ΑρχικήinetΠοια είναι η διαφορά μεταξύ Megabit και Megabyte;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Megabit και Megabyte;

Εάν έχετε αγοράσει πρόσφατα κάποιο πρόγραμμα από έναν πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP), ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η εταιρεία διαφημίζει τις ταχύτητες ευρυζωνικής της απόδοσης σε megabit ή gigabit ανά δευτερόλεπτο. Από την άλλη πλευρά, τα περισσότερα προγράμματα για κινητά ή Διαδίκτυο με όρια δεδομένων, μετρούν τη μέγιστη χρήση σε megabyte ή gigabyte.

Megabyte

Μέχρι τώρα ίσως πιστεύατε ότι αυτοί οι δύο όροι είναι ίδιοι. Ωστόσο, ένα “bit” και ένα “byte” είναι ξεχωριστές μονάδες μέτρησης που χρησιμοποιούνται για διαφορετικά πράγματα. Κάθε byte αποτελείται από οκτώ bits. Επομένως, ένα megabyte ισούται με οκτώ megabit, οκτώ megabyte ισούνται με 64 megabit και ούτω καθεξής.

Επιπλέον, οι συντομογραφίες τους είναι διαφορετικές. Το bit μπορείτε να το δείτε ως Mb ή Mbit, ενώ το byte ως MB. Όταν αναφέρονται στην ταχύτητα, τα megabit ανά δευτερόλεπτο αναφέρονται ως “Mbps“, ενώ τα megabytes ανά δευτερόλεπτο ως “MB / s“.

Mega, Giga, Tera και άλλα

Κατά τη μέτρηση δεδομένων σε bits ή bytes, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα ακόλουθα κοινά προθέματα μονάδας:

  • 1.024 kilobyte = 1 megabyte
  • 1.024 megabyte = 1 gigabyte
  • 1.024 gigabyte = 1 terabyte

Το μεγαλύτερο μέρος του hardware μετριέται σε terabytes, ενώ οι περισσότερες ταχύτητες σύνδεσης μετριούνται σε gigabits.

Είναι επίσης πολύ βολικό να γνωρίζετε μερικές γρήγορες μετατροπές για τους αριθμούς που χρησιμοποιούνται για τα προγράμματα διαδικτύου. Ακολουθούν ορισμένα χρήσιμα στοιχεία για τη μέτρηση της πιθανής μέγιστης ταχύτητας λήψης:

  • 25 megabit ανά δευτερόλεπτο = 3,125 megabytes ανά δευτερόλεπτο
  • 100 megabit ανά δευτερόλεπτο = 12,5 megabytes ανά δευτερόλεπτο
  • 1 gigabit ανά δευτερόλεπτο = 128 megabytes ανά δευτερόλεπτο

Θυμηθείτε να είστε πάντα προσεκτικοί σχετικά με το εύρος ζώνης που υπόσχεται ο εκάστοτε πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου (ISP). Σε περίπτωση αμφιβολίας, μπορείτε να κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, για να μάθετε ποιες είναι οι μέσες ταχύτητες διαδικτύου στην περιοχή σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS