ΑρχικήinetIntel: Κυκλοφόρησε η 10η γενιά επεξεργαστών με ταχύτητες έως 5.3Mhz

Intel: Κυκλοφόρησε η 10η γενιά επεξεργαστών με ταχύτητες έως 5.3Mhz

Η Intel ανακοίνωσε την 10η γενιά Comet Lake H-series επεξεργαστές για φορητούς υπολογιστές υψηλής απόδοσης. Όπως ισχυρίστηκε η εταιρεία, οι επεξεργαστές ξεπερνάνε την ταχύτητα 5GHz για single-core απόδοση. Αυτό σημαίνει ότι η Intel προσπαθεί να κυριαρχήσει ενάντια της σειράς Ryzen 4000 της AMD.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν χρειάζεται να έχετε επεξεργαστή τύπου intel Core i9 για να έχετε συχνότητα πάνω από 5GHz. Οι εξαπύρηνοι και οι οκταπύρηνοι i7 επεξεργαστές επίσης έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν αυτή τη συχνότητα. Ωστόσο, εάν θέλετε να απολαύσετε τις μέγιστες δυνατότητες των επεξεργαστών της νέας γενιάς, τότε ο Intel Core i9-10980HK θα μπορούσε να σας φτάσει στα 5,3 GHz.

Intel: Κυκλοφόρησε η 10η γενιά επεξεργαστών με ταχύτητες έως 5.3Mhz

Ο επεξεργαστής, δοκιμάστηκε σε αρκετά video games όπως το Red Dead Redemption 2, Assassin’s Creed: Odyssey, και Far Cry 5, και έδειξε περίπου 33% καλύτερη απόδοση σε σχέση με τον παλιό Core i7 7820HK.

Αν συγκρίνουμε τους νέους επεξεργαστές της Intel με την σειρά Ryzen 4000 της AMD, η Intel υπερτερεί από άποψη συχνότητας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι τελευταίοι επεξεργαστές της σειράς 4000 της AMD έχουν μέγιστο clock speed 4,4 GHz. Ωστόσο, οι επεξεργαστές αυτοί συνεχίζουν να είναι πιο αποδοτικοί διότι είναι φτιαγμένοι με αρχιτεκτονική 7nm. Η Intel συνεχίζει να χρησιμοποιεί την 14nm τεχνολογία επειδή, σύμφωνα με την εταιρία, η αρχιτεκτονική αυτή δίνει καλύτερη single-core απόδοση.

Intel: Κυκλοφόρησε η 10η γενιά επεξεργαστών με ταχύτητες έως 5.3Mhz

Άλλο χαρακτηριστικό των νεών επεξεργαστών της Intel, είναι ότι το κάθε τσιπ υποστηρίζει DDR4 μνήμη με ταχύτητες έως 2933MHz. Πέρα από αυτό, έχουν και υποστήριξη για Wifi 6 Gig +, το οποίο είναι το πιο πρόσφατο πρότυπο δικτύωσης, το οποίο παρέχει υψηλότερη απόδοση και χαμηλότερη καθυστέρηση. Εκτός από αυτά, οι νέοι επεξεργαστές έρχονται και με ένα χαρακτηριστικό το οποίο ονομάζετε “Thermal Velocity Boost”. Ουσιαστικά, μετράει τη θερμοκρασία του επεξεργαστή και μπορεί να αυξήσει το clock speed κατά 200Mhz, όταν η θερμοκρασία είναι κάτω από 65 βαθμούς.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS