRRS στη θύρα ακουστικών/παρακολούθησης. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που θα υπάρχει στο Pro, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να εγγράψετε έως και τρία διαφορετικά ηχεία, αν και το ένα από αυτά θα είναι ενσύρματο.

Wireless Pro Rodes

Υπάρχουν επίσης μερικές μικρές ενημερώσεις ποιότητας ζωής, όπως το κλείδωμα των υποδοχών 3,5 χιλιοστών για να μην αφαιρέσετε το μικρόφωνό σας και η ανίχνευση ισχύος plugin, ώστε το σύστημα να μπορεί να ανιχνεύσει, πότε η κάμερα στην οποία είναι συνδεδεμένη, είναι ενεργή. Οι πληροφορίες αυτές χρησιμοποιούνται για τη βελτιστοποίηση της χρήσης ενέργειας.

Το προϊόν διπλού μικροφώνου της DJI πωλείται στα 330$ (305€), ενώ το Rode Wireless Pro θα κοστίζει $399 (369€). Είναι προφανώς λίγο πιο κοστοβόρο, αλλά η εταιρεία αποφάσισε να συμπεριλάβει δύο μικρόφωνα Lavalier II ως μέρος του πακέτου. Το Lavalier II κοστίζει 99 $ (περίπου 91€) από μόνο του, επομένως από αυτήν την άποψη, η αξία του πακέτου θεωρείται αξιοπρεπής, εάν αναζητάτε ολοκληρωμένη λύση.

Πηγή: engadget.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS