ΑρχικήinetIBM: Συνδέει κυβερνήσεις με COBOL προγραμματιστές και εκπαιδεύει νέους

IBM: Συνδέει κυβερνήσεις με COBOL προγραμματιστές και εκπαιδεύει νέους

COBOL προγραμματιστές

Η γλώσσα προγραμματισμού COBOL δημιουργήθηκε το 1959 και ήδη από τη δεκαετία του 1980 άρχισε να θεωρείται παρωχημένη και απαρχαιωμένη. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα αρκετά software συστήματα που βασίζονται στην COBΟL. Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν αυξήσει σημαντικά τη ζήτηση για προγραμματιστές COBOL. Την περασμένη εβδομάδα, για παράδειγμα, ο κυβερνήτης του New Jersey ζήτησε από προγραμματιστές COBOL να βοηθήσουν στην επίλυση προβλημάτων, που σχετίζονται με το λογισμικό που τρέχει το σύστημα ασφάλισης για ανέργους του κράτους. Με βάση αυτά τα δεδομένα, η IBM αποφάσισε να βοηθήσει τα κράτη, συνδέοντάς τα με έμπειρους COBOL προγραμματιστές και εκπαιδεύοντας μια νέα γενιά προγραμματιστών.

“Εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας COVID-19, οι πελάτες μας αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς περιστάσεις”, αναφέρει ένα δελτίο τύπου της IBM. Ορισμένες πολιτείες “χρειάζονται πρόσθετες δεξιότητες προγραμματισμού για να κάνουν αλλαγές στη COBΟL – μια γλώσσα που έχει αναφερθεί ότι έχει περίπου 220 δισεκατομμύρια γραμμές κώδικα που χρησιμοποιούνται σήμερα”.

Ένα νέο online φόρουμ, που συγχρηματοδοτείται από το Open Mainframe Project, στοχεύει στη σύνδεση των προγραμματιστών COBOL με άτομα που θέλουν να τους προσλάβουν. Υπάρχουν εκατοντάδες προγραμματιστές COBOL. Πολλοί από αυτούς έχουν τεράστια εμπειρία ενώ άλλοι έχουν μάθει τη γλώσσα προγραμματισμού πρόσφατα. Όλοι αυτοί έχουν υποβάλει τα στοιχεία τους στο φόρουμ.

Ένα δεύτερο φόρουμ “παρακολουθείται από έμπειρους προγραμματιστές COBOL που παρέχουν δωρεάν συμβουλές κατά τη διάρκεια της κρίσης. Αυτό το εργαλείο θα επιτρέψει στους προγραμματιστές διαφόρων επιπέδων να διαχειριστούν ζητήματα, να μάθουν νέες τεχνικές κλπ”.

Η IBM ετοιμάζει, επίσης, ένα δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο CΟBOL. Η εταιρεία έχει δημοσιεύσει κάποιο υλικό στο Github, αν και δεν παρέχεται ένα πλήρως εκπαιδευτικό πρόγραμμα COBOL. Η ανακοίνωση της IBM λέει ότι το υλικό “θα μετατραπεί σε ένα self-service video μάθημα με πρακτικά εργαστήρια και tutorials διαθέσιμα τον επόμενο μήνα, μέσω του Coursera και άλλων πλατφορμών μάθησης”.

IBM

Μπορεί να μην είναι εύκολη η εκπαίδευση νέων προγραμματιστών COBOL εγκαίρως για να βοηθήσουν στα τρέχοντα προβλήματα, όπως αυτά του New Jersey. Ωστόσο, μπορούν να γίνουν προσπάθειες. Απ’ ότι φαίνεται, η COBΟL θα συνεχίσει να είναι στο επίκεντρο για πολύ καιρό ακόμα.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS