ΑρχικήsecurityΒέλγιο: Jackpotting επίθεση σε ATM της τράπεζας Argenta

Βέλγιο: Jackpotting επίθεση σε ATM της τράπεζας Argenta

Jackpotting επίθεση

Η τράπεζα Argenta που εδρεύει στην πόλη Antwerp, στο Βέλγιο, έπεσε θύμα μιας jackpotting επίθεσης. Είναι η πρώτη επίθεση αυτού του είδους στο Βέλγιο.

Οι jackpotting επιθέσεις είναι, επίσης, γνωστές ως logical επιθέσεις και είναι ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο και περίπλοκο είδος απάτης. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εγκαθιστούν κακόβουλο λογισμικό ή / και hardware σε ένα ΑΤΜ, το οποίο αναγκάζει το μηχάνημα να βγάλει όλα τα χρήματα που έχει μέσα.

Η επίθεση πήρε το όνομα jackpotting γιατί ο τρόπος που το ATM βγάζει τα χρήματα, είναι παρόμοιος με τη λειτουργία ενός κουλοχέρη όταν κερδίζει ο παίχτης.

Argenta

Για να πραγματοποιήσει την επίθεση, ο κακόβουλος hacker πρέπει να αποκτήσει τον έλεγχο του ATM είτε μολύνοντας το μηχάνημα με USB (φυσική σύνδεση) είτε εγκαθιστώντας κακόβουλο λογισμικό διαδικτυακά.

Η Argenta έκλεισε 143 ATM το Σαββατοκύριακο μετά από δύο jackpotting επιθέσεις. Οι εγκληματίες επιτέθηκαν σε μηχανήματα στις κοινότητες West Flanders, Roeslare, Ingelmunster την Παρασκευή και το Σάββατο.

Τον περασμένο μήνα, εγκληματίες του κυβερνοχώρου προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο των ΑΤΜ στο Ranst και στο Borsbeek.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι κλέφτες στοχεύουν μερικά από τα πιο παλιά μηχανήματα στο δίκτυο της τράπεζας. Τα ΑΤΜ, τα οποία κατασκευάστηκαν από την Diebold, λέγεται ότι θα αντικατασταθούν.

Η τράπεζα δεν έχει επιβεβαιώσει πόσα χρήματα έχουν κλαπεί στο πρώτο κύμα επιθέσεων. Επίσης, δεν ανέφεραν αν οι jackpotting απόπειρες ήταν εντελώς επιτυχημένες.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία του Βελγίου ξεκίνησε έρευνα για τις επιθέσεις στα ATM της Argenta. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι η ίδια εγκληματική ομάδα είναι υπεύθυνη και για τις δύο επιθέσεις.

Σύμφωνα με την Christine Vermylen της Argenta, παρά τις αναβαθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί, τα ATM εξακολουθούν να είναι ευάλωτα. “Γι ‘αυτό αποφασίσαμε να κλείσουμε τώρα 143 ATM αυτού του τύπου, εν αναμονή της εγκατάστασης νέων μηχανημάτων αργότερα μέσα στο έτος. Εξετάζουμε εάν μπορεί να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία”.

Οι jackpotting επιθέσεις έχουν εμφανιστεί εδώ και αρκετά χρόνια στην Ευρώπη και την Ασία. Το 2018, τέτοιες επιθέσεις εντοπίστηκαν και στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το The Brussels Times, οι ειδικοί ασφαλείας πιστεύουν ότι οι επιθέσεις στην Argenta είναι οι πρώτες του είδους τους στο Βέλγιο.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS