ΑρχικήbusinessFacebook: Προσλαμβάνει Διευθυντή για την απομακρυσμένη εργασία

Facebook: Προσλαμβάνει Διευθυντή για την απομακρυσμένη εργασία

Το Facebook έκανε μεγάλη στροφή προς τη μόνιμη απομακρυσμένη εργασία, και προσλαμβάνει ένα διευθυντή για να οδηγήσει αυτές τις προσπάθειες.

Η εταιρεία αναζητά ένα Διευθυντή απομακρυσμένης εργασίας, για να την βοηθήσει να αναπτύξει ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα για την εργασία από το σπίτι και να οδηγήσει την πορεία του Facebook «προς τις πρώτες μεθόδους απομακρυσμένης εργασίας,» σύμφωνα με μια ανάρτηση για τη θέση.

facebook απομακρυσμένη εργασία
Facebook: Προσλαμβάνει Διευθυντή για την απομακρυσμένη εργασία

«Το Facebook ακολουθεί μια προσεκτική και μετρημένη προσέγγιση για το μέλλον της εργασίας στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της δέσμευσης για απομακρυσμένη εργασία ως μία από τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές μας. Ζητάμε έναν Διευθυντή Απομακρυσμένης Εργασίας για να ηγηθεί αυτής της στρατηγικής και να συνεργαστεί με μια εκτεταμένη ομάδα συνεργατών για να κάνει αυτή τη μετατόπιση στον τρόπο που σχεδιάζουμε τις ομάδες μας και εξελίσσουμε τους ανθρώπους μας.»

Ο επιχειρηματίας Hussein Kanji ήταν ο πρώτος που εντόπισε τη νέα θέση, δημοσιεύοντας σχετικά στο Twitter.

Το αμερικανικό προσωπικό του Facebook εργάζεται εξ αποστάσεως από τον Μάρτιο, όταν το ξέσπασμα του COVID-19 έπληξε το San Francisco Bay Area. Η εταιρεία είχε αρχικά προγραμματίσει να στείλει υπαλλήλους τον Ιούλιο, αλλά η συνεχιζόμενη αύξηση του ιού σε πολλά μέρη της χώρας, ιδίως στην Καλιφόρνια, εμπόδισε το άνοιγμα των γραφείων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Zuckerberg δήλωσε νωρίτερα αυτό το χρόνο ότι αναμένει περίπου το ήμισυ του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της εταιρείας – το οποίο, από τον Μάρτιο, είχε αυξηθεί σε περισσότερους από 48.000 υπαλλήλους παγκοσμίως – να εργάζονται από το σπίτι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, και ότι πολλοί υπάλληλοι θα επιτρέπεται να εργάζονται από το σπίτι σε μόνιμη βάση. Από τον Ιανουάριο, ωστόσο, οι εργαζόμενοι που επιλέγουν να εγκαταλείψουν το γραφείο και να εργαστούν από το σπίτι, θα βλέπουν την αμοιβή τους προσαρμοσμένη ανάλογα με το πού ζουν.

Facebook: Προσλαμβάνει Διευθυντή για την απομακρυσμένη εργασία

Το Facebook συγκαταλέγεται μεταξύ πολλών τεχνολογικών εταιρειών που σκέφτονται το μέλλον της δουλειάς γραφείου. Το Twitter και το VMware δήλωσαν ότι οι υπάλληλοι μπορεί να εργάζονται από το σπίτι για πάντα αν θέλουν, αν και θα προσαρμόσουν και τους μισθούς των εργαζομένων με βάση την τοποθεσία τους, σύμφωνα με το Business Insider. Η εταιρεία πληρωμών Stripe κάνει επίσης αλλαγές στην πολιτική απομακρυσμένης εργασίας της, και σύμφωνα με πληροφορίες μειώνει τις αμοιβές για υπαλλήλους που μετακινούνται εκτός του Σιάτλ, της Νέας Υόρκης ή του Bay Area, αλλά προσφέρει επίσης σε αυτούς τους υπαλλήλους 20.000$ για μετεγκατάσταση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS