ΑρχικήinetH Microsoft θα αφαιρεί προγράμματα βελτιστοποίησης υπολογιστών

H Microsoft θα αφαιρεί προγράμματα βελτιστοποίησης υπολογιστών

Από την 1η Μαρτίου 2018, το Windows Defender και άλλα προϊόντα της Microsoft θα ξεκινήσουν να καταργούν προγράμματα που εμφανίζουν συνέχεια διαφημίσεις με σκοπό να πιέσουν έναν χρήστη να αγοράσει το συγκεκριμένο λογισμικό. Αυτό περιλαμβάνει προγράμματα όπως Registry Cleaners και διάφορα Optimizers τα οποία βελτιστοποιούν τον υπολογιστή σας.Microsoft

 

Συνήθως αυτά τα προγράμματα δουλεύουν με τον εξής τρόπο: Κατεβάζετε την έκδοση που προσφέρει δωρεάν σαρώσεις, αφού ξεκινήσει η σάρωση εντοπίζονται διάφορα προβλήματα τα οποία προκειμένου να διορθωθούν απαιτούν από τον χρήστη να αγοράσει το προϊόν. Για να γίνει αυτή η αλλαγή η Microsoft θα προσθέσει κάποιους νέους κανόνες στα προγράμματα της προκειμένου να εντοπίζουν αυτού του είδους διαφημίσεις. Συγκεκριμένα λέει :

Ανεπιθύμητες συμπεριφορές: εξαναγκαστικά μηνύματα

Τα προγράμματα δεν πρέπει να εμφανίζουν ανησυχητικά ή καταναγκαστικά μηνύματα ή παραπλανητικό περιεχόμενο για να σας πιέσουν να πληρώσετε για πρόσθετες υπηρεσίες ή να εκτελέσετε περιττές ενέργειες.

Το λογισμικό που εξαναγκάζει τους χρήστες μπορεί να εμφανίζει τα ακόλουθα μηνύματα:

  • Αναφέρει σφάλματα με υπερβολικό ή ανησυχητικό τρόπο σχετικά με το σύστημα του χρήστη και απαιτεί από τον χρήστη να πληρώσει για την επίλυση των σφαλμάτων ή εκτελώντας άλλες ενέργειες, λήψη αρχείου, εγγραφή για να δέχεται ενημερωτικά email κ.λπ.
  • Προτείνει ότι καμία άλλη ενέργεια δεν θα διορθώσει τα αναφερθέντα σφάλματα ή ζητήματα.
  • Απαιτεί ο χρήστης να ενεργήσει εντός περιορισμένης χρονικής περιόδου για να επιλύσει το υποτιθέμενο ζήτημα.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς αυτοί οι τύποι προϊόντων είναι από καιρό πρόβλημα, ειδικά σε χρήστες που μπορεί να μην έχουν εμπειρία με τους υπολογιστές.

Με την έκδοση αυτών των νέων κριτηρίων, οι προγραμματιστές θα υποχρεωθούν είτε να συμμορφωθούν είτε να αφαιρέσουν το λογισμικό τους. Οι εταιρείες που αναπτύσσουν αυτούς τους τύπους προγραμμάτων μπορούν να υποβάλουν το λογισμικό τους στη Microsoft για επικύρωση χρησιμοποιώντας το Windows Defender Security Intelligence . Στη συνέχεια, η Microsoft θα αξιολογήσει το πρόγραμμα και θα καθορίσει εάν θα πρέπει να αφαιρεθεί η όχι.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS