ΑρχικήgamingΚίνα: Απαγορεύει στα παιδιά να παίζουν video games πάνω από 90 λεπτά...

Κίνα: Απαγορεύει στα παιδιά να παίζουν video games πάνω από 90 λεπτά ημερησίως

video gamesΗ Κίνα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα εφαρμόσει αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό του εθισμού των παιδιών στα video games.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, οι gamers μέχρι 18 ετών δεν θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια στο Internet για περισσότερο από 90 λεπτά τις καθημερινές. Επιπλέον, δεν θα επιτρέπεται να παίζουν μεταξύ 22:00 και 8:00. Τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες θα μπορούν να παίζουν μέχρι 3 ώρες.

Οι επίσημες κυβερνητικές οδηγίες με τους νέους περιορισμούς θα τεθούν άμεσα σε ισχύ και θα εφαρμοστούν από όλες τις gaming πλατφόρμες της χώρας.

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ότι τα νέα μέτρα είναι απαραίτητα για την προστασία της “σωματικής και ψυχικής υγείας των ανηλίκων”.

Οι νέοι κανονισμοί δεν σχετίζονται μόνο με το χρόνο αλλά και με τα χρήματα που μπορούν να ξοδεύουν οι ανήλικοι στα video games. Τα παιδιά κάτω των 16 ετών θα μπορούν να ξοδεύουν έως και 200​​ yuan (22$) το μήνα. Οι gamers από 16 έως 18 ετών θα μπορούν να ξοδέψουν 400 yuan.

Η Κίνα έχει πολλούς gamers. Συγκεκριμένα, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη gaming αγορά στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ. Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει εκφράσει πολλές φορές τις ανησυχίες της σχετικά με τα video games και τις αρνητικές επιπτώσεις τους στην υγεία των παιδιών.

Το 2015, κυκλοφόρησε μια έκθεση η οποία έλεγε ότι 500 εκατομμύρια Κινέζοι πολίτες είχαν προβλήματα όρασης, τα οποία οι ερευνητές απέδωσαν στην αυξημένη χρήση των κινητών τηλεφώνων και την άνοδο των online παιχνιδιών.

Οι επιστήμονες δεν έχουν πει ότι η μυωπία μπορεί να προκληθεί από τα video games, αλλά οι χώρες της Ανατολικής Ασίας έχουν παρατηρήσει μια σημαντική αύξηση του συγκεκριμένου προβλήματος τα τελευταία χρόνια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναγνωρίσει τον εθισμό στα video games ως ψυχική διαταραχή. Τα άτομα που είναι εθισμένα στα video games παρουσιάζουν “σημαντικά προβλήματα λειτουργικότητας”.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που εμφανίζουν οι εθισμένοι gamers;

  1. Δεν μπορούν να ελέγξουν τις ώρες που παίζουν
  2. Δίνουν προτεραιότητα στα video games και όχι σε άλλες δραστηριότητες
  3. Δεν ασχολούνται με άλλα ενδιαφέροντα και καθημερινές δραστηριότητες
  4. Συνεχίζουν να παίζουν παρά τις αρνητικές συνέπειες

Πολλές εταιρίες video games έχουν κατηγορηθεί για το ότι δημιουργούν σκόπιμα εθιστικά παιχνίδια. Λέγεται ότι η εταιρεία Epic Games είχε προσλάβει ψυχολόγους για να τη βοηθήσουν να κάνει το παιχνίδι Fortnite “όσο το δυνατόν πιο εθιστικό”.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η Epic Games “έβαλε εν γνώσει της στην αγορά ένα πολύ, πολύ εθιστικό παιχνίδι για τη νεολαία”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS