ΑρχικήinetGoogle: Αντιμετωπίζει αγωγή 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Google: Αντιμετωπίζει αγωγή 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Μία αγωγή που ισχυρίζεται ότι η Google, συλλέγει δεδομένα χρηστών σχετικά με τη δραστηριότητά τους στο Διαδίκτυο, ακόμη και όταν περιηγούνται με ανώνυμη περιήγηση, έχει σαν αποτέλεσμα η εταιρεία να αντιμετωπίζει ένα βαρύ πρόστιμο.

google αγωγή

Η αγωγή, που κατατέθηκε τον Ιούνιο, ισχυρίζεται ότι η Google παραβιάζει τους νόμους περί τηλεφωνίας και απορρήτου, αφού παρακολουθεί τους χρήστες και συλλέγει τις επικοινωνίες τους, ακόμη και όταν χρησιμοποιούν τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του Chrome και άλλες ιδιωτικές λειτουργίες προγράμματος περιήγησης ιστού.

Δείτε επίσης: Google Chrome 66: με εξαγωγή κωδικών και site isolation για λίγους

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής, απέρριψε την Παρασκευή το αίτημα της εταιρείας για απόσυρση της αγωγής, η οποία επιδιώκει το καθεστώς αγωγής κατηγορίας.

“Το δικαστήριο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Goοgle δεν ειδοποίησε τους χρήστες ότι η ίδια συμμετέχει στη φερόμενη συλλογή δεδομένων ενώ ο χρήστης βρίσκεται σε λειτουργία ανώνυμης περιήγησης”, έγραψε η δικαστής Lucy Koh, από το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Δείτε ακόμα: Η Google ζητά από τη δικαιοσύνη να δώσει τέλος στην υπόθεση Oracle

Η απόφαση αυτή έρχεται εν μέσω ελέγχων που γίνονται σε εταιρείες τεχνολογίας τον τελευταίο καιρό, όπως η Google και το Facebook, σχετικά με τα δεδομένα που έχουν συγκεντρώσει για τους πελάτες τους. Η Google δήλωσε πέρυσι ότι θα καταργήσει σταδιακά τα cookies τρίτων που παρακολουθούν την ατομική περιήγηση ενός χρήστη σε ιστότοπους και στοχεύουν διαφημίσεις σε αυτά, με βάση τη δραστηριότητά τους.

google αγωγή

Η αγωγή, η οποία ζητά τουλάχιστον 5 δισεκατομμύρια δολάρια από την Goοgle και τη μητρική της εταιρεία Alphabet, ισχυρίζεται ότι η εταιρεία συλλέγει κρυφά δεδομένα μέσω του Google Analytics, του Goοgle Ad Manager, των προσθηκών ιστότοπων και άλλων εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών για κινητά.

Δείτε επίσης: Οι 4 καλύτερες Google Analytics εφαρμογές για Android

Η Google δεν έκανε κάποιο περεταίρω σχόλιο πάνω σε αυτό το περιστατικό, είχε δηλώσει όμως νωρίτερα ότι αμφισβητεί τους ισχυρισμούς, προσθέτοντας ότι κάθε φορά που οι χρήστες ανοίγουν μια νέα καρτέλα ανώνυμης περιήγησης, ενημερώνονται ότι οι ιστότοποι ενδέχεται να μπορούν να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητά τους κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS