ΑρχικήbusinessTips για επιχειρήσεις: Ασφαλής επιστροφή στο γραφείο μετά τον COVID-19

Tips για επιχειρήσεις: Ασφαλής επιστροφή στο γραφείο μετά τον COVID-19

Μετά τον COVID-19, το γραφείο θα φαίνεται πολύ διαφορετικό από ό, τι στις αρχές του 2020. Οι επιχειρήσεις προσπαθούν να μειώσουν τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στο γραφείο στο ελάχιστο, διανέμουν ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό και ελέγχουν τη ροή των ατόμων γύρω από το κτίριο για να εξασφαλίσουν την κοινωνική αποστασιοποίηση.

γραφείο COVID-19

Η αναθεώρηση των πολιτικών άδειας ασθενείας και η κατάρτιση νέων σχεδίων εκκένωσης είναι μερικά από αυτά που κάνουν οι εταιρείες που επιστρέφουν στο γραφείο, ενώ άλλες επανεξετάζουν τον τρόπο χρήσης του χώρου εργασίας τους ή εξετάζουν εάν θα σταματήσουν γενικά να λειτουργούν.

Ακολουθούν συμβουλές για όσους σχεδιάζουν να ανοίξουν ξανά τους κλειστούς χώρους εργασίας τους:

Προτεραιότητα στην υγεία

Η ασφάλεια είναι υψίστης σημασίας και η επιστροφή στο γραφείο πρέπει να προγραμματιστεί σταδιακά και προσεκτικά. Η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι απαραίτητη, οπότε οι εταιρείες πρέπει να σχεδιάσουν πώς να επαναφέρουν με ασφάλεια το προσωπικό τους, να διατηρούν τον αριθμό των υπαλλήλων χαμηλό και να διασφαλίζουν ότι τα γραφεία έχουν τις επαρκείς αποστάσεις. Επίσης οι εταιρείες ενδέχεται να κλείσουν τους κοινόχρηστους χώρους και να επιμένουν το προσωπικό να τρώει στο γραφείο του.

Επανεξέταση ακινήτων

Το Twitter έχει ήδη πει στο προσωπικό του ότι δεν χρειάζεται να επιστρέψουν στο γραφείο και η επιτυχία της κατ ‘οίκον εργασίας σημαίνει ότι πολλές εταιρείες θα κάνουν το ίδιο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλείσουν εντελώς τα γραφεία τους, τουλάχιστον προς το παρόν.

Αντ ‘αυτού, οι εταιρείες ενδέχεται να αναζητήσουν την επαναχρησιμοποίηση του χώρου εργασίας για ειδικές εκδηλώσεις, δήλωσε ο Jason Deshayes του Cook Wealth Management Group, του οποίου το γραφείο βρίσκεται στη Βόρεια Καρολίνα. Τα γραφεία θα μπορούσαν να μετατραπούν σε χώρους συνεργασίας για να δημιουργήσουν ιδέες για δημιουργικές στρατηγικές ή να φιλοξενήσουν ζωντανές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και απομακρυσμένα συνέδρια και συναντήσεις πελατών, είπε.

Για τις εταιρείες που πληρώνουν πολύ υψηλό ενοίκιο, η εκμίσθωση χώρου θα μπορούσε να είναι μια επιλογή για την κάλυψη του κόστους, δήλωσε ο Deshayes, του οποίου η εταιρεία είναι πιο κοντά στην απομακρυσμένη εργασία για το προβλέψιμο μέλλον.

Κάντε πλάνο για απρόοπτες καταστάσεις

Οι εταιρείες διαθέτουν ήδη σχέδια για εκκένωση γραφείων σε περίπτωση πυρκαγιών ή σεισμών, αλλά τώρα πρέπει να προσθέσουν στη λίστα καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Εάν ένας υπάλληλος εμφανίσει συμπτώματα COVID-19 στο χώρο εργασίας, πρέπει να ξέρετε πώς θα τον βγάλετε με ασφάλεια από το κτίριο, δήλωσε ο Fitzgerald. Οι εταιρείες μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν έναν όροφο ή ένα ολόκληρο κτίριο, πριν τον καθαρίσουν σε βάθος, να παρακολουθήσουν και να εντοπίσουν όλο το προσωπικό που έρχεται σε επαφή με τον υπάλληλο και να πληρώσουν για τεστ για τον COVID-19, είπε.

Ανασκόπηση πολιτικής

Το να πεισθεί κάποιο προσωπικό που εργάζεται από το σπίτι να επιστρέψει στο γραφείο μπορεί να αποδειχθεί πρόκληση, αλλά για τους υπαλλήλους υψηλού κινδύνου, δηλαδή όσοι έχουν ευάλωτα μέλη στην οικογένεια τους ή τα παιδιά τους κάνουν απομακρυσμένα τα μαθήματα τους,η επιστροφή στο χώρο εργασίας απλά δεν είναι αυτή τη στιγμή επιλογή.

Οι εταιρείες πρέπει να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό αυτό έχει τη σωστή τεχνολογία και πόρους για να συνεχίσει να εργάζεται από το σπίτι. Περισσότερες εταιρείες είναι τώρα πιο πιθανό να εξετάσουν ευέλικτα αιτήματα εργασίας από ό, τι πριν από την επιδημία της πανδημίας.

Πρέπει επίσης να αναθεωρηθούν οι πολιτικές που καλύπτουν την άδεια ασθενείας, τα οφέλη για την υγεία και την άδεια εργασίας, ώστε να προστατεύουν επαρκώς το προσωπικό που έχει βγει θετικό στον COVID-19 ή απαιτείται να αυτο-απομονωθεί, δήλωσε ο Fitzgerald. “Είναι όλα στον αέρα και είναι όλα ανοιχτά για έλεγχο αυτή τη στιγμή, κάτι που είναι καλό”, είπε.

Να είστε εύελικτοι

Η ευελιξία και η γρήγορη σκέψη είναι απαραίτητη για τις εταιρείες καθώς ανοίγουν ξανά τα γραφεία τους, με τις λύσεις που σχεδιάζουν προσεκτικά τώρα πιθανό να αναθεωρηθούν καθώς αντιμετωπίζουν την ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση.

Περισσότερο από ποτέ, η επικοινωνία είναι κρίσιμη για να διασφαλιστεί ότι το προσωπικό κατανοεί τις πιο πρόσφατες οδηγίες της ηγεσίας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS