ΑρχικήinetApple: Μηνύει πρώην υπάλληλό της για διαρροή εμπορικών μυστικών στα ΜΜΕ

Apple: Μηνύει πρώην υπάλληλό της για διαρροή εμπορικών μυστικών στα ΜΜΕ

Η Apple κατέθεσε αγωγή εναντίον πρώην υπαλλήλου της που φέρεται να διέρρεε εμπορικά μυστικά της εταιρείας σε ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο για πάνω από ένα χρόνο, για προσωπικό του κέρδος. Ο Simon Lancaster, πρώην μηχανικός και σχεδιαστής αρχιτεκτονικής προϊόντων, κατηγορείται ότι καταχράστηκε την θέση του για να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που δεν αφορούσαν το πεδίο εργασίας του. Ο Lancaster φέρεται να αντάλλαξε τα δεδομένα που έκλεψε από τον τεχνολογικό κολοσσό με αντάλλαγμα θετικών δημοσιευμάτων για μία startup εταιρεία στην οποία εργάστηκε μετά την αποχώρησή του από την Apple.

Ο Lancaster εργάστηκε για 11 χρόνια στην Apple, όπου συμμετείχε στη διαδικασία δημιουργίας πρωτότυπων προϊόντων και σχεδιασμού υλικού, συμπεριλαμβανομένων των Macbook, iPad και iMac.

Διαβάστε επίσης: Νέα μοντέλα MacBook Pro θα κυκλοφορήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2021

Apple: Αγωγή σε πρώην υπάλληλο που φέρεται να διέρρευσε εμπορικά της μυστικά στα ΜΜΕ
Apple: Αγωγή σε πρώην υπάλληλο που φέρεται να διέρρευσε εμπορικά της μυστικά στα ΜΜΕ

Τα δικαστικά έγγραφα που αποσφραγίστηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια στις 11 Μαρτίου αναφέρουν τα εξής: «Παρά το γεγονός ότι εργαζόταν πάνω από δέκα χρόνια στην Αpple, ο Lancaster καταχράστηκε την θέση του αλλά και την εμπιστοσύνη που του είχε η εταιρεία για να κλέβει και να διαρρέει συστηματικά εμπιστευτικά εμπορικά μυστικά της, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει προσωπικά οφέλη. Εκμεταλλεύτηκε την “παλαιότητά” του για να αποκτήσει πρόσβαση σε εσωτερικά meetings και έγγραφα εκτός του πεδίου των αρμοδιοτήτων της εργασίας του, που περιείχαν εμπορικά μυστικά της Αpple, και παρείχε αυτά τα εμπορικά μυστικά στον εξωτερικό ανταποκριτή των μέσων ενημέρωσης, με αντάλλαγμα την ευνοϊκή κάλυψη της Arris Composites, μιας startup εταιρείας σχεδιασμού υλικού στην οποία εντάχθηκε τον Νοέμβριο του 2019 ως επικεφαλής καταναλωτικών προϊόντων».

Δείτε ακόμη: Το όνειρο του iPad mini Pro επανέρχεται εξαιτίας νέων φημών

Η είδηση της αγωγής, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά από το Apple Insider, αναφέρει ότι ο Lancaster ξεκίνησε συνομιλίες με τον ανταποκριτή του πρακτορείου στις 29 Νοεμβρίου του 2018, κρατώντας μαζί του επικοινωνία καθ΄όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους μέσω τηλεφωνημάτων, SMS και email. Αντάλλαξε πληροφορίες σχετικά με ακυκλοφόρητα προϊόντα της Apple, αιφνιδιαστικές αλλαγές χαρακτηριστικών σε υπάρχοντα προϊόντα αλλά και πληροφορίες για μελλοντικές ανακοινώσεις προϊόντων.

Apple: Αγωγή σε πρώην υπάλληλο που φέρεται να διέρρευσε εμπορικά της μυστικά στα ΜΜΕ
Apple: Αγωγή σε πρώην υπάλληλο που φέρεται να διέρρευσε εμπορικά της μυστικά στα ΜΜΕ

Επιπλέον, ο Lancaster φέρεται να άρχισε να συναντά προσωπικά τον ανταποκριτή του πρακτορείου τον Σεπτέμβριο του 2019 και να ανταλλάσσει φυσικά έγγραφα και άλλες πληροφορίες.

Σύμφωνα με την Apple, η επικοινωνία μεταξύ των δύο συνεχίστηκε και μετά την παραίτηση του Lancaster, με τον ανταποκριτή να δημοσιεύει τα κλεμμένα εμπορικά μυστικά σε άρθρα, επικαλούμενος «μία πηγή» εντός της Apple. Η αγωγή αναφέρει επίσης ότι οι κλεμμένες πληροφορίες ενδέχεται να χρησιμοποιούνται με λάθος τρόπο έως και σήμερα.

Πρόταση: iPhone: Πώς να απενεργοποιήσετε τις Υπηρεσίες Τοποθεσίας;

Ανάμεσα στα εμπορικά μυστικά που φέρεται να αποκάλυψε ο Lancaster, περιλαμβάνονται ενημερώσεις σε υπάρχοντα προϊόντα της Apple, καθώς και σχέδια για νέες συσκευές. Επιπλέον, το Apple Insider επισημαίνει πως ο κατασκευαστής iPhone ανακάλυψε έπειτα από εσωτερική έρευνα ότι ο Lancaster χρησιμοποίησε αρκετές φορές και τις εταιρικές του συσκευές για να στείλει τις εμπιστευτικές πληροφορίες που είχε ζητήσει ο ανταποκριτής. Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι ο Lancaster «έλαβε συγκεκριμένα μέτρα για να αποκτήσει επιπλέον εμπορικά μυστικά της Apple».

Apple: Αγωγή σε πρώην υπάλληλο που φέρεται να διέρρευσε εμπορικά της μυστικά στα ΜΜΕ
Apple: Αγωγή σε πρώην υπάλληλο που φέρεται να διέρρευσε εμπορικά της μυστικά στα ΜΜΕ

Ο Lancaster υπέβαλε την παραίτησή του από την Apple στις 15 Οκτωβρίου του 2019 και ξεκίνησε να δουλεύει στην Arris Composites. Κατηγορείται για λήψη ενός «σημαντικού αριθμού» εμπιστευτικών εγγράφων της Apple από το εταιρικό της δίκτυο στον προσωπικό του υπολογιστή κατά την τελευταία του ημέρα απασχόλησης σε αυτήν. Οι πληροφορίες που φέρεται να έκλεψε θα ήταν επωφελείς για τον νέο του ρόλο στην Arris Composites.

Η Apple κατηγορεί τον Lancaster για πολλές παραβιάσεις, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης του νόμου περί προστασίας των εμπορικών μυστικών και της παραβίασης της γραπτής σύμβασης.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS