ΑρχικήUpdatesΟ Internet Explorer θα σας προειδοποιεί για το τέλος του Adobe Flash

Ο Internet Explorer θα σας προειδοποιεί για το τέλος του Adobe Flash

Όταν επισκέπτεστε ιστότοπους που φιλοξενούν περιεχόμενο Flash, ο Internet Explorer 11 θα σας προειδοποιεί ότι ο Adobe Flash δεν θα υποστηρίζεται μετά τον Δεκέμβριο του 2020.

Τον Ιούλιο του 2017, η Adobe έκανε μια κοινή ανακοίνωση με την Apple, το Facebook, την Google, τη Microsoft και τη Mozilla ότι το Adobe Flash θα σταματήσει να υποστηρίζεται από όλα τα προγράμματα περιήγησης.

Με τη σημερινή κυκλοφορία της προαιρετικής αθροιστικής ενημέρωσης των Windows 10 για τις εκδόσεις των Windows 10 1909, 1903 και 1809, η Microsoft προειδοποιεί τους χρήστες ότι το τέλος του Adobe Flash έρχεται σύντομα.

Adobe Flash Internet Explorer

Για όσους δεν εγκαταστήσουν τις σημερινές προαιρετικές ενημερώσεις, αυτή η αλλαγή θα συμπεριληφθεί στις ενημερώσεις του Patch Tuesday του Οκτωβρίου.

Με την εγκατάσταση αυτής της ενημερωμένης έκδοσης, ο Internet Explorer θα εμφανίζει μια προειδοποίηση στους ιστότοπους που χρησιμοποιούν περιεχόμενο Adοbe Flash ότι το Flash δεν θα υποστηρίζεται μετά τον Δεκέμβριο του 2020.

Αυτή η ειδοποίηση θα εμφανίζεται σε έναν χρήστη μία φορά κάθε 60 ημέρες έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, για κάθε ιστότοπο που επισκέπτεστε και φιλοξενεί περιεχόμενο Adοbe Flash.

Για όσους δεν επιθυμούν να δουν αυτήν την ειδοποίηση στον Internet Explorer, μπορείτε να διαμορφώσετε το value «DisableFlashNotificationPolicy» στην ενότητα HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main, όπως φαίνεται παρακάτω.

Τα σχέδια της Microsoft για τον Adobe Flash

Εάν κάνετε κλικ στο κουμπί “Learn more” στην ειδοποίηση, θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα που θα εξηγεί πώς σταματά η υποστήριξη του Adobe Flash.

“Η Microsoft τερματίζει την υποστήριξη για τον Adοbe Flash Player στον Microsoft Edge (τόσο τον νέο Microsoft Edge όσο και τον Microsoft Edge Legacy) και τον Internet Explorer 11 στο τέλος του 2020″, εξηγεί η Microsoft.

Μετά τον Δεκέμβριο του 2020, το Adοbe Flash Player δεν θα λαμβάνει πλέον ενημερώσεις ασφαλείας και όλες οι εκδόσεις που είναι παλαιότερες από αυτή που κυκλοφόρησε στις 9 Ιουνίου 2020, θα απενεργοποιηθούν αυτόματα στο πρόγραμμα περιήγησης.

Το φθινόπωρο του 2020, μια προαιρετική ενημέρωση θα είναι διαθέσιμη με τίτλο ” Update for Removal of Adobe Flash Player” η οποία θα αφαιρέσει το Adobe Flash από τα Windows. Αυτή η ενημέρωση είναι μόνιμη και δεν μπορεί να απεγκατασταθεί.

Τέλος, το καλοκαίρι του 2021, η Microsoft θα κυκλοφορήσει μια υποχρεωτική αθροιστική ενημέρωση που θα καταργεί μόνιμα το Flash Player και όλα τα σχετικά API.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS