ΑρχικήsecurityHacker που έτρεξε Darknet Phishing σχέδιο καταδικάστηκε για ένα έτος φυλάκισης

Hacker που έτρεξε Darknet Phishing σχέδιο καταδικάστηκε για ένα έτος φυλάκισης

Ένας κάτοικος του New Haven, Connecticut, καταδικάστηκε σε ένα έτος φυλάκισης μετά τη διεξαγωγή ενός κερδοφόρου συστήματος darknet phishing. Ο Michael Richo, 37 ετών, κατόρθωσε να συγκεντρώσει πάνω από $ 350.000 μετά το hacking σε περισσότερους από 10.000 λογαριασμούς που ανήκουν σε dark χρήστες του διαδικτύου.

DarkNet

Τεχνική Phishing του Richo

Τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο δείχνουν ότι ο Richo απευθύνεται ειδικά στους dark χρήστες του διαδικτύου

Χρησιμοποίησε αυτοματοποιημένο μηχανογραφικό σύστημα που θα του έστελνε τα credentials των χρηστών μετά την είσοδό τους στους χώρους του. Για να προσελκύσει τους ανθρώπους στο phishing σχέδιο του, δημιούργησε ιστότοπους παρόμοιους με τους δικτυακούς τόπους της Darknet. Δημιούργησε επίσης ψεύτικα links που μοιάζουν με link που δημιουργούνται από άλλους χρήστες darknet. Μόλις οι ανυποψίαστοι χρήστες έκαναν κλικ στο link, μεταφερόντουσαν  στο website του αντί για το αυθεντικό website.

Στην οθόνη εμφανίζεται μια προτροπή σύνδεσης, στην οποία οι χρήστες εισάγουν κωδικούς πρόσβασης που θα αποστέλλονται στον Richo. Με αυτόν τον τρόπο, το μηχανογραφικό του σύστημα του επέτρεψε να λάβει τα login credentials πολλών χρηστών dark web. Αυτό επίσης του επέτρεψε να δει πόσα Bitcoin κεφάλαια είχε ο dark web χρήστης στο λογαριασμό του και να παρακολουθεί κάθε συναλλαγή εκεί.

Μόλις το Bitcoin wallet έδειχνε μια κατάθεση, ο Richo απέσυρε τα χρήματα λίγο πριν ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού να έχει την ευκαιρία να τα χρησιμοποιήσει ή να τα μετατρέψει σε μετρητά. Στη συνέχεια κατέθετε τα κλεμμένα χρήματα στο δικό του Bitcoin wallet ή τα αντάλλασσε στις αγορές συναλλάγματος για να πάρει το νόμισμα σε αντάλλαγμα. Στη συνέχεια θα συνδεθεί με τραπεζικούς λογαριασμούς υπό την επωνυμία του, από όπου θα έχει πρόσβαση σε κεφάλαια μέσω διεθνών εταιρειών μεταφοράς χρημάτων, όπως MoneyGram και Western Union ή μέσω χρεωστικών καρτών, όπως τα Green Dot Cards.

Η σύλληψη του Richo

Ο Richo συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016, αφού οι αρχές τον συνέλαβαν να κλέβει ταυτότητες και να μεταφέρει cryptocurrency στο wallet του χωρίς τη συγκατάθεση των κατόχων των λογαριασμών. Ένας έλεγχος στο σπίτι του αποκάλυψε υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούνται για την απόκτηση κωδικών πρόσβασης χρηστών μέσω malware. Μια ποικιλία από πολύτιμα μέταλλα και κέρματα βρέθηκαν επίσης στην κατοχή του, τα οποία αναφέρθηκε ότι έχουν αγοραστεί χρησιμοποιώντας τα χρήματα που κλέβει από τους λογαριασμούς των θυμάτων.

Δικαστική απόφαση

Ο Richo κατηγορήθηκε για κλοπή ταυτότητας, απάτη σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ξέπλυμα χρημάτων. Εκείνη την εποχή, ο Richo επρόκειτο να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έως και 30 ετών εάν είχε κριθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες εναντίον του. Νωρίτερα αυτό το μήνα, παραπέμφθηκε ενώπιον του δικαστή του New Haven όπου καταδικάστηκε σε 366 ημέρες φυλάκισης. Ο δικαστής επίσης αποφάνθηκε ότι μετά την απελευθέρωσή του, ο Richo θα τεθεί υπό παρακολούθηση για μια περίοδο τριών ετών.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS