ΑρχικήsecurityWhatsApp: Hijackers εισβάλλουν στον λογαριασμό σας με ένα παλιό κόλπο

WhatsApp: Hijackers εισβάλλουν στον λογαριασμό σας με ένα παλιό κόλπο

Το WhatsApp και άλλες εφαρμογές επικοινωνίας εμφανίζουν σήμερα μεγάλη αύξηση της χρήσης λόγω της πανδημίας του Covid-19. Το WhatsApp είναι στην πραγματικότητα το πιο δημοφιλές με πάνω από 40% αύξηση χρήσης. Αυτό επίσης καθιστά την εφαρμογή ευάλωτη σε hacks και απάτες, και στην πραγματικότητα υπάρχει ένα hack που έχει επιστρέψει στο WhatsApp.

Αυτό το hack του WhatsApp μπορεί εύκολα να ξεγελάσει τους ανθρώπους να εξαπατηθούν καθώς χρησιμοποιεί τον φίλο ή κάποιο γνωστό του θύματος για αυτό. Αυτό που ουσιαστικά κάνει είναι ότι ο hacker θα χρησιμοποιήσει έναν ήδη χακαρισμένο λογαριασμό για να επικοινωνήσει με τους φίλους του θύματος. Το θύμα θα λάβει ένα μήνυμα που θα λέει ότι ο φίλος του (hacker) έχει προβλήματα με τον κωδικό επαλήθευσης του WhatsApp, οπότε έχει σταλεί σε αυτόν. Όταν το θύμα στέλνει την επαλήθευση πίσω στον φίλο του, πρόκειται στην πραγματικότητα να πάει στον hacker. Με αυτόν τον τρόπο ο hacker αποκτά τον έλεγχο του WhatsApp λογαριασμού του θύματος.

WhatsApp

Ο hacker χρησιμοποιεί αυτή την ευκαιρία για να ζητήσει λύτρα σε αντάλλαγμα της «απελευθέρωσης» αυτού του λογαριασμού WhatsApp. Πολλοί χρήστες του WhatsApp μπορούν να πέσουν θύματα αυτού του hack εύκολα, δεδομένου ότι προέρχονται από κάποιον που εμπιστεύονται. Επίσης, αυτό το μήνυμα μπορεί να αποσταλεί μέσω του Facebook επίσης. Δεν πρέπει απαραίτητα να είναι από το WhatsApp. Αν έχετε λάβει κάποιο τέτοιο μήνυμα, μην στείλετε τον κωδικό επαλήθευσης.

Αλλά για να μείνετε μακριά από τέτοια hack στο WhatsApp αυτό είναι που πρέπει να κάνετε.

Ορίστε έναν έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων για το λογαριασμό σας στο WhatsApp.

Ανοίξτε το μενού ρυθμίσεων και, στη συνέχεια, επιλέξτε λογαριασμό> two-step verification> ενεργοποίηση.

Εδώ, θα πρέπει να ορίσετε έναν εξαψήφιο κωδικό PIN.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια εφεδρική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κάθε φορά που προσπαθείτε να ρυθμίσετε το λογαριασμό WhatsApp σε ένα νέο τηλέφωνο, απαιτείται αυτός ο κωδικός PIN.

Είναι ένας πρόσθετος κωδικός PIN μαζί με τον κωδικό επαλήθευσης που αποστέλλεται μέσω SMS.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS