ΑρχικήbusinessΑσχολείσαι με την τεχνολογία; Όλα δείχνουν ότι είναι ο τομέας του μέλλοντος

Ασχολείσαι με την τεχνολογία; Όλα δείχνουν ότι είναι ο τομέας του μέλλοντος

Η τεχνολογική βιομηχανία – εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνολογία –  του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τομείς εργασίας, με πολλές θέσεις εργασίας στο ενεργητικό του αφού έχει επεκτείνει το προβάδισμά της με σχέση με την Γαλλία και τη Γερμανία σε ότι αφορά την προσέλκυση τεχνολογικών επενδύσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Tech Nation, οι τεχνολογικές επενδύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκαν κατά 44% τον περασμένο χρόνο και έφτασαν τα £ 10,1δις – το υψηλότερο ποσοστό  όλων των εποχών, από £ 6,3 δις το προηγούμενο έτος. Οι γερμανικές και γαλλικές εταιρείες τεχνολογίας δεν τα πήγαν άσχημα, καθώς οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά 40% και 37% αντίστοιχα.

οικονομικά εγκλήματα στον κυβερνοχώρο-ΗΠΑ-ομάδα

Το Tech Nation σημείωσε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου είχαν μεγαλύαύξησαν περισσότερο από αυτές στη Γαλλία και τη Γερμανία σε συνδυασμό. Ωστόσο, το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι στην τρίτη θέση σε επενδύσεις τεχνολογίας σε σύγκριση με τις ΗΠΑ (81,9 δισ. Λίρες) και την Κίνα (32,2 δισ. Λίρες). Και ενώ μπορεί να τα πηγαίνει καλά σε σχέση με τους γείτονες του αλλά όταν πρόκειται για επενδύσεις σε αναδυόμενες τεχνολογίες, το Λονδίνο βρίσκεται πολύ πίσω από το Σαν Φρανσίσκο, το Πεκίνο, τη Νέα Υόρκη και τη Σάντα Κλάρα και μόνο λίγο πριν από το Mountain View και το Pittsburgh.

Η Tech Nation δήλωσε ότι ο τομέας τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου αντιπροσωπεύει σήμερα το 7,7% της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Πέρυσι απασχολούνταν 2.900.000 άτομα στην ψηφιακή τεχνολογία – περίπου το 9% του εργατικού δυναμικού. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 45% των μεγεθών μεγάλης αξίας του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν την βάση τους εκτός Λονδίνου, γεγονός που υποδηλώνει ότι η τεχνολογική έκρηξη που ξεκίνησε στο Λονδίνο πριν από μερικά χρόνια και έχει πλέον εξαπλωθεί σε άλλα μέρη της χώρας.

Η τεχνολογία για τον χρηματοπιστωτικό τομέα (aka fintech) είναι ο ισχυρότερος χώρος για την τεχνοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, με £ 4δισ επενδύσεις σε εταιρείες fintech το 2019. Οι 29 εταιρείες fintech του Ηνωμένου Βασιλείου με αποτίμηση δισεκατομμυρίων δολαρίων αποτελούν σχεδόν το 40% του Ηνωμένου Βασιλείου, αντικατοπτρίζοντας τη σημασία του Fintech για την τεχνολογία του Ηνωμένου Βασιλείου. Μόνο οι ΗΠΑ χτυπάνε το Ηνωμένο Βασίλειο στις επενδύσεις αυτού του τομέα.

Το AI (artificial intelligence) συχνά αναφέρεται ως τομέας έρευνας όπου η Βρετανία τα πηγαίνει καλά, αλλά οι επενδύσεις από το 2014 έως το 2019 έρχονται στο ένα τρίτο και το Ηνωμένο Βασίλειο είχε τις ίδιες επενδύσεις με το Ισραήλ πέρυσι – £ 3,1δις.

Η έκθεση επισημαίνει μια πιθανή ανησυχία για την τεχνολογική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα τέσσερα πέμπτα των τεχνολογικών επενδύσεων του Ηνωμένου Βασιλείου έγιναν σε επιχειρήσεις υψηλής μεγέθυνσης, υψηλής παραγωγικότητας, που διαθέτουν τουλάχιστον 10 εργαζόμενους και έχουν αύξηση τουλάχιστον 20% σε ετήσια βάση.

Μέρος αυτού είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα της ανάπτυξης της βιομηχανίας τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου, με επιτυχημένες εταιρείες να ωριμάζουν, να μεγαλώνουν και να αυξάνουν τις επενδύσεις τους με την πάροδο του χρόνου. Μόλις πριν από μερικά χρόνια, τα λεγόμενα «megarounds» επενδύσεων ύψους άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων ήταν σχεδόν ανύπαρκτα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ανησυχία είναι ότι εάν περισσότερα χρήματα πηγαίνουν σε μεγαλύτερες, παλαιότερες εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνολογία, λιγότερα πηγαίνουν σε μικρότερες, νεότερες εταιρείες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο σημειώθηκε πολύ μικρή αύξηση της χρηματοδότησης και προ-χρηματοδότησης το 2019, σε σύγκριση με τη Γαλλία και τη Σουηδία όπου αυξήθηκε (αν και στην πραγματικότητα μειώθηκε σημαντικά στη Γερμανία). Και δεν είναι η πρώτη φορά που ανησυχούν για την έλλειψη χρηματοδότησης για τις start-up επιχειρήσεις που ασχολούνται με την τεχνολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Λονδίνο παραμένει επίσης ο μεγαλύτερος τεχνολογικός κόμβος στην Ευρώπη (αν και δεν είναι πλέον στην Ευρωπαϊκή Ένωση). Περίπου 9,5 δισ. δολάρια χορηγήθηκαν σε εταιρείες με έδρα το Λονδίνο, έναντι £ 4,5 δισ.  σε εταιρείες στο Βερολίνο, £ 3,2 δισ. για το Παρίσι και £ 1,7 δισ. για τη Στοκχόλμη.

Αυτή η σχετικά θετική εικόνα, φυσικά, θα διαταραχθεί από τη συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊού (COVID-19), αλλά σε ποιο βαθμό; “Αυτές είναι κάτι πρωτόγνωρο”, δήλωσε ο Russ Shaw, ιδρυτής των Τεχνικών Συμβούλων του Λονδίνου, σχολιάζοντας την έρευνα. “Η ελπίδα μου είναι ότι η τεχνολογία θα ανταποκριθεί σε αυτή την παγκόσμια πανδημία με την πρόοδο στις δυνατότητες του δικτύου, στις λύσεις τεχνολογίας υγείας και σε νέα εργαλεία στο χώρο εργασίας – που θα διασφαλίσουν ολόκληρη την οικονομία τους επόμενους μήνες και χρόνια”.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS