ΑρχικήsecurityΠροστατεύστε τον ιστότοπό σας από παραβιάσεις δεδομένων

Προστατεύστε τον ιστότοπό σας από παραβιάσεις δεδομένων

Στην εποχή μας, είτε εργάζεστε με εσωτερικές πληροφορίες είτε παρέχετε υπηρεσίες σε πελάτες σας, η ασφάλεια του ιστότοπού σας από παραβιάσεις δεδομένων δεν θα μπορούσε να είναι πιο σημαντική. Η συνεχής εξέλιξη των hackers και των κακόβουλων προγραμμάτων που κυκλοφορούν, κάνουν επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων ασφαλείας, ώστε να αποφύγετε ένα δυσάρεστο περιστατικό που μπορεί να βλάψει την οικονομική υπόσταση της εταιρείας σας, αλλά και τη φήμη σας.

παραβιάσεις δεδομένων

Επιλέξτε ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης

Ίσως το πιο σημαντικό βήμα για να προστατεύσετε τα συστήματά σας από παραβιάσεις δεδομένων είναι ο κωδικός πρόσβασης. Επιλέξτε δύσκολους και μακροσκελείς κωδικούς που δεν θα μπορούν εύκολα να σπάσουν και αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό σε πολλές τοποθεσίες.

Μεταβείτε σε HTTPS

Ένα URL που ξεκινά με HTTPS σε αντίθεση με το HTTP, δείχνει ότι η εν λόγω ιστοσελίδα έχει κρυπτογραφηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι οι εισβολείς δεν μπορούν να εισβάλουν σε ζωτικές επικοινωνίες μεταξύ του ιστότοπού σας και των επισκεπτών του. Χωρίς αυτό το πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας, οι χρήστες είναι ευάλωτοι σε hacker που επιδιώκουν να συλλέξουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητά τους και τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες.

Κρυπτογραφείστε τα δεδομένα σας

Στις μέρες μας, υπάρχουν αρκετά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα σας. Η κρυπτογράφηση πλήρους δίσκου είναι η πιο ασφαλής επιλογή για την προστασία των δεδομένων σας από παραβιάσεις, αλλά μπορείτε επίσης να κρυπτογραφήσετε τα δεδομένα στις κάρτες μνήμης, στο cloud και ακόμη και στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας VPN.

Ενημερώστε το λογισμικό σας

Επενδύστε στο πιο πρόσφατο, αξιόπιστο λογισμικό στην αγορά, ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα. Ακόμα και τα απλά σφάλματα κακόβουλου λογισμικού προκαλούν μεγάλα προβλήματα, γεγονός που καθιστά την ύπαρξη λογισμικού προστασίας από ιούς απαραίτητη. Το καλύτερο με αυτά τα προγράμματα είναι ότι μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να κάνουν αυτόματη ενημέρωση.

Να έχετε σχέδιο δράσης

Σε περίπτωση που η επιχείρησή σας δεν έχει ακόμη αναπτύξει ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση πιθανών παραβιάσεων δεδομένων, τώρα είναι η κατάλληλη ώρα. Η εφαρμογή ενός σχεδίου απόκρισης παραβίασης δεδομένων είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την ελαχιστοποίηση των συνεπειών τυχόν μελλοντικών παραβιάσεων και θα συμβάλει σημαντικά στην απόκτηση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

Δημιουργείστε αντίγραφα ασφαλείας

Με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, μπορείτε να προλάβετε μια συνολική καταστροφή, ακόμα κι αν πέσετε θύμα παραβιάσεις δεδομένων. Η αποθήκευση όλων των αρχείων στο cloud είναι μια υπέροχη αρχή και υπάρχει επίσης ένας αυξανόμενος αριθμός εξειδικευμένων εφεδρικών υπηρεσιών για προγραμματιστές.

Κλείστε τον υπολογιστή

Μία τόσο απλή ενέργεια όσο το κλείσιμο του υπολογιστή στο τέλος της ημέρας, είναι ένας απίστευτος τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε την πρόσβαση των απατεώνων στη συσκευή σας και στο δίκτυό σας. Επιπλέον, δίνει στο λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας την ευκαιρία να εγκαταστήσει νέες ενημερώσεις λογισμικού που έχουν γίνει διαθέσιμες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS