Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
infosec

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το...
Read More
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
Latest Posts

Οι εταιρείες τεχνολογίας δεν προειδοποιούν επαρκώς για τους κωδικούς πρόσβασης

κωδικούςΕίτε το πιστεύετε είτε όχι, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που χρησιμοποιούν κωδικούς πρόσβασης όπως “password”, “password123”, “[όνομα σκύλου] 1” και άλλους της ίδιας συνομοταξίας. Και σε μια εποχή που το hacking γίνεται όλο και πιο εξελιγμένο, αυτοί οι κωδικοί πρόσβασης δεν είναι αυτό που ορίζουμε ως “ασφαλείς”.

Προτού όμως το ακούσουμε ή το διαβάσουμε από κάπου αλλού, οι ίδιοι οι ιστότοποι θα πρέπει να φροντίζουν να μας ενημερώνουν κατά τη δημιουργία ενός κωδικού πρόσβασης. Αλλά όπως φαίνεται, πολλά μεγάλα ονόματα δεν δίνουν αρκετές προειδοποιήσεις, ώστε να ενθαρρύνουν τους πιο ισχυρούς κωδικούς, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Ο Steve Furnell από το Πανεπιστήμιο του Plymouth παρακολουθεί ιστοσελίδες όπως οι Amazon, Reddit και Wikipedia εδώ και πολλά χρόνια, πραγματοποιώντας εκτιμήσεις το 2007, το 2011 και το 2014.

Η έρευνα του 2018 εξέτασε τις πρακτικές των Google, Facebook, Wikipedia, Reddit, Yahoo, Amazon, Twitter, Instagram, Microsoft Live και Netflix. Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Amazon είχε τις χειρότερες επιδόσεις από όλες. Έχει σχεδόν αποδεχθεί κάθε είδους κωδικό πρόσβασης οποιουδήποτε μεγέθους. Από την άλλη πλευρά, το Yahoo και το Wikipedia επέτρεψαν ακόμη και κωδικούς πρόσβασης με ένα μόνο χαρακτήρα!

Αντίθετα, η έρευνα παρατήρησε ότι τα Google, Yahoo και Microsoft παρουσιάζουν βελτιώσεις στις πρακτικές που αφορούν τον κωδικό πρόσβασης από την τελευταία μελέτη του 2014.

Ο Steve θεωρεί ανησυχητικό το γεγονός ότι μετά από μια δεκαετία συνεχούς προβολής του ζητήματος αυτού, οι βασικοί ιστότοποι στο Διαδίκτυο δεν ενθαρρύνουν τους ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης στην εποχή των παγκόσμιων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί θετικό είναι η αυξανόμενη παρουσία επιλογών όπως το two-step verification και το two-factor authentication μεταξύ άλλων.

“Με ένα διάστημα μεγαλύτερο από δέκα χρόνια μεταξύ των μελετών, είναι κάπως απογοητευτικό να διαπιστώνουμε ότι η συνολική εικόνα όσον αφορά το τοπίο των κωδικών πρόσβασης το 2018, παραμένει σε μεγάλο βαθμό παρόμοια με εκείνη του 2007. Στα χρόνια που μεσολάβησαν πολλά έχουν γραφτεί για τις αποτυχίες των κωδικών πρόσβασης και τους τρόπους με τους οποίους τους χρησιμοποιούμε, αλλά ελάχιστα έγιναν για να ενθαρρυνθούν οι χρήστες ώστε να ακολουθήσουν το σωστό μονοπάτι», λέει ο Steve στην έρευνά του.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *