Κυριακή, 29 Μαρτίου, 15:44
Αρχική security Νέες τεχνικές hacking στοχεύουν χρήστες κινητών και gamers

Νέες τεχνικές hacking στοχεύουν χρήστες κινητών και gamers

χρήστες

Σύμφωνα με μία εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών, οι hacker στις μέρες μας χρησιμοποιούν κρυφές εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, στοιχεία σύνδεσης τρίτων και πλαστά βίντεο για παιχνίδια, ως δόλωμα για να στοχεύσουν χρήστες.

Η McAfee έχει εντοπίσει ένα ευρύ φάσμα νέων μεθόδων, από backdoors μέχρι εξόρυξη cryptocurrencies, τις οποίες χρησιμοποιούν οι hacker προκειμένου να καταφέρουν να κρατήσουν κρυφές τις επιθέσεις τους.

Όπως επεσήμαναν οι ερευνητές, οι απειλές που προέκυψαν για τους χρήστες εξαιτίας κρυφών εφαρμογών, δημιούργησαν σχεδόν το 50% όλων των κακόβουλων δραστηριοτήτων μέσα στο 2019.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι οι κακόβουλοι παράγοντες χρησιμοποιούν δημοφιλείς εφαρμογές συνομιλίας για gamers αλλά και ψεύτικα βίντεο ως δόλωμα.

Οι νόμιμες εφαρμογές που περιέχουν πληροφορίες τοποθεσίας, χάρτες διαδρομών και άλλα στοιχεία είναι επίσης στο στόχαστρο των hackers.

Κρυφές εφαρμογές – η μεγαλύτερη απειλή για κινητά

Όπως διαπιστώθηκε στην έρευνα της McAfee, οι κρυφές εφαρμογές αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι χρήστες κινητών.

Πέρα του ότι αποτελούσαν το 50% όλων των κακόβουλων δραστηριοτήτων το 2019, οι ερευνητές παρατήρησαν και μία αύξηση 30% στις επιθέσεις αυτές.

Οι κρυφές εφαρμογές έχουν δει αύξηση τον τελευταίο καιρό, καθώς οι χρήστες τείνουν να περνούν όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά από την οθόνη των κινητών τους. Έτσι οι hacker εκμεταλλεύονται αυτή τη συνήθεια χρησιμοποιώντας υπηρεσίες σύνδεσης τρίτων ή προσθέτοντας διαφημίσεις.

Όπως δείχνουν οι έρευνες, κάθε άτομο παγκοσμίως αναμένεται να διαθέτει 15 συσκευές με σύνδεση στο διαδίκτυο κατά μέσο όρο, έως το 2030.

Όσο πιο δημοφιλές είναι ένα παιχνίδι, τόσο πιθανότερο είναι να γίνει στόχος.

Οι hackers διανέμουν κακόβουλες εφαρμογές μέσω συνδέσμων σε δημοφιλείς εφαρμογές συνομιλίας για gamers και βίντεο, τα οποία περιέχουν συνδέσμους σε ψεύτικες εφαρμογές.

Τέτοιες εφαρμογές μεταμφιέζονται με εικονίδια που μοιάζουν με αυτά πραγματικών εφαρμογών. Ωστόσο, ο σκοπός τους είναι να εξυπηρετούνται ανεπιθύμητες διαφημίσεις και να συλλέγονται δεδομένα των χρηστών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, υπάρχουν ψεύτικες εκδόσεις δημοφιλών εφαρμογών όπως το FaceApp, το Spotify και το Call of Duty.

Επιπλέον, οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα κακόβουλο πρόγραμμα για κινητά, το “LeifAccess” (ή Shopper).

Το κακόβουλο λογισμικό Shopper αποκτούσε πρόσβαση σε λειτουργίες Android για τη δημιουργία λογαριασμών, τη λήψη εφαρμογών και τη δημοσίευση κριτικών, χρησιμοποιώντας διαπιστευτήρια που έχουν κλαπεί από τη συσκευή του θύματος.

Ένα άλλο κακόβουλο λογισμικό που αποκαλείται MalBus βρέθηκε σε πολλές εφαρμογές διέλευσης στη Νότια Κορέα, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να υπονομεύσουν τα δεδομένα (όπως στάσεις λεωφορείων, χάρτες διαδρομών και χρονοδιαγράμματα για πάνω από 5 χρόνια) των καθημερινών μετακινήσεων χρηστών. Οι εφαρμογές ενσωματώθηκαν με μια ψεύτικη βιβλιοθήκη και ένα πρόσθετο που θα μπορούσε να εξάγει εμπιστευτικά αρχεία.

Εν κατακλείδι

Δεν χωράει αμφιβολία ότι οι hacker προσπαθούν με κάθε τρόπο να παραμείνουν αφανείς, ενώ προσπαθούν να κλέψουν προσωπικές πληροφορίες από τις συσκευές των χρηστών.

Είναι λοιπόν υψίστης σημασίας, τόσο οι προγραμματιστές όσο και οι χρήστες να λάβουν υπόψη τις νέες μεθόδους των κακόβουλων παραγόντων και να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να παραμείνουν ασφαλείς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πώς η τηλεργασία κάνει τους χρήστες πιο ευάλωτους στους χάκερς;

Ο Κοροναϊός έχει μολύνει περισσότερους από 450.000 ανθρώπους παγκοσμίως και τώρα οι ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας προειδοποιούν ότι η πανδημία θα...

Ποιες είναι οι πιο συχνές απειλές για τις επιχειρήσεις;

Κατά τη διάρκεια του 2019, οι μισές περίπου επιχειρήσεις έπεσαν θύμα μιας κυβερνοεπίθεσης ή παραβίασης δεδομένων. Σχεδόν...

Τρεις ακόμα συμμορίες ransomware εκθέτουν δεδομένα θυμάτων σε sites

Τρεις ακόμη συμμορίες ransomware ανακοίνωσαν τη δημιουργία sites, που χρησιμοποιούνται για τη διαρροή κλεμμένων δεδομένων, που ανήκουν...

Zoom: Ποια χαρακτηριστικά του το καθιστούν πιο δημοφιλές από το Skype;

Κάποτε το Skype ήταν η δημοφιλέστερη εφαρμογή βιντεοκλήσεων καθώς την επέλεγε ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων όταν επρόκειτο να επικοινωνήσουν εξ αποστάσεως. Το...

Το «Control» και άλλα παιχνίδια διαθέσιμα πλέον στο GeForce Now

Η NVIDIA έχει εμπλουτίσει τον κατάλογο των παιχνιδιών που υποστηρίζονται στο GeForce Now, με ένα πλήθος νέων...

Ευπάθεια παράκαμψης VPN ανακαλύφθηκε στο Apple iOS

Μία νέα ευπάθεια «VPN Bypass», η οποία ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Apple iOS, μπλοκάρει την κρυπτογράφηση που πραγματοποιούν...

Εργοδότες παρακολουθούν με λογισμικά επιτήρησης τους υπαλλήλους που δουλεύουν από το σπίτι

Ο κορωνοϊός έχει φέρει νέες συνθήκες στον τομέα της εργασίας. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν πλέον από το σπίτι και όλο και...

Microsoft: Κυκλοφόρησε το πρώτο preview του Powershell 7.1 για Windows, Linux και macOS

Η Microsoft κυκλοφόρησε το πρώτο preview του PowerShell 7.1, του εργαλείου αυτοματοποίησης και γραφής γλώσσας για τα Windows, Linux και macOS. Το...

Η Google ανακοίνωσε ζητήματα σχετικά με τις ενημερώσεις του Chrome

Η Google έχει ήδη ανακοινώσει ορισμένες περικοπές στην ανάπτυξη του προγράμματος περιήγησης Chrome και τώρα φαίνεται ότι...

7 τρόποι για να αυξήσετε την ταχύτητα και την αξιοπιστία του Wi-Fi σας!

Τώρα που πολλοί από εμάς είμαστε στο σπίτι συνέχεια ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19, υπερφορτώνουμε το οικιακό μας δίκτυο. Παρακάτω θα...