ΑρχικήinetΤο XRP χρησιμοποιείται σε εγκληματικές ενέργειες λιγότερο συχνά από το Bitcoin

Το XRP χρησιμοποιείται σε εγκληματικές ενέργειες λιγότερο συχνά από το Bitcoin

Οι εγκληματίες χρησιμοποιούν το XRP για να πραγματοποιήσουν τις παράνομες δραστηριότητές τους, παρόλο που είναι σχεδόν ίδιο με το Bitcoin, σύμφωνα με νέα έκθεση από την εταιρεία Elliptic.

Το XRP αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων μπορεί να ανιχνευθεί πίσω από μια ποικιλία προγραμμάτων Ponzi και δραστηριότητες στο Darknet, ανέφερε η Elliptic σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη. Ενώ όλα αυτά μπορεί να ακούγονται ως πολλά, αντιπροσωπεύει μόλις το 0,2% των συναλλαγών XRP. Συγκριτικά, 829 εκατομμύρια δολάρια, ή το 0,5% των συναλλαγών του δικτύου, δαπανήθηκαν στο dark web.

“Ανεξάρτητα από το ποσό, αυτό που δείχνει είναι ότι υπάρχει παράνομη δραστηριότητα με αυτό το νόμισμα”, δήλωσε ο Tom Robinson, επικεφαλής επιστήμονας και συνιδρυτής της Elliptic. “Επομένως, εάν είστε μια επιχείρηση που χειρίζεται μερικές από αυτές τις συναλλαγές τότε πρέπει να ελέγχετε για αυτό γιατί δεν θέλετε να είστε ο οργανισμός που χρησιμοποιείται για να ξεπλύνετε αυτά τα έσοδα“.

XRP

Τέτοιες ανησυχίες είναι ιδιαίτερα οξείες για την αγορά-στόχος της XRP, τα ρυθμιζόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η Ripple, η DLT start-up, η οποία κατέχει περίπου το 60% της προσφοράς XRP και που πωλεί περιοδικά τα tokens για να χρηματοδοτήσει τις εργασίες, έχει παρουσιάσει το λογισμικό των τραπεζών που χρησιμοποιεί το XRP τα τελευταία χρόνια.

Ένας εκπρόσωπος τύπου της Ripple δήλωσε: “Όπως και άλλες κρυπτοσυχνότητες, το XRP είναι ανοικτού κώδικα και αποκεντρωμένο – είναι διαθέσιμο σε οποιονδήποτε να το χρησιμοποιήσει. Η Ripple επιτρέπει στις συναλλαγές XRP να είναι ασφαλείς.”

Οι συναλλαγές σε blockchain όπως αναφέρει η Elliptic συνήθως χρησιμοποιούνται σε αγορές ναρκωτικών, όπλων, υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και το ransomware-as-a-service. Στην περίπτωση του XRP, μεγάλο μέρος των συναλλαγών αφορούσε απάτες και προγράμματα Ponzi, δήλωσε ο Robinson.

Για παράδειγμα, ένα μεγάλο κομμάτι υπολογίστηκε από το πρόγραμμα επένδυσης Plus Token. Νωρίτερα φέτος, οι κινεζικές αρχές συνέλαβαν έξι Κινέζους υπηκόους στο νησί του Vanuatu, ύποπτους για ενορχήστρωση της απάτης, που συγκέντρωσαν δισεκατομμύρια σε crypto από ανθρώπους στην Κίνα και τη Νότια Κορέα.

Υπήρξε αύξηση της χρήσης κρυπτονομισμάτων για την αγορά για παράδειγμα κλεμμένων αριθμών πιστωτικών καρτών στο dark web και η Elliptic είχε εντοπίσει αρκετούς από αυτούς τους ιστότοπους που δέχθηκαν XRP παράλληλα με άλλα κρυπτονομίσματα.

Ωστόσο, ο Robinson δήλωσε ότι η σχετικά μικρή ποσότητα παράνομης χρήσης του XRP μπορεί να είναι εξαιτίας της σχέσης του με την παραδοσιακή χρηματοδότηση, σε σύγκριση με άλλες κρυπτοσυχνότητες.

Η Ripple θέλησε να παρέχει μια φθηνή και αποτελεσματική γέφυρα κρυπτογράφησης για τη σύνδεση των ανταποκριτριών τραπεζών, παρέχοντας έτσι σχεδόν άμεσες διασυνοριακές πληρωμές. Πίσω στο 2015, ήταν μεταξύ των πρώτων εταιρειών κρυπτογράφησης που έλαβε πρόστιμο από το δίκτυο επιβολής οικονομικών εγκλημάτων (FinCEN) για αποτυχίες της AML. Αλλά αυτό θεωρήθηκε θετικό μεταξύ μιας νεοσύστατης βιομηχανίας κρυπτογράφησης επειδή σήμαινε ότι η Ripple ήταν πιο κοντά στη ρύθμιση από ό, τι άλλες εταιρείες κρυπτογράφησης εκείνη την εποχή.

Ένας άλλος μεγάλος επενδυτής στην XRP είναι η Ιαπωνική SBI Holdings (γνωστή ως Softbank Investment), η οποία οδήγησε επίσης σε επενδυτικό γύρο 23 εκατομμυρίων δολαρίων στην Elliptic νωρίτερα αυτό το έτος.

Ο Tomoyuki Nii, επίσημος υπάλληλος για τις επενδύσεις στο εξωτερικό της SBI Investment, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η τράπεζα προσελκύστηκε από την Elliptic επειδή ήταν η καλύτερη εταιρία blockchain για την XRP.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS